Belle_Maundrell  749Kedvenc könyvek 36

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
John Green: Csillagainkban a hiba
Suzanne Collins: A kiválasztott
Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás
Gayle Forman: Hová tűntél?
George R. R. Martin: Kardok vihara
Markus Zusak: A könyvtolvaj
David Levithan: Nap nap után
Elina Hirvonen: Hogy ő is ugyanarra emlékezzen
Jessie Burton: A babaház úrnője
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban

Kedvenc sorozatok: A Széthullott Birodalom, A tűz és jég dala, A Végzet Ereklyéi, Anna, Anne, Az éhezők viadala trilógia, Az Úr Sötét Anyagai, Éjangyal-trilógia, Ha maradnék, Harry Potter, Hollóárnyék-trilógia, Időtlen szerelem, Mercy Falls farkasai, Millennium, Outlander, Pokoli szerkezetek, Vámpírakadémia

Kedvenc szereplők: Adam Wilde, Adrian Ivaskov, Alec Lightwood, Alexia Tarabotti, Anna Korlova, Anne Shirley, Aragorn, Augustus Waters, Boleyn Anna, Bones (Crispin Russell), Claire Randall, Cole St. Clair, Dárajavahus-e Afsin, Dmitrij Belikov, Drakula, Durzo Blint, Éjúr, Eliza Makepeace, Hannah Hartford, Havas Jon, Haymitch Abernathy, Herr Silverman, Honorous Jorg Ancrath herceg, Isabel Rosemary Culpeper, Isabelle Lightwood, Jace Wayland, Jaime Lannister, Jamie Fraser, Jem Carstairs, Katniss Everdeen, Kaul Hiloshudon (Hilo), Kaz Brekker, Kell Maresh, Kylar Stern, Leonard Peacock, Liesel Meminger, Lisbeth Salander, Lord Akeldama, Magnus Bane, Mary Shelley Black, Nastya Kashnikov (Napsugár), Nick Mattock, Nortah Al Sendahl, Nyina Markova, Odelle Bastien, Ove, Paddington, Parvaneh, Robert Hunter, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Royce Melborn, Samuel K. Roth, Seth Mortensen, Sirius Black, Snorri ver Snagason, Sophie Lefèvre, Theodore Finch, Vaelin Al Sorna, Valentine Morgenstern, Varen Nethers, Viridiana Sovari, Will Herondale, Xemerius

Kedvenc alkotók: Anne Rice, Bleeding Bride, Brent Weeks, Cassandra Clare, David Levithan, Diana Gabaldon, Edgar Allan Poe, Elif Shafak, Fredrik Backman, George R. R. Martin, J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien, Jodi Picoult, Johanna Basford, John Green, L. M. Montgomery, Laurie Halse Anderson, Lawrence Anthony, Maggie Stiefvater, Mark Lawrence, Markus Zusak, Paul Auster, Richelle Mead, Stieg Larsson, Suzanne Collins, Virginia Woolf

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Johanna Basford: Csodák kapuja
Petőfi Sándor: Petőfi Sándor összes költeményei

Johanna Basford: Csodák kapuja Johanna rajziskolája

>!
2019. december 1., 23:06
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634037057 · Illusztrálta: Johanna Basford
Hirdetés

Utolsó karc

Belle_Maundrell >!
Book Tag minden mennyiségben

Köszönöm a kihívást @Luna_Iceshard :)

BACK TO SCHOOL BOOK TAG

1. Radír – Egy könyv, amit kitörölnél az emlékezetedből:
Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja – volt pár szörnyű olvasmányélményem, de erre azt hittem, hogy imádni fogom, aztán legfeljebb egy jó kis idegropit meg magas vérnyomást kaptam tőle. Azóta is kiakaszt, ha csak meglátom a megtévesztően bűbájos borítóját.

2. Füzet – Egy naplószerű könyv, ami valamiért megragadta a figyelmedet:
Bram Stoker: Drakula – kell ezt magyaráznom? :P

3. Fizikatankönyv – Egy tudományos könyv, ami tetszett:
Legfrissebb élményként A mi bolygónk, mert annyira gyönyörűséges, és nagyon részletes, átfogó képet ad a dolgokról. Amúgy meg David Attenborough könyvei, mert imádjuk a bácsit.

4. Nyelvóra – Egy könyv, amit nem magyarul olvastál:
Anne Rice: The Vampire Chronicles – ez volt eddig a legnagyobb falat, legalábbis fizikai értelemben mindenképp. Amúgy szeretek angolul olvasni, bele is kéne húznom idén.

5. Ünneplőruha – Egy könyv, aminek lenyűgöző a borítója:
Stacey Halls: Familiárisok – még friss szerzemény, és nem győzök gyönyörködni benne. Eleve a borító (is) keltette del a figyelmemet, de élőben még szebb.

6. Házi feladat – Az első könyv a várólistádról, ami eszedbe jut:
A. A. Milne: Micimackó – lassan tíz éve minden évben eltervezem, hogy elolvasom végre, szóval már bérelt helye van a listámon.

7. Évnyitó – Egy könyv, amit egy eseménynek köszönhetően fedeztél fel:
Mindig felfedezek valamit a Könyvfeszten \ Könyvhéten, amit nem terveztem be. Ha nem könyves esemény akkor meg Kira Poutanen: A csodálatos tenger, amit a tavalyi csodálatosságos Evanescence koncert után vettem szuvenírnek, amikor megláttam a Poket automatát. Meg amúgy is kellett egy ilyen cuki pici könyv.

8. Őszi szünet – Egy könyv, amit már alig vársz, hogy elolvasd:
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom – imádtam az első két részt, úgyhogy nincsenek kétségeim afelől, hogy ezt is fogom.

9. Osztálytársak – Egy könyv, amelyről egy barátodtól hallottál:
Edgar Allan Poe összes művei – oké, erről magamtól is tudtam, de csak ilyen könyvek jutnak eszembe, vagy olyanok, amiket én is olvastam. De ez azt jelenti, hogy jó ízlésű emberekkel barátkozom.

10. Sticky Notes – Egy sorozat, amire felhívnád az emberek figyelmét:
Jelen pillanatban V. E. Schwab: A mágia árnyalatai, mert pár napja fejeztem be a harmadik részt, és tényleg nagyon jó és eredeti trilógiának tartom.