Bubuckaja  P 30


Összes kitüntetés 69


Kedvenc könyvek 13

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Németh László: Iszony
Gion Nándor: Virágos katona
Arto Paasilinna: Az üvöltő molnár
Marie-Giselle Landes-Fuss: Egy rém ronda vörös barakk Amerikában
Timo K. Mukka: Bűnről dalol a föld
Sütő András: Három dráma
Heinrich Böll: Csoportkép hölggyel
Kari Hotakainen: Az életkereskedő
Sinclair Lewis: Királyi vér
Tóth Krisztina: Akvárium
Polcz Alaine: Asszony a fronton

Kedvenc alkotók: Anna Seghers, Arto Paasilinna, Kányádi Sándor, Sofi Oksanen, Szabó Magda, Tóth Krisztina, Virpi Talvitie

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Pallavicini-Andrássy Borbála: A lelkünkhöz nem nyúlhatnak
Charles Darwin: A fajok eredete
Biblia
>!
2018. szeptember 19., 19:48
>!
Európa, Budapest, 2016
344 oldal · ISBN: 9789634055501
>!
2018. augusztus 11., 13:02
>!
Typotex, Budapest, 2005
450 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639132608 · Fordította: Kampis György

Biblia

>!
2017. május 20., 21:05
>!
Szent István Társulat, Budapest, 1976
1476 oldal · keménytáblás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Bubuckaja P
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Könyvtári munkám során azt tapasztalom, hogy a legnehezebb mindig az emberekkel való kommunikáció. Nyilván vagyok már olyan tapasztalt, hogy a rosszul feltett kérdéseken átlépjek, de vannak estek, amikor már nem tudok.

Leírok nektek néhány visszatérő mondatot, amit szinte minden nap hallunk.

Tipikus kérdés a Van maguknak olyan, hogy Egri csillagok/Vuk/Tüskevár? Létezik-e olyan, hogy Egri csillagok/Vuk/Tüskevár? (Nem, nincs. 110 ezer dokumentumunk van, de ilyen művekről még sosem hallottunk.) Ehelyett inkább azt kellene használni, hogy bent van-e, kölcsönözhető-e stb.

Keresek egy könyvet a kódszáma 894 M 14. (Ez nem kódszám, hanem a könyv jelzete. Ezzel semmit nem tudok kezdeni, ha nem ismerem a pontos szerzőt és címet. Egyszerűen mondva, a 894 a könyv egyszerű ETO jelzete, amely a könyv témáját jelöli, az M 14 pedig a Cutter-száma, amely a szerző vagy ennek hiányában a cím betűrendi száma. A 894 M 14 minden olyan könyv jelzete lesz, amely magyar irodalommal foglalkozik és a címe a magyar szóval kezdődik, vagy szerzőjének Magyar a vezetékneve. Ilyen könyv pedig van nálunk vagy háromsornyi, nem fogom megtalálni azt az egyet, amelyet keresnek.

Nincs kint a polcon, akkor maguknak nincs is meg? (Három eset lehetséges vagy a raktárunkban van, vagy olvasónál, vagy tényleg nincs meg. Negyedik, vagy nem tudja a szerző nevét lebetűzni és rossz helyen kereste, volt ilyen. De hogy nincs a polcon, az még nem jelenti azt, hogy nincs példányunk.)

Jó napot kívánok! Nagy József vagyok, Kiskovács utca 48. Szeretném kérni a segítségét, mert lenne egy hatalmas kérésem, ha megoldható lenne. Tudja, ugyanis én be vagyok magukhoz iratkozva, és van nálam 6 könyv, amik elvileg ma járnak le. Nekem az lenne a kérésem, abban kérném a segítségét, hogy nem tudok bemenni most Önökhöz, hogy meg lehet-e hosszabbítani a könyveimet telefonon keresztül, mert nem szeretnék büntetést fizetni. (Természetesen tudd telefonon keresztül is hosszabbítani, az olvasójegyén lévő vonalkód alatti számsort kérem. És nem csak idősek kezdik így!)

Jaj, de üres ez a könyvtár! Szoktak ide egyáltalán járni? (Déli 12 óra van, rajta kívül és rajtam kívül minden normális ember ebédel.)

Amikor nincs kommunikáció.
Letesznek elém egy kupac könyvet és néha az olvasójegyet. Néz, nézek. (Jó napot kívánok, kölcsönözni szeretne, vagy ezeket visszahozta?) Mit gondol, kölcsönözni! (Akkor olvasójegyet kérek szépen.) Egyszer szakadt el a cérnám és mondtam az olvasónak, hogy nem vagyok gondolatolvasó, de ha az leszek, szólok. Szerencsémre nevetett. De könyörgöm! Nem mindegy ám, hogy hozták a könyveket, vagy viszik, vagy hosszabbítani szeretnének és mit.

Hosszabbítani kellene, és elém lökik az olvasójegyet. (Mit? Olvasójegyet, vagy könyveket? Ez se mindegy.)

Keresek egy könyvet, nem tudom se a címét, se a szerzőjét, de barátnőm olvasta. Nem látja a gépben? (Sok mindent látok a gépben, de azért ez nem varázsgömb.)

21 hozzászólás