bessy85 79Kedvenc sorozatok: A Fény és az Árnyék háborúja, A Fényhozó, A herceg jósnője, A Széthullott Birodalom, A szingli fejvadász, Angyali vadász, Anita Blake, vámpírvadász, Assassin's Creed, Az alvilág urai, Bukott angyalok, Cassandra Palmer, Cat és Bones, Démon-ciklus, Éjangyal-trilógia, Éjfél szülöttei, Fekete Tőr Testvériség, Grant County, Halhatatlanok alkonyat után, Hollows, Isteni balhé, Riyria-krónikák, Sárkánydárda krónikák, Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza, Tündérkrónikák, Vaják, Vámpírkrónikák

Kedvenc alkotók: Brent Weeks, Gena Showalter, J. Goldenlane, J. R. R. Tolkien, J. R. Ward, Jeaniene Frost, Karen Chance, Karen Marie Moning, Karin Slaughter, Kresley Cole, Lara Adrian, Laurell K. Hamilton, Mark Lawrence, Michael J. Sullivan, Nalini Singh, Oliver Bowden, Peter V. Brett, Sherrilyn Kenyon

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Delta Vision, Fumax, Szukits, Tuan


Aktuális olvasmányok

Beatrix Potter: Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter összes meséje
Jim Butcher: Halotti lepel
Tracy Hogg – Melinda Blau: A suttogó mindent megold
Fekete István: Kele / Vuk
Pan-dji: Vádirat
>!
2020. november 27., 20:16
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634038313 · Fordította: Szabó T. Anna, Dragomán György · Illusztrálta: Beatrix Potter
>!
2020. november 26., 22:03
>!
Delta Vision, 2019
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953129 · Fordította: Tüzér Judit

Tracy Hogg – Melinda Blau: A suttogó mindent megold Alvásról, evésről, viselkedésről és sok minden másról kezdő és haladó szülőknek

>!
2020. november 23., 22:00
>!
Európa, Budapest, 2018
516 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634059523 · Fordította: Szabó Olimpia
>!
2020. augusztus 31., 08:25
>!
Móra, Budapest, 1982
380 oldal · ISBN: 9631122972 · Illusztrálta: Balogh Péter
>!
2020. május 29., 14:21
>!
Libri, Budapest, 2017
266 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633109076 · Fordította: Lengyel Miklós
4 hozzászólás

Utolsó karc

bessy85>!
Anyósnyelv

Komolyan mondom én megőrülök!
Elegem van anyósomból…

Július végén bejelentettük, hogy jön a baba. Most a 6. hónapban vagyok. Szeptemberben elkezdtük a babaszobát. Tapétázás, festés, parkettázás… szóval komplett szobatatarozás.
Anyagbeszerzéssel, munkával max. 2 hetes munka lenne, de még mindíg nem végeztünk, mert anyósom folyamatosan hisztizik és cirkuszol valamiért. Szinte minden másnap oda kell mennünnk és minimum 1 napot vele kell töltenünk. Plusz jönnek az extra igényei, pl. vigyük már le Debrecenbe (Pestről), meg ő most ide meg oda akar menni. Nemleges válasz nincs, mert akkor jön a lelki terror!

Itt ez a nyomorult vírus, kijárási korlátozás. Ki tudja mikor dönt úgy a kormány, hogy bezáratja az üzleteket, mint tavasszal. Ezért szeretnénk az alapvető dolgokat megvenni, ne az utolsó pillanatban kelljen majd rohangálni. Tömegközlekedni most nagyon nem szeretnék (jogsim nincs), szóval esélytelen, hogy bárhova el tudjak menni babacuccot nézni. Netről látatlanban meg nem akarnék vásárolni, mert ha valami nem jó akkor meg lehet szórakozni a visszaküldéssel (Meg hát valamit nem is lehet, mert muszáj megnézni mennyire stabil, milyen az anyaga, stb.) Arról nem is beszélve, hogy párom is szeretne szétnézni. Nagyon kis lelkis, nagyon bántja, hogy nem engedik be velem a vizsgálatokra. Így is mázli, hogy sikerült a 4D-s babamozira olyan helyet találni ahova őt is beengedték.

Dec. első hetében hozzák a kanapét a babaszobába. A parketta még nincs lerakva. A babának kb semmi nincs megvéve, mert egyszerűen nem jutunknel anyósom miatt sehova. 1 azaz 1db bababoltba sikerült elmenni, hogy legalább ágya legyen szerencsétlennek mire megszületik.
2 hónapja nem lehet megmozdulni a lakásban, mert minden tele van dobozokkal, zsákokkal. Semmihez nem férünk hozzá.

Erre hétfőn kitatálta az a drága asszony, hogy ő költözni akar az albérletből. Már kifizette a kauciót, nála a kulcs.
Párom 7kor elmegy dolgozni 6 után ér haza minden nap. A mai nap is anyósom cuccait pakoltuk, mert persze ő meg nem mozdulna.
Mondtuk neki vasárnap muszáj folytatni a babaszobát.
Ja, ez se semmi. Ma összefutottunk a tulajjal. Kérdezte, hogy tényleg dec. 1-re kéaz vagyunk a költözéssel? o.O Mi csak pislogtunk, mert erről nem is tudtunk. Finoman jeleztük, hogy ez esélytelen.

Erre ma anyós közli velünk, hogy jó lenne ha számolnánk a költözéssel!!!! Ő bezzeg magasról tesz arra, hogy nekünk mennyi dolgunk lenne.

Mellékesen megjegyzem párom gyakorlatilag 2 hete anyósomnál lakik, mert kitalálta, hogy ő most éppen fél. (Hogy mitől az egy másik történet.)
Két hét alatt 2× találkoztunk, abból kb 1,5 órát tudtunk együtt tölteni kettesben.

Esküszöm szabotál minket! Persze ha szóvá mernék neki tenni bármit is, akkor megint kitalálna valami f… ságot.
Én ezt már nem bírom. Szegény párom pedig szó szerint alig áll már a lábán.

Nem szeretem kiteregetni a szennyest, de már nagyon ki vagyok…

8 hozzászólás