Bence  AP 59


Összes kitüntetés 25


Kedvenc könyvek 15

Ernest Hemingway: Vándorünnep
Scott Westerfeld: Leviatán
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Richard Adams: Gesztenye, a honalapító
Julius Caesar: A gall háború
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Alessandro Baricco: Mr. Gwyn
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Máté Angi: Mamó
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Eric S. Raymond: A katedrális és a bazár
Timothy Ferriss: 4 órás munkahét

Kedvenc sorozatok: Leviatán, Perry Mason

Kedvenc szereplők: Hercule Poirot, Sherlock Holmes

Kedvenc alkotók: Alessandro Baricco, Erle Stanley Gardner, J. R. R. Tolkien

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú Mars
Raymond Chen: The Old New Thing
Gál Kristóf: Vállalkozóból » vállalkozás
Mészáros Róbert: Brand a lelke mindennek
Jay Abraham: Getting Everything You Can Out of All You've Got
Scott Hurff: Designing Products People Love
Ken Robinson – Lou Aronica: Az alkotó elem

Raymond Chen: The Old New Thing Practical Development Throughout the Evolution of Windows

>!
2018. szeptember 10., 22:13
2 hozzászólás

Gál Kristóf: Vállalkozóból » vállalkozás Ne a vállalkozást fejleszd, hanem a vállalkozót – azaz magadat!

>!
2018. szeptember 7., 08:32

Mészáros Róbert: Brand a lelke mindennek Modern márkaépítés vállalkozóknak

>!
2018. szeptember 1., 09:00
>!
BrandBirds, 2017
306 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631287394

Jay Abraham: Getting Everything You Can Out of All You've Got 21 Ways You Can Out-Think, Out-Perform, and Out-Earn the Competition

>!
2018. július 28., 21:31

Scott Hurff: Designing Products People Love How Great Designers Create Successful Products

>!
2018. július 28., 21:22

Ken Robinson – Lou Aronica: Az alkotó elem Fedezd fel, mire születtél, és minden megváltozik

>!
2018. augusztus 18., 22:21
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Bence AP

Mi történik, ha egy krimirajongó csak ezt kapja névnapjára? Nem kell sokáig törnie a fejét, hogy rájöjjön: ez egy nyom!

A fenti sorok az egyik Góliát képregényből vannak, amikor Ulrika beteg lesz, és a Kőbanda többi tagja énekel neki, hogy felvidámítsa. Irány a képregényes polc! A következő nyomot egy kis edény rejti, amely a képregények mellett áll (valójában Juli eltüntette a második nyomot, de a játékmester (@Imma) megoldotta a problémát). Az edényben egy fél csipetnyi szárított zöldfűszer van. Hmmm.

Az első pár szippantásra bazsalikomnak tűnik, irány a konyha! A fűszertartónál nincsen semmi, de legalább le tudom ellenőrizni, hogy ez tényleg bazsalikom. Hurrá! Van rendes bazsalikom a nappali ablakában, irány vissza.

A balkonládában semmi, de nem sokkal mellette egy fából faragott léghajó lebeg: ez lesz a következő nyom! Mit kell tudni róla? Nászajándék volt; van rajta két gyűrűmotívum; mágneses, a hűtőn tartjuk; tartozik hozzá egy zsiráf is. Nosza! A hűtőben semmi. A hűtő ajtaján semmi. Az egyéb mágneses játékok között semmi. A gyűrűtartónál semmi. Egy másik használatban lévő nászajándék (tükör) mellett semmi. Fel-alá rohangálok. A játékmester kisegít: egy másik léghajót kell keresnem. (Közben már az összes levegőhöz kapcsolható dolgot átnéztem a lakásban.) Végre! Hiszen a gyerekek falvédőjére van egy léghajó varrva! Sőt, annak a léghajónak zsebe is van!

A léghajó kosarában egy szem mazsola van. Egyből bekapom, és ezzel oda a mikrofilm. Na jó, nem. De irány megint a konyha, alaposan megszemlélem a mazsolás zacskót. Semmi. Hát persze, nem mazsola, hanem Mazsola!

Irány a gyerekkönyvek, megkeresni a Mazsolát. Viszonylag gyorsan meglesz. De nem is ez kell, hanem egy kis bábu van mellette az egyik társasjátékból. A Mysterium! Átmegyek a másik szobába és leveszem a társast. Semmi furcsát nem találok a dobozban. Ajaj… Illetve talán mégis valami. Mintha nem lenne rendesen elrakva a játék, a mesélő táblácskában ott lettek hagyva a lapok. Ez a nyom!

Megkeresem a figura színének megfelelő három kártyát. Mik vannak rajtuk? Egy oltárszerűség gyertyákkal és egy nagy könyvvel. Egy gyertyatartó egy tükörben. Egy idős órásmester egy szétszedett órával…

Mi lehet a következő nyom? Könyv, óra, gyertya, könyv, óra, gyertya, könyv, óra, gyertya. A játékmester kisegít, hogy akár rá is kereshetek a Molyon. Teljesen rossz irányban indulok el (Órák, A gyilkos óra stb.), de aztán meglesz a megoldás: A ketyegő gyertya esete. Irány a polc. A könyvből egy postit áll ki az XX. oldalon, rajta a „tized” felirat, amelyik a hetedik sorra mutat. Rágom egy darabig, míg a játékmester rábólint: hét tized lesz. Mi lehet az? Hát XX,7 a súlyom, ma reggel írtam fel a naptárba. Irány a naptár! Igen, ott is szerepel a szám. Felette egy felirat: mérleg.

Odamegyek a mérleghez, és mellette találok egy csomagot, határozottan könyv alakút. Ennyi, megoldottam a rejtélyt. Boldog névnapot! :)

7 hozzászólás