blankaveronika  IP 68Kedvenc könyvek 61

Sarah Dessen: Tökéletes
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Sarah Dessen: Someone Like You
Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
Meg Cabot: Esküvő olasz módra
Lynne Reid Banks: Aurelia
L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
John Grogan: Marley & Mi
G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják
G. Szabó Judit: Kristályszív akció
G. Szabó Judit: Különös sziget
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Kedvenc sorozatok: Anita Blake, vámpírvadász, Anne, Fairy Oak, Lux, Mercy Thompson, Pom Pom meséi, The Parasol Protectorate, The Tiger Saga

Kedvenc kiadói sorozatok: Füveskönyvek

Kedvenc szereplők: Aengus, Alexia Tarabotti, Anita Blake, Anne Shirley, Ava O'Shea, Bruckner Szigfrid, Dhiren, Diana Barry, Edward (Ted Forrester), Füles, Gilbert Blythe, Gombóc Artúr, Heathcliff, Hermione Granger, Jim kapitány, Katniss Everdeen, Matula bácsi, Minerva McGalagony, Pervinka Periwinkle (Viní), Pippa Kenn, Ron Weasley, Rubeus Hagrid, Samuel K. Roth, Sirius Black, Vanília Periwinkle (Babú)

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Alexandre Dumas, Beatrix Potter, Csukás István, Elisabetta Gnone, Ernest Hemingway, Fekete István, G. Szabó Judit, J. R. dos Santos, Janikovszky Éva, L. M. Montgomery, Laurell K. Hamilton, Lilian H. AgiVega, Meg Cabot, Neil Gaiman, Quinn Loftis, Sarah Dessen, Szabó Lőrinc, William Shakespeare

Kedvenc kiadók: Pagony

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Clare Azzopardi: Pár női név
>!
2019. január 11., 20:32
Hirdetés

Utolsó karc

>!
blankaveronika IP
Minden, ami gender – nők, férfiak, társadalmi nemek

Női szóló utazós facebook csoportban tettem fel egy egyszerű kérdést.
Elkövettem azt a hibát, hogy beleírtam, hogy „white female”-ként az anyám mennyire aggódik, hogy Jordániába szeretnék utazni.
Mint kiderült, a polkorrekt megnevezés western woman lett volna.
Most erősen gondolkozom, hogy megkérdezem, hallottak-e már Sztálinról, a kommunizmusról, szocializmusról és a keleti barakk-ról. Mert az rendben van, hogy a Közel-kelethez képest és nyugati nő vagyok, de rohadtul nem érzem magam „western womannek.”
Igen, lehet, hogy bőrszín alapján túl egyszerű kategorizálni, de ha egyszer azzal tűnök ki a legjobban? Miért kell rögtön támadásként megélni és miért nem lehet ezt a helyén kezelni a 21. században?

28 hozzászólás