Blue_Nadine  P 97


Összes kitüntetés 4

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A halál szépséges szolgálólányai, A mediátor, A Széthullott Birodalom, Across the Universe, Akkordél Akadémia, Alien Huntress, Anna, Bow-Street Runners, Cassandra Palmer, Covenant, Enigma, Fall Away, Gamble Brothers, Guild Hunter, Hatalom-trilógia, Hathaways, Hercegek-trilógia, Hereafter, Ice Planet Barbarians, Immortals After Dark, Keeper of the Lost Cities, Lőpormágus-trilógia, MacCarrick fivérek, Mackenzie fivérek, Milliárdosfeleségek, Never never, Off-Campus, Percy Jackson és az olimposziak, Psy-Changeling, Reckoners, Sea Breeze, Tales of an Extraordinary Girl, Temeraire, The Chronicles of Ixia, The Original Heartbreakers, Tündérkrónikák, Vörös lázadás, White Rabbit Chronicles

Kedvenc alkotók: Abbi Glines, Elizabeth Hoyt, Elle Kennedy, Gena Showalter, Helena Silence, Jennifer Crusie, Jennifer L. Armentrout, Jennifer Probst, Kresley Cole, Lisa Kleypas, Mark Lawrence, Meg Cabot, Nalini Singh, Naomi Novik, Penelope Douglas, Pierce Brown, Rick Riordan, Sarah J. Maas

Kedvenc kiadók: Ciceró, Delta Vision, Fumax, GABO, General Press, Harlequin Teen, Könyvmolyképző, Simon & Schuster

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
>!
2018. február 19., 10:50
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
356 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992791 · Fordította: Szujer Orsolya
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Blue_Nadine P
Book Tag minden mennyiségben

Cluedo Book Tag
Köszi a kihívást @Cucuka-nak! Mindig imádom az ilyen tag-eket kitöltögetni… még ha legtöbbször hónapokig is tart. xd

1, Miss Scarlett – A végzet asszonya
» Egy könyv, amit csak azért akartál elolvasni, mert gyönyörű a borítója, de később a tartalmát is imádtad:
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
Ezt azt hiszem nem is kell ragozni. Egyértelműen cover-buy volt a dolog és bár hallottam róla jókat mielőtt belekezdtem, nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog, hogy ennyire elvarázsol majd.

2, Mrs. Peacock – A társasági asszony
» Egy könyv, ami kezdetben visszafogottan indult, nem igazán tetszett, de végül elég jól kiforrta magát, és most már bármikor újraolvasnád:
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
Ez egyértelmű volt, amikor ránéztem. Emlékszem, még amikor belekezdtem olyan lassan indult… nem azt mondom, hogy nem volt érdekes, csak számomra még idegen volt az írónő stílusa, meg úgy nem is igazán tudtam mire számítsak, pedig azért tudtam egy-két dolgot mielőtt belekezdtem. Szóval mégis amikor az elején jártam, azon gondolkodtam az első kb. 10 oldal után, hogy akarom én ezt egyáltalán folytatni? Aztán egyre csak emelkedett és emelkedett az izgalom, és egyre érdekesebb lett a világ és a történetszál…. hogy aztán már oda meg vissza voltam tőle és máig a legjobban elragadott könyveim közé tartozik. Biztosan újra fogom még olvasni!

3, Plum professzor – A szellem embere
» Egy könyv, aminek igazán érdekes, egyedi, elvont és kissé különc a témája:
Patrick Ness: Kés a Zajban
Fú, hát ezen rengeteget vacilálltam, mert meglepő módon elég sok ilyen van az olvasási listámon. De végül emellett a könyv mellett döntöttem, mert tényleg elég egyedi és jól ki van találva, nem hiszem, hogy ehhez hasonlót olvastam volna… Nem is akarok sokat mondani róla, mert az a legjobb, ha az ember úgy megy bele, hogy nem lövik le neki a poénokat, de engem már csak az megragad, ami az alapkoncepció: Főhősünk egy olyan helyen él, ahol már csak a férfiak maradtak életben és mindenki (és itt úgy értem mindenki) hallja egymás gondolatait folyamatosan.

4, Mustard ezredes – Az alfahím
» Egy könyv, amit szinte mindenki imád, de Te valamiért mégsem szeretted:
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Erre is van jó pár jelöltem, de talán most ez a legideillőbb. (Az Üvegtrónt leszámítva, ami szerintem még mindig több kreditet kap, mint kellene, mert annyira azért nem jó, de na… később ez változik.) Ezt a könyvet anno úgy adták el nekem, hogy úúúú, majd eldobom tőle az agyam annyira hihetetlen a sztori meg minden… erre rettentő nagy csalódás lett és máig húzom a szám, ha meglátom.

5, Green atya – Az aranyifjú
» Egy könyv, ami nem az, aminek látszik (értsd: sokkal több van benne, és sokkal több meglepetést vagy éppen titkot rejt, mint ahogyan azt mondjuk a fülszöveg alapján gondoltad volna):
Pierce Brown: Vörös lázadás
Bár fülszöveget nem olvasok, de erre a kérdésre én sem válaszolhatok másként… Eszméletlen hogy eredetileg minek indult bennem ez a sorozat, illetve ez a könyv és végül mivé nőtte ki magát. Nem gondoltam volna legvadabb álmaimban sem, hogy majd így eldobom tőle az agyam. Sokkal több, mint amire számítottam és méltán megérdemel minden cseppnyi figyelmet!

6, Dr. Orchid – A zseni
» Egy végtelenül okos és körmönfont könyv, ami végül téged is meglepett, rászedett:
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
Pont most olvastam újra és szerintem az értékelésem mindent elmond. A főszereplő egyszerűen olyan könnyen át tud verni, hogy az valami hihetetlen és mindig van valami kis vad ötlet a tarsolyában, amit eszméletlen módon tud beváltani. Legalább 2 lépéssel az olvasó előtt jár.

7, Dr. Black – A méltatlanul elfeledett áldozat
» Egy könyv, amit sokan mellőznek, esetleg nem igazán szeretnek, de Te olvastad, és valamiért mindig emlékezni fogsz rá:
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Erre jobb válaszom nagyon nincs… Nem mondanám kifejezetten, hogy mellőznék a könyvet, mert végülis már régebbi kiadvány, és anno biztos nagyon sokan felfigyeltek rá. Viszont szerintem máig megérdemelné a figyelmet, mert egy kifejezetten jó sötét, szellemes történet, jó karakterekkel.

8, Cluedo – A klasszikus rejtélyek játéka
» A kedvenc krimi/nyomozós/misztikus vagy rejtélyes könyved:
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Ezekből még nem olvastam sokat – de ezen majd szeretnék változtatni – viszont a legutóbbi olvasásom nagyon tetszett, és így ezt említeném meg ezen a helyen. Az biztos, hogy méltó rá.

Szeretném kihívni @Fireheart-ot, @MyMoonlightLibrary_Steph-et, @MyMoonlightLibrary_Ella-t és @Ancsa422-öt! Várom a jelöltjeiteket! :P

Kapcsolódó könyvek: Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen · Naomi Novik: Őfelsége sárkánya · Patrick Ness: Kés a Zajban · Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna · Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg · Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése · Pierce Brown: Vörös lázadás · Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
Patrick Ness: Kés a Zajban
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Pierce Brown: Vörös lázadás
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens
19 hozzászólás