Bookworm_girl 4


Összes kitüntetés 66


Kedvenc könyvek 35

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Kerstin Gier: Rubinvörös

Kedvenc kiadók: Alexandra

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!
Elena Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Zakály Viki: Egyszercsak
Laura Dockrill: Dilis Darcy
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Kristen Proby: Tarts velem!
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
>!
2018. június 20., 09:30
>!
2018. június 6., 16:24
>!
2018. április 18., 11:05
>!
2018. február 14., 10:12
>!
2018. január 2., 20:36
>!
2017. június 27., 11:11
>!
2016. június 30., 14:38
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Bookworm_girl
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Sajnos nem vagyok Pro tag, úgyhogy csak linkelve, de egy epres-rebarbarás pite :)

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=29332752092_1859174500800.jpg

Recept:

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 rúd vanília
1 db tojássárgája

A töltelékhez:
30 dkg rebarbara
10 dkg eper
15 dkg nádcukor
1/2 db citrom leve
vaj a kenéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival.Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliábacsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A töltelékhez egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon felforraljuk.
A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk (süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket. Előveszünk 6 mini tortaformát, kikenjük vajjal, majd mindegyikbe 1-1 tésztakorongot nyomkodunk.
Ezután villával megszurkáljuk a tészták alját, majd kanalazunk bele a kihűlt rebarbarából, és friss epret szeletelünk rá. Az egy megmaradt tésztalapunkat vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piték tetejét.
A pitéket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha kihűlt, megszórjuk kevés porcukorral, és tálaljuk.

A recept a mindmegettéről származik: http://www.mindmegette.hu/epres-rebarbaras-pite.recept/

Kiegészíteném annyival, hogy a tészta nem állt össze, így tettem bele 1 evőkanál tejfölt is.
Illetve én nem szeretek ilyen magas hőfokon sütni, így légkeverésesen 180 °C-on, kb 35-40 percet sütöttem a sütit. Bár a recept nem írta, én a rebarbarához tettem egy kis epret is (4-5 szem) és úgy főztem össze őket, majd még eper szeleteket is tettem a rácsozás alá :)
Nagyon finom lett, próbáljátok ki! :) ;)