Bogas 98




Kedvenc könyvek 47

Szabó Magda: Abigél
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el…
Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Molnár Ferenc: Az üvegcipő
Hárs László: Biri és Bori
Émile Ajar: Előttem az élet
Richard Scarry: Tesz-vesz szótár
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Ray Bradbury: Fahrenheit 451

Kedvenc sorozatok: Anne, Boszorkányok, Gergő-regények, Halál, Harry Potter, Hercule Poirot

Kedvenc kiadói sorozatok: Shakespeare újra

Kedvenc szereplők: Anne Shirley, Felicity Lemon, Halál, Hercule Poirot, Hester Prynne, Javert, Minerva McGalagony, Sherlock Holmes

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Andri Snær Magnason, Békés Pál, Böszörményi Gyula, Jane Austen, Kányádi Sándor, Laurie Halse Anderson, Martin McDonagh, Márton Zsófia, Molnár Ferenc, Terry Pratchett, Tóth Tamás Boldizsár, Weöres Sándor


Aktuális olvasmányok

Irene Solà: Énekelek, s táncot jár a hegy
J. Nozipo Maraire: Zenzele
Dorothy L. Sayers: Have His Carcase
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Weöres Sándor: Egybegyűjtött költemények I-III.
Harold Pinter: Drámák
Johanna Basford: Bűvös erdő
James Joyce: Ulysses
>!
2023. március 21., 11:19

J. Nozipo Maraire: Zenzele Levél lányomnak

>!
2023. március 20., 22:35
>!
2022. december 26., 15:34
>!
2019. február 10., 10:13

Johanna Basford: Bűvös erdő Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal

>!
2016. március 21., 00:34
5 hozzászólás
>!
2014. január 17., 22:57
3 hozzászólás

Utolsó karc

Bogas>!
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

A puding próbája 4.
https://moly.hu/kihivasok/a-puding-probaja-iii

Tökfőzelék

Hozzávalók:
1,2 kg (gyalult) tök
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (kihagytam)
fél liter alaplé
1 csokor kapor (kihagytam)
4 dl kefir
3 ek. liszt
1 ek. uborkalé (kihagytam)
kacsazsír

Apróra vágjuk a vöröshagymát, kacsazsíron egy kis sóval puhára pároljuk. Alaposan összeforgatjuk a gyalult tökkel, enyhén sózzuk, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Kefires habarással sűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.

Elvileg nem szeretem a tökfőzeléket, gyakorlatilag a kaprot nem szeretem, szóval arra gondoltam, mi lenne, ha elkészíteném kapor nélkül…? És az lett a kísérlet eredménye, hogy a tökfőzeléket kapor nélkül még meg is eszem. Még akkor is, ha egy kissé hígra sikeredett.
Ja, és mivel sem a kovászos uborkát, sem a levét nem szeretem, ezért helyette pici citromlével ízesítettem. A hatszor előírt só mellett.

Kép: link

Kapcsolódó könyvek: Kulka János: Önételrajz

Kulka János: Önételrajz