bokrichard 36


Kedvenc sorozatok: A hét nővér, A Kent család, A nagy mészárlás, A ragyogás, A Setét Torony, A tűz és jég dala, Az éhezők viadala trilógia, Az elátkozott királyok, Az Első Törvény, Az eltűnt idő nyomában, Clifton-krónika, Courtney, Csokoládé-trilógia, Drogháború, Edenbrooke, Elfújta a szél, Erlendur felügyelő, Észak és Dél trilógia, Évszázad-trilógia, Fantom/Bourne, Francia história, Fredrik Beier, Hannibal, Harry Bosch esetei, Harry Hole, Harry Potter, Jack Reacher, Jack Stapleton & Laurie Montgomery, John Cleaver, John Puller, Kate Burkholder, Kim Stone, Kingsbridge–trilógia, L.A. Kvartett, Lucas Davenport, Millennium, Natchez-trilógia, Nikki Heat, Nyúl, Önéletrajz, Outlander, Reader's Digest válogatott könyvek, Robert Langdon, Róma urai, Scarlett, Sean King és Michelle Maxwell, Sorok között, Szilánkos-tenger, Temperance Brennan, Toldi, Underworld USA trilógia, Virals

Kedvenc alkotók: Alekszandr Szolzsenyicin, Bohumil Hrabal, Colleen McCullough, Dan Brown, David Baldacci, Erich Maria Remarque, Ernest Hemingway, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Gabriel García Márquez, George Orwell, James Ellroy, Jo Nesbø, Jodi Picoult, Joe Hill, John Grisham, John Jakes, John Sandford, John Steinbeck, Karinthy Frigyes, Ken Follett, Kristin Hannah, Lee Child, Lev Tolsztoj, Mihail Bulgakov, Mihail Solohov, Moldova György, Nicholas Sparks, Robert Ludlum, Robert Merle, Robin Cook, Stephen King, Wilbur Smith

Kedvenc kiadók: Animus, Cartaphilus, Európa, GABO, General Press, Geopen, Könyvmolyképző

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Jojo Moyes: Álmok nyomában
>!
2018. november 11., 17:26
>!
Cartaphilus, Budapest, 2018
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665719
Hirdetés

Utolsó karc

>!
bokrichard
KMT – KönyvMolyTanoda

Szia! Akkor íme a vizsgám, remélem jó lesz majd :))

1. Erre a szakra jártam: Veszedelmes kopók

2. A leckekönyvem linkje: https://moly.hu/polcok/kmt-konyvmolytanoda-1-evfolyam-4

3. A legjobb könyv amit a szakomon belül olvastam: Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka

4. Írj a fenti könyvhöz egy frappáns ajánlót, ne legyen több 5 mondatnál.
Szeretsz igazi műalkotást olvasni? Szeretsz utazni, de nem tudsz? Szereted a titkokat, a valós, műanyagmentes karaktereket? Akkor ne menj tovább, ez a Te könyved! Ha már csak kevés időd van, az is mindenképp megéri erre a könyvre szentelni, mert meghálálja!

5. A legrosszabb könyv amit a szakomon belül olvastam: Dean R. Koontz: Az eljövetel

6. Írj a fenti könyvhöz egy frappáns lebeszélőt, ne legyen több 5 mondatnál.
Aki a 21. század Pataki Attilájának UFO téveszméit újraélné, annak hajrá! De minden épelméjűt lebeszélnék erről a ZS kategóriás förmedvényről. Tizenkettő egy tucat ócskaság, spermaszaggal átitatva, és könyvbe kiadva. Ha a téma szerelmese vagy, és már mindent olvastál e körben, akkor ezt inkább hagyd ki, és aludj egy jót. Az álmok értelmesebbek.

7. Másold be a legrövidebb ideig tartó olvasásodat: 2018. június 18., 18:47 → 2018. június 18., 20:58

8. Másold be a leghosszabb ideig tartó olvasásodat: 2018. június 20., 21:17 → 2018. június 24., 16:54

9. Melyik volt a legszívatósabb szavad a szószedetből? a dobókocka, azt cserélnem is kellett (de ha olyat kell, amit nehezen találtam, az iPhone lenne az)

10. Hány oldalt olvastál a kihívásra? Add össze az ÖSSZES felhasznált könyv oldalszámát: 10638 oldal

11. A szakodhoz illő címkék közül melyikkel olvastál a legtöbbet? krimi

12. Melyik szak áll tőled legtávolabb, és miért? Tudományfanatikusak talán. Nem nagyon szeretem a sci-fit, nem áll közel a szívemhez egyszerűen.

13. A szókeresés vagy a sok olvasás esett inkább nehezedre? Szókeresés egyértelműen.

14. Végül, fejezd be a mondatokat:
Az 1 csillag számomra azt jelenti hogy, semmi, de semmi köze sincs az olvasható kategóriához.
A 2 csillag számomra azt jelenti hogy valami azért van benne, ami miatt végigolvasom, de máskülönben rossz, ahogy van.
A 3 csillag számomra azt jelenti hogy totálisan középszerű, semmi nem jut eszembe róla, elkalandozik a figyelmem másfelé olvasás közben.
A 4 csillag számomra azt jelenti hogy jó a könyv, de valami plusz kellene még.
A 5 csillag számomra azt jelenti hogy ott van az az érzés, hogy igen, ilyen a tökéletes könyv.
Kedvencnek akkor jelölök egy könyvet ha különlegesen jó emléket idéz bennem fel.
Ha nem tetszik egy könyv akkor nem feltétlenül olvasom végig.

15. A szakodnak megfelelő zsánerekből ajánlj a tanári karnak egy olvasmányt, amit te MÁR KORÁBBAN OLVASTÁL és nagyon szerettél. 5 mondatban fogalmazd meg, miért ajánlod az elolvasását. Az év legjobb 3 krimije közé tartozik Greg Iles: Lángoló kereszt
című könyve. Igazi, vérbeli izgalom, feszültség, kilátástalanság nyomasztó súlya nehezedik az olvasóra, miközben döbbenten lenyűgözve olvassa a sorokat. Az író tökéletes részletességgel adagolja a borzalmas múltat és jelent, mely nem kímél senkit sem. Aki olvassa, biztos a hatása alá kerül!
16. Jövőre is szívesen járnál a Könyvmolytanodába? De még mennyire! :))

2 hozzászólás