Beatrice8 572Kedvenc könyvek 113

Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Bábel

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A csábítás kilenc szabálya, A mágia árnyalatai, A Modern Witch, A neveletlen hercegnő naplója, A Royal család, A Szent Johanna gimi, A szív körvonalai, A Vasdruida Krónikái, A Végzet Ereklyéi, Angyali vadász, Anna és a francia csók, Árnyvadász univerzum, Átokvetők, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Balla Adrienn, Bane krónikák, Bexi, Borbíró Borbála, Calderon, Camp Half-Blood Chronicles, Cat és Bones, Edenbrooke, Egy nap talán, Elhagyatva, Enigma, Félvér Tábor Krónikák, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Gonosz fortélyok, Graceling, Harry Potter, Harry Potter, Hatalom-trilógia, Hívószám 1-800, Hollófiúk, Időfutár, Időtlen szerelem, Iskolák versenye, Legenda, Legendák a Bagolyvárosból, Lélektársak, Lux, Luxen, Magnus Chase and the Gods of Asgard, Maybe, Modern boszorkány, Napernyő Protektorátus, Napnak fénye-ciklus, Ne érints, Never never, Off-Campus, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Port Fare, Shatter Me, Silber-trilógia, Six of Crows, Stage Dive, Stalking Jack the Ripper, Sulijegyzetek, Sweet Evil, Szárnysegéd Bt., Szeretni bolondulásig, Szivárgó sötétség, Szívcsapás, Szívzűrterápia strébereknek, The Eldest Curses, The Folk of the Air, The Heroes of Olympus, The Illuminae Files, The Night Huntress, The Shadowhunter Universe, The Trials of Apollo, Throne of Glass, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tüskék és rózsák udvara, Üvegtrón, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Warcross

Kedvenc szereplők: Aaron Warner Anderson, Abraxos, Aelin Ashryver Galathynius, Aervyn, Aiden Graves, Aisha, Alaska Adorian Jones, Albus Dumbledore, Alec Lightwood, Alejandro Fuentes (Alex), Alex Fierro, Alexia Tarabotti, Alicia Star, Alucard Emery, Amren, Anna Oliphant, Anna Whitt, Annabeth Chase, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Arthur Seuss, Atticus O’Sullivan, Audrey Rose Wadsworth, August Flynn, Bailey Sheen, Becky Dwyer, Benjamin "Ben" Alejo, Blue Sargent, Bones (Crispin Russell), Borbíró Bori, Bram Greenfeld, Brayden Holmes, Brian Oliver (Cinder), Bryce Quinlan, Budai Rebeka (Bexi), Calderon, Cardan Greenbriar, Carlos Fuentes, Cassel Sharpe, Catherine Crawfield, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Chester, Claire Randall, Crystal Brook, Daemon Black, Daniel Altan Wing (Day), Dee Black, Dmitrij Belikov, Don, Dorian Havilliard, Duke Barton, Éjúr, Elena P. Devereux, Ellamara Valentina Rodriguez, Emika Chen, Emma Carstairs, Étienne St. Clair, Etta Spencer, Ezra Mason, Faith Morgan, Feketecsőrű Asterin, Feketecsőrű Manon, Fergus, Fern Taylor, Feyre Archeron, Fred Weasley, Garrett Graham, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Hanna Donnelly, Harry Potter, Hearthstone, Helena Conway, Henry Harper, Hermione Granger, Hideo Tanaka, Hunt Athalar, Ian Hunter, Igor Blankenschwift, III. Richard "Dick" Campbell Gansey, Imogen, Inej Ghafa, Isabelle Lightwood, Jamie Fraser, Jamie Sullivan, Jem Carstairs, John 'Tuck' Tucker, Julian Blackthorn, June Iparis, Kady Grant, Kaidan Rowe, Kallias, Katsa, Kaz Brekker, Kell Maresh, Kenji Kishimoto, Kieran Storm, Kiss Szabolcs (Szasza), Konsztantyin Dmitrics Levin, Kornél, Körte, Kósza, Kyle Kingsbury, Lauren, Lazlo Strange, Lévay Dominik, Lex Luthor, Liam James, Lidérc, Logan Beckett, Lord Conall Maccon, Luc, Lucy, Luna Lovegood, Lysandra, Mackenzie Wellesley, Maggie Brown, Magnus Bane, Magnus Chase, Marco Alisdair, Márk, Mark Watney, Matthias Helvar, Michael Moscovitz, Michael Phan, Miklós püspök, Moira, Morrigan (Mor), Nagasawa Mitzuki, Nagy Márk, Nathalia Smythe, Nesryn Faliq, Nicholas Carter, Nick Mattock, Nico di Angelo, Nik Malikov, Noah Czerny, Nyikolaj Lancov, Nyina Zenyik, Oberon, Oliver Bright (Olly), Oregon admirális, Parker Grant, Percy Jackson, Philip Wyndham, Phoenix (Phee) Corrigan, Remus Lupin, Rentai Renáta, Rhy Maresh, Rhysand, Ridge Lawson, Roger Wakefield, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Rowan Whitethorn, Sage, Sam Henry, Saul Benedict, Scar, Scott Kilpatrick, Sebes Attila, Selina Kyle (Macskanő), Seth Prescott, Sherlock Holmes, Sid, Silas Nash, Simon Lewis, Sirius Black, Sky Bright, Stella Lane, Szárája, Szelina Bard (Lina), Szépvölgyi Rianna, Szilkó, Taina Tives, Tessa Gray, Thomas Cresswell, Ticca Min, Tien Naga-Hai Huang-Ti, Vanessa Mazur, Vicente Silva, Viviane, Will Cooper, Will Herondale, Winie Langton, Xavier Benedict, Yves Benedict, Zed Benedict, Ze'ev Kesley (Farkas), Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor)

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Colleen Hoover, Debora Geary, Diana Gabaldon, Gaura Ágnes, J. Goldenlane, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, Joss Stirling, Kerstin Gier, Leiner Laura, Maggie Stiefvater, Meg Cabot, On Sai, Rick Riordan, Sarah J. Maas, Szécsi Noémi, Vivien Holloway

Kedvenc kiadók: Bloomsbury, Delta Vision, GABO, Könyvmolyképző, L&L, Maxim

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia

Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia Freddie Mercury élete, halála és öröksége

>!
2020. július 8., 15:12
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
544 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575535 · Fordította: Szabó Krisztina
3 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Beatrice8
Írjunk naplót kihívás!

2020.július 8.szerda #38
Reggeli után elkerekeztem a kispostára, megjött tesóm ajándéka és a Szerelmes pillanatok. Átvettem őket. Elmentem a könyvesboltba, hátha ott van a Kapcsolatpróba, de nem volt, azért jól körülnéztem és végül nem vettem semmit. A papírboltba viszont vettem kettő többnyire papír tollat és 10 színes tűfilcet, hogy színezhessek több színnel, amikor a picivel színezünk.
Könyveket portalanítottam. Apa itthon fordított. Tesóm rosszul volt. Picit elvitték a mamáék.
Ebédre ettünk csilisbabot.
Elkezdtem olvasni a Bohém rapszódiát.
A könyvtár katalógusából(most jöttem rá, hogy létezik ilyen) foglaltam le könyveket, mert csak úgy lehet mostanában kivenni, hogy lefoglalod, összekészítik neked aztán szólnak mikor mehetsz érte.
Létrehoztam Youtubeon egy Disney zenés lejátszási listát magamnak.
Naplót írtam.
Jöttek a mamáék grillezni. Nagyon sok szúnyog volt, miután engem könnyen meg is találtak és egy meg is csípett, jól befújtam magam és nem gondoltam volna, de ez távol tartotta őket. A szúnyogcsípés viszont elkezdett bedagadni jejj allergia! off
Minden nagyon finom volt. A nassolnivalók vacsora előtt túl finom is. Volt édesburgonya chips, szokásos paprikás tortilla és szilva. Ezeket ettem felváltva :D. Vacsorára meg valamilyen grillezett hús volt kukoricásrizzsel és salátával.
Megköszöntöttük a mamáékkal a tesómat, én az Ez fájni fog-ot adtam neki, örült :).
Most én kezdtem a fürdést miután elmentek a papáék.
Megnéztem a The Hate U Give-et.
A nap nem tudom melyik pontján újra rátaláltam a Duolingóra :D. Gondolatm miért is ne, ne felejtsünk már el franciául a szünetben! Ugyan 0.-ban már egyszer félbehagytam, de akkor nem tudtam semmit franciából, most azért könnyebb dolgom van. Főleg, hogy nem jöttem rá, hogyan tudnám közölni vele, hogy most már nem kezdő vagyok, ezért csinálhatok meg minden kezdő feladatot :D.

2020.július 9.csütörtök #39
Úgy ébredtem, hogy fáj a kezem, ahogy szokott megerőltetéstől. Így hát a könyvportalanításból szabadnapot kellett kivennem.
Elkezdtem olvasni a Várok rádot, mert a Bohém rapszódia túl tömény a normális tempójú olvasáshoz, viszont az se járja, hogy akkor egy hétig nem olvasok semmi mást, úgyhogy közben szerintem kiolvasok pár könyvet, a Bohém rapszódiából meg majd egy nap kb. 10-20%-ot :).
Felhívtak a könyvtárból, hogy 2 és 6 között mehetek a könyveimért. :))
Közben megjött az egyik Bookdepós csomagom is, a Defy Me volt benne, picivel kinyitottuk.
Ebédre ettünk csilisbabot.
Kirakóztunk a picivel, közben az új Disney zenés lejátszási listámat hallgattuk, még ráfér a bővítés mondjuk. Elég jól haladunk a kirakóssal, de ez nem tetszik annyira, mint a térképes vagy a mickey egeres.
Amikor úgy ítéltem meg, hogy nem fogunk a betonhoz sülni, felkerekedtünk a picivel és elindultunk a könyvtárba. Mondtam neki, hogy mehetünk a 1.szeretett utamon, ami kevésbé napos, szebb, de hosszabb vagy a 2.nagyon napos, csúnya, de rövidebb úton. Kicsit sem próbáltam befolyásolni, áááá. De igazat mondtam, szóval ez szerintem csak a tények lefektetése volt. Természetesen okosan az 1.lehetőséget választotta. Nem sültünk meg, mert az árnyékos utam tényleg árnyékosabb volt és jókor indultunk el, fél öt körül, meg felhők is voltak néha, örültünk. A művelődésiházban csak a könyvtr van nyitva, így a recepción is könyvtáros ült. Az ajtóhoz vezető úton piros csíkok voltak a földön, nekem ilyen sorbanállást segítő távolságtartást biztosító csíkoknak tűntek. A szükségességüket nem látom, ugyanis az életben nem láttam annyi embert a könyvtárban, mint amennyi csík ott volt. Most konkrétan senki nem volt. A hangulat elég komor :(. A könyveket viszont megkaptam: Az árulás szépsége, A tövisek hercege, A vámpír inasa, Angyalkard, Angyalárny, A csodálatos Waverly-kert. Pici hozott kettőt a kis hátizsákjában, én négyet a sajátomban. Nagyon erős! Azt mondta, még kettőt elbírna! Sőt! Már majdnem otthonvoltunk, amikor megállt az étterem előtt és azt mondta, hogy ő mégegyszer el tudna sétálni onnan a művelődésházig, annyira nem fáradt el. Közben beszélgettünk. Mondtam, hogy legközelebb, ha játékboltban járunk veszünk egy nagy új kirakóst vagy kérek szülinapomra. Mondta, hogy jó, de inkább a Mikulástól vagy a Jézuskától kérjem, úgy igazi ajándék lesz(vagyis, hogy szerinte úgy nekünk nem kerül pénzbe :D, a kis figyelmes!). Mondtam, hogy ő is kérhet. Neeem, ő két okból nem fog 1.nem tud írni 2.neki hozzannak, amit akarnak, amit tudnak, nem akarja azt, hogy kér kirakóst, de pont elfogy nekik… neki jó, akármit hoznak. Olyan zabálnivaló! Hát van bárkinek ilyen ennivaló öccse még? Szerintem nincs! Mondjuk én bevallottan elfogult vagyok :D. De hát ha egyszer úgy imádom!
Otthon uzsizott, én ittam. Megmutattam neki milyen könyveket hoztunk.
Megnéztem az utolsó két részt vele a Miss Mallardból, amire nem emlékezett. Már csak a cápás rész maradt, amit nem látott, de azt nem is akarja megnézni.
Az este nagy részében olvastam természetesen a fürdésen és a vacsorán kívül.
1-kor feküdtem le, akkor épp nyugis résznél tartottam a könyvben.

2020.július 10.péntek #40 (Kész vagyok @Narutofan98)
Reggeliztem meggyes pité, amit tegnap csinált anya. Nem olyan finom száraztalanoff, mint múltkor a tesómé, de azért nem volt rossz, nem csuklottam tőle.
Kiolvastam a Várok rádot.
Picit elvitte papa hozzájuk medencézni. Így pont lemaradt a carbonáráról, pedig azt nagyon szereti. Mi azt ebédeltünk mindenesetre.
Pihenkésztünk lent tesómmal, míg anya aludt a pici szobájában, apa meg még dolgozott. Én Bohém rapszódiát olvastam, közben meg is hallgattam a számot. Tesóm Ez fájni fog-ot olvasott. Gyorsan lefordítottam azt a kemény fél oldalas receptet, amit apa átküldött.
Megcsináltuk tesómmal az erősítős gyakorlatát. 100 felülés/hasprés, fekvőtámasz(fájós kezüeknek/unatkozóknak 1 perc plank) és lábamelés. Huszasával csináltuk, nem volt vészes, azért a tesiórák keményebbek, de még azok a videók is, amiket a digitális oktatás alatt kellett csinálnom. Közben anyáék elkezdtek vacsizni. Apával megvitattuk, hogy az övé vagy az enyém legyen az utolsó adag csilisbab, én nyertem :D. Így az utolsó feladatnál beelőztem a tesóm, én gyorsabban fürdök és kihűl a kajam kifogással. Lefürödtem, vacsoráztam.
Tesómmal és apával megnéztük a Ready Player One-t. Tényleg nagyon különbözik a könyvtől. Az akciójeleneteket simán fel lehetett volna áldozni a könyvhűség oltárán, de persze ez csak az én véleményem, nyilván apának és sokan másoknak, akik nem olvasták, így jobban tetszett.
Egyedül megnéztem a Feel The Beat-et. Közben reménykedtem, hogy hűljön a szobám. Elviselhető lett, negyed kettőkor lefeküdtem aludni.