Beatrice8 234


Összes kitüntetés 228


Kedvenc könyvek 90

Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Nélküled

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A neveletlen hercegnő naplója, A Szent Johanna gimi, A Végzet Ereklyéi, Angyali gonosz, Anna és a francia csók, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Balla Adrienn, Bane krónikák, Bexi, Calderon, Edenbrooke, Egy nap talán, Elhagyatva, Enigma, Galaxis Útikalauz stopposoknak-trilógia, Harry Potter, Hívószám 1-800, Hollófiúk, Hűvösvölgyi suli, Időfutár, Időtlen szerelem, Legenda, Lélektársak, Luxen, Modern boszorkány, Napernyő Protektorátus, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Szirénia öröksége, Szivárgó sötétség, Szívcsapás, Szívzűrterápia strébereknek, The Heroes of Olympus, Throne of Glass, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Üvegtrón, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Abraxos, Adalbert kispap, Aelin Ashryver Galathynius, Aervyn, Aisha, Albus Dumbledore, Alec Lightwood, Alejandro Fuentes (Alex), Alexia Tarabotti, Amren, Anna Oliphant, Anna Whitt, Annabeth Chase, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Archer, Audrey Rose Wadsworth, Azriel, Blue Sargent, Bram Greenfeld, Brian Oliver (Cinder), Budai Rebeka (Bexi), Calderon, Carlos Fuentes, Cassian, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Chester, Claire Randall, Crystal Brook, Daemon Black, Daniel Altan Wing (Day), Dawson Black, Dee Black, Dmitrij Belikov, Don, Dorian Havilliard, Éjúr, Ellamara Valentina Rodriguez, Eterno Ferrero, Étienne St. Clair, Feketecsőrű Asterin, Feketecsőrű Manon, Fergus, Feyre Archeron, Frank Fehling, Fred Weasley, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Harry Potter, Henry Harper, Hermione Granger, III. Richard "Dick" Campbell Gansey, Isabelle Lightwood, Jamie, Jamie Fraser, Jem Carstairs, June Iparis, Kaidan Rowe, Kallias, Katsa, Kieran Storm, Kiss Szabolcs (Szasza), Kornél, Körte, Kósza, Lévay Dominik, Liza, Logan Beckett, Lord Conall Maccon, Luc, Lucien Vanserra, Lucy, Luna Lovegood, Lysandra, Mackenzie Wellesley, Maggie Brown, Magnus Bane, Marco Alisdair, Márk, Mark Watney, Marvin, Matteo Ferrero, Michael Moscovitz, Miklós püspök, Moira, Morrigan (Mor), Murtagh FitzGibbons Fraser, Nagy Márk, Nathalia Smythe, Nesryn Faliq, Noah Czerny, Nyikolaj Lancov, Oliver Bright (Olly), Oregon admirális, Parker Grant, Percy Jackson, Philip Wyndham, Phoenix (Phee) Corrigan, Randolph Lyall professzor, Remus Lupin, Rentai Renáta, Rhysand, Ridge Lawson, Roger Wakefield, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Rowan Whitethorn, Sam Henry, Saul Benedict, Scar, Scott Kilpatrick, Seth Prescott, Sherlock Holmes, Silas Nash, Simon Lewis, Sirius Black, Sky Bright, Szilkó, Taina Tives, Tessa Gray, Thomas Cresswell, Tien Naga-Hai Huang-Ti, Tucker Avery, Victor Benedict, Viviane, Will Cooper, Will Herondale, Winie Langton, Xavier Benedict, Yves Benedict, Zed Benedict, Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor)

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Colleen Hoover, Debora Geary, Diana Gabaldon, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, Joss Stirling, Kerstin Gier, Kiera Cass, Komáromy Rudolf, Leiner Laura, Meg Cabot, On Sai, Ransom Riggs, Rick Riordan, Sarah J. Maas, Szécsi Noémi

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, L&L, Maxim

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Beatrice8
Írjunk naplót kihívás!

2018. május 19-22 szombat-kedd (#53 pótlás)
Dear Diary,
Szombaton
Vigyáztam a picimre, aztán hamarabb mint szokásos indultunk mamához. Elkezdtem olvasni az A Court of Frost and Starlightot. Ebéd finom volt sajtos szalonnás hús, orosz hússaláta, ami új kedvencem és krumplipüré. Felmentem olvasni, mert a beszélgetéseket hallgatva nemigen tudok odafigyelni az angol szövegre. Imááádom az ACoFaSt!!! Nestát meg utálom. How did she dare to do that?!
Hazamentünk, befejeztem a könyvet. Rövid volt, de fantasztikus. Vacsoráztunk. Anyáék elmentek bulizni, picim mamánál maradt, így mi húgommal leültünk a TV elé. De mit nézzünk? Hosszas tanakodás után a Stranger Things esett a választásunk. Tesóm már végignézte az egészet, de nem bánta, hogy mégegyszer meg kell néznie :DD. 5 részt lenyomtunk egyhuzamban, imádom! Hulla fáradt voltam már de úgyse alszok míg anyáék haza nem jönnek, szóval így jött össze az 5 rész. :D
Vasárnap spoiler
Elkezdtem az It Ends with Ust hivatalosan is. Aztán mamáéknál ettünk. Hazamentünk pici most náluk maradt ott, így bátran folytathattuk a ST-t. Utolsó két részt már apa is nézte. És vége is az első évadnak. Várom már a másodikat, szerintem pár napon belül annak is nekiülök.
Vacsorázni anya a Falóba akart menni, így rendberaktuk a bicókat és elbicóztunk oda. Huh, rohadt rég nem bicóztam! Azt se tudtam hirtelen melyik féket kell használnom, ha nem akarok arcra esni. A bicózáshoz használt izmaim, se tudták mit gondoljanak. Rengeteg szúnyog volt. Ettem hot dogot. A „nem kérek bele majonézt” úgy halhatták, hogy nem kérek bele mustárt, mert bár utálom majonázt kaptam, mustárt nem. Vissza akartam küldeni, anya tiltakozott, hogy egyem meg úgy, apa visszavitte és eltakarta a majonézt mustárral, és még azt hitte nem veszem észre! Észrevettem, de a mustár szépen elnyomta az ízét. Aztán fagyit is ettünk, mert volt laktózmentes, yummy!
Otthon tovább olvastam az IEwUt, legszívesebben egész éjjel olvastam volna, de hát azért mégiscsak, szóval még a bonyodalmak előtt gyorsan letettem.
Hétfőn
Tanultam. Fájt a torkom, ittam teát. Kicsit rosszul voltam. Tanultam. Grilleztünk a tanulás miatt alig segítettem. Finom volt, mint mindig bár nem voltam különösen éhes. Fagyizni se volt kedvem menni, hogy aztán laktózcseppel csöpögtessem. Én! Nem akartam fagyizni! Ilyen se sokszor van!
Mamáktól elköszöntem, megyek tanulni. Előtte még beszélgettünk kicsit a németről-angolról-franciáról meg a felhőkről.
Tanultam.
Aztán kiolvastam a Velünk véget ér-t. Vélemény még érik.
Tanultam. Időzítettem. Olvastam egy kicsit a Magnus Chase and the Sword of Summerből, de nem annyit, jelöljem molyon.
Kedden
Megint fájt a torkom, ittam egy teát reggel. Izgultam a föci doga miatt. 5-ös akarok lenni évvégén, ezért ennek 5-ösnek kell lennie. Barátnőm hozott nekünk finom csokis dolgot. Óra előtt rosszul lettem, de szerencsére a dogára tudtam koncentrálni.
A nap folyamán egyre rosszabbul voltam, egy hőemelkedést biztosra vettem, lehet lázam is volt. De nem akartam hazamenni, mert a francia tzt semmi kedvem pótolni. A tesióra így egy élmény volt, magas ugrottunk. Minden órán legszívesebben csak aludtam volna.
Francián már igazán szarul voltam, a dogára se tudtam fókuszálni. Azért remélem nem lesz olyan rossz, de ha az is egy rossz jegyet megengedhetek magamnak franciából.
Matekon másodfokú egyenlet megoldóképletét vettük.
Barátnőmmel hazarolliztunk, ebédeltem, lefeküdtem végre. Ő elment rajzra. Én meg elkezdtem borogatni a fejem. Azt a kompetenciás kérdőívet kitöltöttem, holnapra kell. Nem lettem jobban, szóval ha csak éjjel nem történik csoda a holnapi kompetenciát kihagyom :( Pedig az mindig jó muri.
Aludtam, aztán talkshowkat néztem, ami kellően kikapcsoló és agyleépítő időtöltés. Jimmy Kimmel, Ellen (ha már a Velünk véget értet olvastam. Colleen azt mondja a köszönetnyilvánításban, hogy Ellen a közé a 4 ember közé tartozik, akivel soha nem akar találkozni, na ezt nem tudom mire vélni.)
Időzítettem.
Nem vacsoráztam, ittam egy Neocitránt. Lefeküdtem aludni. Ébresztőóra azért be van állítva 6:25-re hátha mégis jobban leszek holnapra.

Kapcsolódó könyvek: Rick Riordan: The Sword of Summer · Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér · Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight

Rick Riordan: The Sword of Summer
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight
6 hozzászólás