Beatrice8  P 136


Összes kitüntetés 273


Kedvenc könyvek 95

Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Nélküled

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A neveletlen hercegnő naplója, A Szent Johanna gimi, A Végzet Ereklyéi, Angyali gonosz, Anna és a francia csók, Árnyvadász univerzum, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Balla Adrienn, Bane krónikák, Bexi, Borbíró Borbála, Calderon, Camp Half-Blood Chronicles, Edenbrooke, Egy nap talán, Elhagyatva, Enigma, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Graceling, Harry Potter, Hatalom-trilógia, Hívószám 1-800, Hollófiúk, Hűvösvölgyi suli, Időfutár, Időtlen szerelem, Legenda, Lélektársak, Luxen, Magnus Chase and the Gods of Asgard, Maybe, Modern boszorkány, Napernyő Protektorátus, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Szivárgó sötétség, Szívcsapás, Szívzűrterápia strébereknek, The Heroes of Olympus, The Trials of Apollo, Throne of Glass, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tüskék és rózsák udvara, Üvegtrón, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Abraxos, Adalbert kispap, Aelin Ashryver Galathynius, Aervyn, Aisha, Albus Dumbledore, Alec Lightwood, Alejandro Fuentes (Alex), Alexia Tarabotti, Amarinda, Amren, Anna Oliphant, Anna Whitt, Annabeth Chase, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Archer, Audrey Rose Wadsworth, Azriel, Becky Dwyer, Blue Sargent, Borbíró Bori, Bram Greenfeld, Brian Oliver (Cinder), Budai Rebeka (Bexi), Calderon, Carlos Fuentes, Cassian, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Chester, Claire Randall, Crystal Brook, Daemon Black, Daniel Altan Wing (Day), Dawson Black, Dee Black, Dmitrij Belikov, Don, Dorian Havilliard, Duke Barton, Éjúr, Ellamara Valentina Rodriguez, Eterno Ferrero, Étienne St. Clair, Feketecsőrű Asterin, Feketecsőrű Manon, Fergus, Feyre Archeron, Frank Fehling, Fred Weasley, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Harry Potter, Henry Harper, Hermione Granger, Ian Hunter, III. Richard "Dick" Campbell Gansey, Imogen, Inej Ghafa, Isabelle Lightwood, Jamie, Jamie Fraser, Jem Carstairs, June Iparis, Kaidan Rowe, Kallias, Katsa, Kaz Brekker, Kieran Storm, Kiss Szabolcs (Szasza), Kornél, Körte, Kósza, Lévay Dominik, Liam James, Liza, Logan Beckett, Lord Conall Maccon, Luc, Lucien Vanserra, Lucy, Luna Lovegood, Lysandra, Mabel, Mackenzie Wellesley, Maggie Brown, Magnus Bane, Marco Alisdair, Márk, Mark Watney, Marvin, Matteo Ferrero, Matthias Helvar, Michael Moscovitz, Miklós püspök, Moira, Morrigan (Mor), Mott, Murtagh FitzGibbons Fraser, Nagy Márk, Nathalia Smythe, Nesryn Faliq, Nick Mattock, Nico di Angelo, Nina Zenik, Noah Czerny, Nyikolaj Lancov, Oliver Bright (Olly), Oregon admirális, Parker Grant, Percy Jackson, Philip Wyndham, Phoenix (Phee) Corrigan, Randolph Lyall professzor, Remus Lupin, Rentai Renáta, Rhysand, Ridge Lawson, Roger Wakefield, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Rowan Whitethorn, Sage, Sam Henry, Saul Benedict, Scar, Scott Kilpatrick, Sebes Attila, Seth Prescott, Sherlock Holmes, Silas Nash, Simon Lewis, Sirius Black, Sky Bright, Szilkó, Taina Tives, Tessa Gray, Thomas Cresswell, Tien Naga-Hai Huang-Ti, Tucker Avery, Victor Benedict, Viviane, Will Cooper, Will Herondale, Will Solace, Winie Langton, Xavier Benedict, Yves Benedict, Zed Benedict, Ze'ev Kesley (Farkas), Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor)

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Colleen Hoover, Debora Geary, Diana Gabaldon, Gaura Ágnes, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, Joss Stirling, Kerstin Gier, Leiner Laura, Maggie Stiefvater, Meg Cabot, On Sai, Rick Riordan, Sarah J. Maas, Szécsi Noémi, Vivien Holloway

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, L&L, Maxim

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Beatrice8 P
Írjunk naplót kihívás!

2018. szeptember 20;21 (ma) csütörtök, péntek (#20;21)
Bonne nuit!
Csütörtökön(2498 évvel ezelőtt ütközött meg Xerxész perzsa király hajóhada Szalamisznál a görökökkel)
Föcin feleltünk mind Afrika topográfiából. Pár kivétellel mindenki 5-öst kapott. Egy olyan térképen kellett rámutatni a dolgokra, ahol minden be volt jelölve és már tavaly megcsináltuk ezt sokkal bonyolultabban írásban, vaktérképen. Könnyű volt.
Angolon megint helyettesítést Causative meg passive.
Infón megírtuk a webdesign „dogát”. Sikerült befejeznem a szünetben, szerintem 5-ös lesz. Csak az elején kellett sokat totojázni, mert nem tudom hogyan kell oldalbeállításokat másolni. Nem tanultuk, nem volt időm kikísérletezni.
Angolon még inkább causative.
Irodalmon ismételtük a tavaly évvégén tanult Janus Pannoniust. Hétfőn doga az angol reneszánszból plusz magyar Pannoniusszal, Balassi nélkül.
Angolon surprise test! Legjobb meglepetés, amit csak egy tanuló kaphat. Hahaha. Csak passive, szóval túl hosszú tiltakozás után a többiek részéről, meg is írtuk. Volt amin sokat gondolkodtam, nem tudom, hogy sikerült.
Szünetben gyorsan figyelmeztettük a másik csoportot.
Civin folytattuk a Famous Hungarians in the US témát. Egyeseknél el se akartuk hinni, hogy őúk tényleg magyarok voltak. WOW!
Nem maradtam az első kampányprogramon.
Otthon háziztam. Törit tanultam és elkezdtem fordítani az új kutyás dolgot. Felválltva a kettőt. Olvasni nem tudtam. A vadászkutyáknál előjött, hogy használják őket vakvezető és segítőkutyaként, amiről eszmbe jutott az Emma meg én és azonnal kedvet kaptam az újraolvasáshoz, mindegy mennyi kötelezőm és sürgősebben olvasandó könyvem van, a nem olvasnivaló teendők mellett. Illetve hihetetlen hogy nem gondoltam erre eddig, találtam egy vak lányt YouTubeon, menéztem a vakvezető kutyás videóját. Azt hiszem holnap áttanulmányozom a csatornáját, de ma már késő van.

Pénteken (ma) (217 vagy 227 évvel ezelőtt született Gróf Széchenyi István)
Barátnőm nem jött ma, szombaton felsőfokúzik angolból. Suliba menet masszív töri tanulás. Jó hír, reméljük minél előbb.
Törit elmagyaráztam barátnőmnek és egy-egy részét annak aki kérdezte.
Erre nem írtuk meg. Brrrr! Akkor tegnap fordíthattam volna többet vagy olvashattam volna tanulás helyett! Ez így zajlott nagyon leegyszerűsítve: spoiler Határozottan nem elég ember ment még el az osztályból. Meg persze ofő is lehetne egy kicsit…
Angol előtt nekivágtam az Emma meg énnek azonnal beszippantott. Ötös lett a dogám! Juhúúú! Elmagyarázta a causativeot, mert hogy azt se értették khm komolyan figyelni kéne khm.
Kémiára épp megfelelő mértékben megértettem az anyagot, mindegy is nem én feleltem, aztán kísérleteztünk. Nem égettem meg magamat a felforrrósított üveggel!
Tesin egy kör, szabad bemelegítés, pár medicindobás. Javítottam 70 cm-t. Szereztem technikára egy négyest a hármas mellé így még távolabb vagyok az ötöstől. Nagyon reménykedem, hogy a tanárnő nem írja be követekező tesiig, hátha meg tudom kérni, hogy mégse írja be azt a négyest. Megjegyezném, hogy ez milyen hülyeség, egy eredetinél jobb jeggyel, rosszabbul állok.
Elszakadtam a teknősös nyaklánc órám, mert konkrétan rádobtam a táskám MIKÖZBEN a nyakamban lógott. Duplán szakadt, otthon javíthatom majd meg! :/
Francia dogám is ötös lett! Egyedüliként. Mondjuk ez a kis csoportunkban, 2 hiányzóval nem jelent sokat :D Új legnehezebben kiejthető szó fonetikusan, csak hogy mindenki érezze: trantéániem vagyis 31. az összes 20 fölötti egyedik ilyen bonyolult.
Matekon az osztály fele lelépett Öveges versenyt kipróbálni. Mi gyökvonást vettünk. Eddig megy. Kb. mindenkinek.
Végre vége.
Táska nehéz, felraktam kormányra, rolli nehezen irányítható de legalább nem fáj a hátam. Ebédre rántotta (apa mérges volt, anya felháborodott) és nutellás gombóc.
Aztán Emma meg ént olvastam kb 2/3-ig. Aztán a vak lánynak a videóit néztem végtelenítve. Olyan érdekes! Eddig miért nem fedeztem fel ezt? 21 században élek, nem ismerek mást, mint hogy kíváncsi vagyok valamire, akkor utánanézek. Ehhez képest a siketség és a vakság évek óta érdekel, dőleg filmekben, könyvekben, egyszer-kétszer utána is kerestem, a jelnyelvnek YouTubeon is. De valahogy vakokra sosem kerestem rá YouTubeon. Nem tudom miért. De mostmár igen, szuper.
Összegyűjtöttem a Percy Jackson hétre az idézeteim már csak képek, egyéb kiegészító anyagok kellenek és persze mindezt időzíteni.
Kicsit elkezdtem gyakorolni a gépírást. Attól tartok nem fog menni, mert technika nélkül is gyorsan gépelek már, így nincs kényszerem megtanulni. Annyit írok főleg naplót és értékeléseket naponta/hetente/havonta, hogy lényeges idővesteség lenne, ha hirtelen pedagógiai szempontból elkezdeném a helyes gépelésre lelassítani magam.
Most gyorsan ki akarom olvasni az Emma meg ént. Fáj a szemem.
Jó éjt!