Beatrice8 1366Kedvenc könyvek 99

Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Nélküled

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A neveletlen hercegnő naplója, A Royal család, A Szent Johanna gimi, A Végzet Ereklyéi, Angyali gonosz, Anna és a francia csók, Árnyvadász univerzum, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Balla Adrienn, Bane krónikák, Bexi, Borbíró Borbála, Calderon, Camp Half-Blood Chronicles, Edenbrooke, Egy nap talán, Elhagyatva, Enigma, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Gonosz fortélyok, Graceling, Harry Potter, Harry Potter, Hatalom-trilógia, Hívószám 1-800, Hollófiúk, Hűvösvölgyi suli, Időfutár, Időtlen szerelem, Legenda, Lélektársak, Luxen, Magnus Chase and the Gods of Asgard, Maybe, Modern boszorkány, Napernyő Protektorátus, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Six of Crows, Szivárgó sötétség, Szívcsapás, Szívzűrterápia strébereknek, The Heroes of Olympus, The Shadowhunter Universe, The Trials of Apollo, Throne of Glass, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tüskék és rózsák udvara, Üvegtrón, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Abraxos, Adalbert kispap, Aelin Ashryver Galathynius, Aervyn, Aisha, Albus Dumbledore, Alec Lightwood, Alejandro Fuentes (Alex), Alexia Tarabotti, Amarinda, Amren, Anna Oliphant, Anna Whitt, Annabeth Chase, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Archer, Audrey Rose Wadsworth, Azriel, Becky Dwyer, Blue Sargent, Borbíró Bori, Bram Greenfeld, Brian Oliver (Cinder), Budai Rebeka (Bexi), Calderon, Cardan Greenbriar, Carlos Fuentes, Cassian, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Chester, Claire Randall, Crystal Brook, Daemon Black, Daniel Altan Wing (Day), Dawson Black, Dee Black, Dmitrij Belikov, Don, Dorian Havilliard, Duke Barton, Éjúr, Ellamara Valentina Rodriguez, Eterno Ferrero, Étienne St. Clair, Feketecsőrű Asterin, Feketecsőrű Manon, Fergus, Feyre Archeron, Frank Fehling, Fred Weasley, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Harry Potter, Henry Harper, Hermione Granger, Ian Hunter, III. Richard "Dick" Campbell Gansey, Imogen, Inej Ghafa, Isabelle Lightwood, Jamie, Jamie Fraser, Jem Carstairs, June Iparis, Kaidan Rowe, Kallias, Katsa, Kaz Brekker, Kieran Storm, Kiss Szabolcs (Szasza), Kornél, Körte, Kósza, Lauren, Lévay Dominik, Liam James, Liza, Logan Beckett, Lord Conall Maccon, Luc, Lucien Vanserra, Lucy, Luna Lovegood, Lysandra, Mabel, Mackenzie Wellesley, Maggie Brown, Magnus Bane, Marco Alisdair, Márk, Mark Watney, Marvin, Matteo Ferrero, Matthias Helvar, Michael Moscovitz, Miklós püspök, Moira, Morrigan (Mor), Mott, Murtagh FitzGibbons Fraser, Nagy Márk, Nathalia Smythe, Nesryn Faliq, Nick Mattock, Nico di Angelo, Noah Czerny, Nyikolaj Lancov, Nyina Zenyik, Oliver Bright (Olly), Oregon admirális, Parker Grant, Percy Jackson, Philip Wyndham, Phoenix (Phee) Corrigan, Randolph Lyall professzor, Remus Lupin, Rentai Renáta, Rhysand, Ridge Lawson, Roger Wakefield, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Rowan Whitethorn, Sage, Sam Henry, Saul Benedict, Scar, Scott Kilpatrick, Sebes Attila, Seth Prescott, Sherlock Holmes, Silas Nash, Simon Lewis, Sirius Black, Sky Bright, Szilkó, Taina Tives, Tessa Gray, Thomas Cresswell, Tien Naga-Hai Huang-Ti, Tucker Avery, Victor Benedict, Viviane, Will Cooper, Will Herondale, Will Solace, Winie Langton, Xavier Benedict, Yves Benedict, Zed Benedict, Ze'ev Kesley (Farkas), Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor)

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Colleen Hoover, Debora Geary, Diana Gabaldon, Gaura Ágnes, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, Joss Stirling, Kerstin Gier, Leiner Laura, Maggie Stiefvater, Meg Cabot, On Sai, Rick Riordan, Sarah J. Maas, Szécsi Noémi, Vivien Holloway

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, L&L, Maxim

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Beatrice8 
Írjunk naplót kihívás!

2019. január 13;14;15;16;17;18;19 vasárnap-szombat
Vasárnap
Naplót írtam a szombatrról, nem tartott sokáig. Fotóztam a tegnapi ajándékaim és még kettőt.
Mamáék jöttek ebédre. Kínai édes-savanyú volt nekünk nekik szecsuáni. Imádom. Jött az újabb kétkedő a papám személyében, hogy biztos nem fogom tudni megenni pálcikával. Pff, csak figyeljen. Egy szem rizst se hagytam. :D Sose akarják elhinni az emberek, amíg meg nem mutatom :D Beszélgettünk, tesómmal vitatkoztam, vicces volt. Hazamentek.
Elkezdtem a törit. Gondolom olvastam egy kis Rózsa nevét is. Igen, határozottan olvastam, meg is írtam barátnőmnek, hogy kiderült, hol játszódik, mert addig nem tudtam és az is, hogy a főszereplő hova valósi. Illetve volt benne egy igen érdekes rész :D.

Hétfőn(144 éve született Albert Weitzer)
Első órán leadtam a Martin Luther Kinges szöveget. Ofő odaadta a Savariás kijavított feladatsorom másolatát, rosszul emlékeztem nem 91, hanem 94 pontom lett :D. Aztán angoloztunk(Steve Jobsról volt egy szöveg, elolvastuk, aztán vissza is mondtam :D) beígért egy dogát csütörtökre.
Fizikán gyakoroltunk, összefoglaltunk.
Matekon dogát írtunk, szerintem jól ment (utólag: 5-ös lett :)) Szegény barátnőm viszont figyelmetlen volt, így írhatja újra.
Negyedik órában töriztünk, dogát írtak, így én sokat haladtam.
Irodalmon elkezdtük Berzsenyit.
Nyelvtanon kérvényt írtunk.
Föcin pótdogákat írtak, lezárt minket a tanárnő (ötös lettem), közben a mezőgazdaság fajtáit írtuk ki/másoltuk le.
Este beírta a tanárnő a kémiajegyeket 5 lett :)). Sikerült eljutnom a Rózsa neve feléig.

Kedden(90 éve született Martin Luther King (akkor ezért kellett róla írnom a pályázatra!))
Kémián benzol származékok.
Infón database, szörnyű, folyamatosan lemaradtam, rosszul csináltam.
Bioszon lezárt minket, megbeszéltük kinek kell javítani és miből. Aztán a halakat vettük.
Tesin elkezdtünk egy ilyen szörnyű szekrénugrás félét. 3 részes szekrényt kellett átugrani, de úgy, hgy nem érhettél hozzá a mögötte lejtősen rakott szivacsdomba érkezz kézzel előre aztán a talpad. Nem mondok meglepetést, ha azt mondom, hogy ez nekem nem megy :D.
Matekon elkezdtük a geometriát, pfujj. Régebben tök szerettem, de gimiben valahogy megutáltam. Kör.
Otthon szokásos rutin: egy nap Rózsa neve, egy fejezet töri. Illetve ma tanultam kicsit fizikát is, ha már holnap tzt írunk.

Szerdán(99 éve vezették be a szesztilalmat az Egyesült Államokban, ami miatt kialakult a szesz feketekereskedelem.)
Első órában megírtuk a fizikadogát. Volt, amit nem tudtam, de szerintem annyira nem lett rossz remélem egy négyes legalább megvan.
Bioszon még mindig halak, többen háziversenyt írtak.
Tesi eelőtt az egyik lány egy könyvvel jött be. Egy kis részletéből rájöttem, hogy valszeg a Him az, de nem voltam biztos, megkérdeztem mit olvas. A Him volt az. Mondtam, hogy azt én is nemsokára olvasom. Erre döbbenten néz rám. Mondom szertek olvasni. Azt mondta tudja, csak nem gondolta, hogy ilyet. Ezt annyira nem értettem, az óra erejéig annyiban hagytam. Szerencsére ma nem volt olyan sok szekrényugrás szerűség. Óra végén megkérdeztem hogy értette, hogy nem gondolta, hogy ilyen könyveket is olvasok, azért mert erotikus vagy mert LMBTQ? Azért, mert LMBTQ. Mondtam, hogy ez engem nem zavar. :D Kérdezte, hogy olvasok-e több ilyet, mondtam, hogy igen és gyorsan ajánlottam is a Simon és a Homo sapiens-lobbit, hirtelen csak ez jutott eszembe. :D
Angolon azt a szöveget olvastuk és fordítottuk, amit ofő feladott holnapra.
Matekon teljes zavar a kerületi és a középponti szögek tétele. Mondtam már, hogy utálom a geometriát? Félek mi lesz, ha jövőre nem a tanárnő lesz a matektanárom.
Francián többen feleltek, addig pihenkésztem.
Irodalmon Berzsenyi Magyarokhoz.
Szertorna verseny miatt elmaradt. Hazafelé barátnőmmel a Rózsa nevéről beszélgettünk igyekeztük felidézni milyen szerelők vannnak.
Otthon küldtem barátnőmnek képeket a Rózsa neve szereplőiről, mert ők nem nézték a filmet. Rondák na, kivéve talán a két főszereplőt. Sokat olvastam ma meglett a 4. és 5. hulla is. Ajánlottam LMBTQ könyveket a lánynak. Kicsit tanultam holnap elvileg két angoldoga, de egy biztos. Meg persze töri.

Csütörtökön(105 éve készült el Magyarország legnagyobb csatahajója, a Szent István, ami júniusban első bevetésén elsüllyedt. :D)
Negyedik órában bejött két volt tanítványa ofőnek, így elmaradt az angoldoga :D. Az egyetemről beszéltek. Azt hiszem jó karrier lenne, ha elmennék a Mekibe kiszolgálni egyetem helyett. :D Ebben barátnőm is egyetértett.
Irodalmon Berzsenyi Magyarokhoz II. Én hétfőn nem pótolok magyardogát, mert annyi jegyem van már :DD.
Angolon megírtuk a phrasel verbs dogát, szerintem ment.
Civi helyett töri volt.
Otthon végre kiolvastam a Rózsa nevét! Olyan jó érzés, hogy végre nem ezzel fognak telni a délutánjaim! De büszke vagyok magamra, hogy sikerült kiolvasnom. Megpróbáltatásaim egy része az olvasásom alatt olvasható: https://moly.hu/olvasasok/6713063.
Nem bírtam ki muszáj volt elkezdenem a Félúton a sírhoz-t. Ha ezt ofő meghallaná szívrohamot kapna, de nagyon jó érzés volt olyan fárasztó könyv után végre egy kőkemény ponyvát olvasni :D. Nem való még nekem az a fentebb stíl. A baj az volt, hogy nem bírtam letenni a Félútont, de muszáj lett volna tanulnom. Töriztem. Aztán muszáj volt olvasással lezárnom a napot, így kicsit később feküdtem le :D.

Pénteken(137 éve született Milne a Micimackó írója.)
Első óra civi. Immigrants, miért mentek az USAba, mennyien, honnnan.
Második órában feladatokat csináltunk angolon.
Kémián beígért egy tzt második félév elejére. Számolásokat csináltunk, nagyon dedósak lehettek szerinte, mert még én is értettem őket. :D
Tesin gyakoroltuk ketten a kiszúrást, szétjött a lábam a folyamatosan rángatástól :D. Egészen ment a kézenállás, örültem. A másikaknak, akik idén kezdték a szertornát megemlítette a versenyt. Nekünk soha. Tudjuk mi, hogy nem vagyunk egy ügyesek, de azért gáz, hogy nekik is hamarabb mondja :/ :D.
Francián hiába próbálták rávenni tanárnőt arra, hogy pihenjünk, de azért nem fogott minket szigorúan. Megbeszéltük pár perc alatt a félévi jegyeket. Vettük az Y névmást. Hallgattuk Manu Chaotól a Ne plus-t. Eléggé ellentétes a dallama, meg a szövege, amikor francia :D. Aztán óra végén a Je ne veux pas travailler-t is hallgattuk, ezt ismerrtem mert nagynéném énekelte valamilyen családi eseményen anno. Óra végén franciatanárom megjegyzést tett a könyvkabátra, ami épp a Félútont rejtette, féltem hogy meegkérdezi miért van rajta, vagy mi van alatta, de nem csak megdícsérte hogy szép meg megkérdezte mennyit olvasok egy héten. Én meg ez a huh, megúsztam :D
Matekon le lettünk cseszve és minden órán kikérdezést ígért a tanárnő amire kaphatsz 1-est vagy ha tudod, akkor semmit. :(
Utolsó óra után gyorsan megnéztem a termet, ahol holnap a húgom írja a felvételit. Megtaláltam, épp a listát nézegettem, amikor mögém lopakodott a magyartanárom, jól megijedtem és megkérdezte, hogy: Van ismerős név? Mondom a tesóm. Ő is holnap írja? Igen. Jön ő is kéttannyelvűre? Még nem tudja. Hát igen ez egy komoly/nehéz döntés. Aztán elment. Én gyorsan kihasználva, hogy senki nincs a közelben rajzoltam egy szívet tesóm nevéhez, hogy érezze holnap, hogy gondolok rá :)). Nem buktam le.
Elmentünk a postára átvenni egy titokzatos csomagot. Végül kiderült, hogy tesómé volt.
Otthon ebédeltem pizzát. Olvastam. Vigyáztam a picire, amíg anyáék a Yskbe(így kell írni?) mentek, mondtam, hogy elvileg van HP-s ágynemű vegyenek már nekem ha tényleg így van :D. Hazajöttek nem hoztak, de holnap névnapom van, így ezt még kivárjuk :D.
Tesómba igyekeztem önteni a lelket a holnapi felvételihez.
Befejeztem a Félúton a sírhozt. Nagy dilemmába kerültem, hogy folytassam-e azonnal a második résszel. Inkább lefeküdtem aludni.

Szombaton
Névnapom és felvételi nap. Reggel egész korán keltem 8 körül, még csak apa volt fent. Egész délelőtt a Karó és sírhantot olvastam az ágyban. Sok sikert kívántam tesómnak. Anyának mennie kellett felvételit javítani, így ő nem jött ebédelni. Eldöntöttem hogy nem viszem el a mamáékhoz a könyvet, mert ezt ott olvasni khm khm… :D De nem bírtam letenni így megkockáztattam és náluk is ezt olvastam persze csak a könyvkabáttal :D Ebédeltünk. Olvastam. Sütiztünk. Olvastam. Megköszöntöttek névnapom alkalmából :D. Mamáéktól kaptam egy fölsőt, trikókat, virágot, a Fogadj el!-t és a Mikrofonpróbát, Déditől horgolt terítőket és a Bicebóca szíveket. Meg egy csomó szaloncukrot. Olvastam. Tesómat hazafelé kiraktuk barátnőjénél. Otthon gyorsan kiolvastam a Karó és sírhantot. Ennek jó vége van, nem úgy mint az elsőnek, hála a jó égnek, mert a kövi rész nincs meg és nem lesz egyszerű megszerezni. Ha minden kötél szakad megveszem bookdepóról angolul. Apával hosszasan válogattunk mit nézzünk. Végül a Good Will Huntingot választottuk. Nagyon jó film. Tetszett. Közben anya hazajött hat után valamivel. Megköszöntöttek a HP-s ágyneműt kaptam, mily meglepetés :D A többin is nagyon meg fogok lepődni, csak még nem értek ide :D. Vacsoráztunk, grepiztünk. Befejztük a filmet. Ajánlom bárkinek. Fürödtem. Kicsit molyoztam. Töriből nagy lelkierővel kiírtam egy fejezetet, mert teganp nem írtam semmit. Pár napja készítettem menetrendet, hogy melyik nap hányadik fejezetig kell megcsinálnom, hogy végezzek pár nappal a verseny előtt. Tanulni már nem marad sok időm, de tényleg nem igazán vonz a továbbjutás. Utazással jár és mostanában én és az utazás nagyon nem vagyunk jóba, ezen még nem sikerült segíteni. Fáradtan bedőltem az ágyba és aludtam.