Beatrice8 125Kedvenc könyvek 97

Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Örök éjre szánva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Nélküled

Kedvenc sorozatok: A Court of Thorns and Roses, A neveletlen hercegnő naplója, A Szent Johanna gimi, A Végzet Ereklyéi, Angyali gonosz, Anna és a francia csók, Árnyvadász univerzum, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Balla Adrienn, Bane krónikák, Bexi, Borbíró Borbála, Calderon, Camp Half-Blood Chronicles, Edenbrooke, Egy nap talán, Elhagyatva, Enigma, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Graceling, Harry Potter, Hatalom-trilógia, Hívószám 1-800, Hollófiúk, Hűvösvölgyi suli, Időfutár, Időtlen szerelem, Legenda, Lélektársak, Luxen, Magnus Chase and the Gods of Asgard, Maybe, Modern boszorkány, Napernyő Protektorátus, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Szivárgó sötétség, Szívcsapás, Szívzűrterápia strébereknek, The Heroes of Olympus, The Trials of Apollo, Throne of Glass, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tüskék és rózsák udvara, Üvegtrón, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Abraxos, Adalbert kispap, Aelin Ashryver Galathynius, Aervyn, Aisha, Albus Dumbledore, Alec Lightwood, Alejandro Fuentes (Alex), Alexia Tarabotti, Amarinda, Amren, Anna Oliphant, Anna Whitt, Annabeth Chase, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Archer, Audrey Rose Wadsworth, Azriel, Becky Dwyer, Blue Sargent, Borbíró Bori, Bram Greenfeld, Brian Oliver (Cinder), Budai Rebeka (Bexi), Calderon, Carlos Fuentes, Cassian, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Chester, Claire Randall, Crystal Brook, Daemon Black, Daniel Altan Wing (Day), Dawson Black, Dee Black, Dmitrij Belikov, Don, Dorian Havilliard, Duke Barton, Éjúr, Ellamara Valentina Rodriguez, Eterno Ferrero, Étienne St. Clair, Feketecsőrű Asterin, Feketecsőrű Manon, Fergus, Feyre Archeron, Frank Fehling, Fred Weasley, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Harry Potter, Henry Harper, Hermione Granger, Ian Hunter, III. Richard "Dick" Campbell Gansey, Imogen, Inej Ghafa, Isabelle Lightwood, Jamie, Jamie Fraser, Jem Carstairs, June Iparis, Kaidan Rowe, Kallias, Katsa, Kaz Brekker, Kieran Storm, Kiss Szabolcs (Szasza), Kornél, Körte, Kósza, Lévay Dominik, Liam James, Liza, Logan Beckett, Lord Conall Maccon, Luc, Lucien Vanserra, Lucy, Luna Lovegood, Lysandra, Mabel, Mackenzie Wellesley, Maggie Brown, Magnus Bane, Marco Alisdair, Márk, Mark Watney, Marvin, Matteo Ferrero, Matthias Helvar, Michael Moscovitz, Miklós püspök, Moira, Morrigan (Mor), Mott, Murtagh FitzGibbons Fraser, Nagy Márk, Nathalia Smythe, Nesryn Faliq, Nick Mattock, Nico di Angelo, Noah Czerny, Nyikolaj Lancov, Nyina Zenik, Oliver Bright (Olly), Oregon admirális, Parker Grant, Percy Jackson, Philip Wyndham, Phoenix (Phee) Corrigan, Randolph Lyall professzor, Remus Lupin, Rentai Renáta, Rhysand, Ridge Lawson, Roger Wakefield, Ronan Lynch, Rose Hathaway, Rowan Whitethorn, Sage, Sam Henry, Saul Benedict, Scar, Scott Kilpatrick, Sebes Attila, Seth Prescott, Sherlock Holmes, Silas Nash, Simon Lewis, Sirius Black, Sky Bright, Szilkó, Taina Tives, Tessa Gray, Thomas Cresswell, Tien Naga-Hai Huang-Ti, Tucker Avery, Victor Benedict, Viviane, Will Cooper, Will Herondale, Will Solace, Winie Langton, Xavier Benedict, Yves Benedict, Zed Benedict, Ze'ev Kesley (Farkas), Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor)

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Colleen Hoover, Debora Geary, Diana Gabaldon, Gaura Ágnes, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, Joss Stirling, Kerstin Gier, Leiner Laura, Maggie Stiefvater, Meg Cabot, On Sai, Rick Riordan, Sarah J. Maas, Szécsi Noémi, Vivien Holloway

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, L&L, Maxim

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Cassandra Clare: Árnyak ura
>!
2018. november 16., 18:59
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571964 · Fordította: Kamper Gergely
19 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Beatrice8
Írjunk naplót kihívás!

2018.november 12;13;14;15;16;17;18 hétfő-vasárnap
Dear Diary,
Hétfőn(101 éve született Rodin, szobrász)
Suliba menet a KoA-t taglaltam barátnőmnek, ő meg szokás szerint Cairnnel idegesített.
Törin többiek dogát írtak én azt hiszem a Középkori gazdaságról írtam vázlatot.
Fizikán áram.
Matekon dogát írtunk. Első ijesztőek voltak a feladatok, mert más körítés volt hozzájuk, mint a mi feladatgyűjteményünkben, de aztán jól belegondoltam és sikerült megoldanom őket.
Angolon ofő feladta, hogy írjunk CD reviewt :/
Irodalmon ketten előadást tartottak a Candide vagy az optimizmus-ból. Vicces volt.
Nyelvtanon megkérdezte beszéltünk-e meg dogát. Természetesen senkinek sem volt kedve vele közöln, hogy igen, beszéltünk. Nem is kellett. Ránk nézett, mondta, hogy az ijedt arcunk alapján nem beszéltünk meg :DD Hát jó. Vettük a jelt.
Föcin megbeszéltük a válaszokat a tippeinkre. Durva. Dogát nem javította ki.
Ofőin kihúztuk ki kinek ad ajándékot Mikuláskor. Én azt húztam, akit két éve is. :)
Otthon franciát és bioszt tanultam.

Kedden(100 évvel ezelőtt IV. Károly az utolsó magyar király Bécs mellet egy levélben lemondott a magyar államügyekben való részvételéről)
Francián megírtuk a szódogát, szerintem jól sikerült. Aztán haladtunk tovább. Mondtuk egyik franciástársammal, hogy holnap nem leszünk a verseny miatt.
Szünetekben teljes erőbedobással bioszt tanultam.
Kémián kikaptuk a dogákat, ötös lett nekünk :D. Aztán a homológ sort vettük.
Infón szabadon befejeztük a feladatot aztán bioszt tanultunk a tanárnő jóváhagyásával.
Szünetben nagyban bioszt tanultam, amikor a magyartanárom félrehívott, hogy tájékoztasson a versenyről. Ő és még valaki a Bolond Istók feladatsorát készítették. :D
Bioszon megírtuk a dogát. Volt amit tippeltem, mint kiderült rosszul.
Törin én a rendiséget írtam. Az ábra már megint fantasztikusa érthető :D.
Tesin magasat ugrottunk. Miután kiestem mentem lécet felügyelni. Ennek az lett a vége, hogy fejbe talált a léc. Aucs.
Matekon kiosztotta a dogákat, nekem ötös lett :). Megcsináltuk a bajosabb feladatokat.
Otthon az Arany János versenyre készültem. Alig van valami ezekről a „nagyszerű” olvasmányokból a neten. Újraolvastam felületesen a novellákat, hogy a neveket tudjam. Megnéztem majdnem az egész Énekes madár színdarabot. Ilyenek.

Szerdán(78 éve a II. Világháború egyik legnagyobb pusztítást végző német támadása zajlott, ami Coventryt romokban hagyta)
Kellhettem későn! Jó, felkeltem fél nyolckor de még mindig jobb, mint a háromnegyed hét. Mindenki itthon van anya kivételével. Tesóim betegek. Én elhatárolódok tőlük, mert versenyeken ott szerenék lenni, egészségesen. :D
Megnéztem a Daredevil első részét, tetszett. Tanultam föcit. Készültem versenyre.
Fotóztam Kingdom of Asht, nem volt könnyű nem lehet visszaadni képen, hogy milyen csodásan néz ki. Ebédeltem. Indultam suliba.
Csak két perccel érkeztem később, mint terveztem így is volt majdnem negyed órám a kezdésig, benéztem az osztályba. Aztán felmentem.
Ott volt tesóm volt barátja is. A maradék időben csendben üldögéltünk. Ofő volt az első felügyelő. Biosztanárom a második. Spanyoltanár a harmadik.
Elkezdhettük.
Volt, ami egyszerűbb volt, mint számítottam rá, de volt amihez semmit nem tudtam írni. pl.: Van a Roncs szélárnyékbannak mottója? Az igaz hamist is végig tippeltem, rosszul :D
A fogalmazásban a maximum 3 oldalból írtam 2 oldalt az újrakezdésről.
Miután nyilvánosságra került a megoldókulcs, csak biztosabb lett, hogy ez nekem nem ment :D De legalább indultam.
Verseny után(jó egy órával hamarabb befejeztem, mint amennyi időnk volt) beszélgettem egy szintén indulóval, aki még ott volt (én voltam az utolsó. Végigmentem a legelső szinten már nem égett a villlany, töksötét volt, nagyon ijesztő volt :D És nem, nem jutott eszembe telómmal világítani. Apa is megérkezett. Elmentünk piciért. Hazamentünk. Föcire tanultam. Kit érdekel, hogy a verseny leszívta az agyam.

Csütörtökön(388 éve halt meg Kepler német csillagász)
Első órában föcidoga. Izgultam előtte, de végül azt hiszem csak egy mondatot hagytam ki. Kiosztotta a rosszul sikerült föcidogámat. Minden tökéletes, egy hiba sincs benne, attól eltekintve, hogy a Nap ár-apályra gyakorolt hatásáról teljesen megfeledkeztem, hiába tudtam. Így az kapásból 9 pont veszteség, négyes. :/
Lektoros angolon előadtuk az ABC-s könyvből a mi részünket S-Z ( jééé S-Z :D). Ja igen tegnap még azt is gyorsan megcsináltam. Jól sikerült, csak barátnőm hiányzott, így az ő részét is elmondtuk.
Infón kinevezett fordítónak, de nagyon lemaradtam a végére, már mindenhol hibajelzés volt.
Ráírtam barátnőmre, hogy ma nem tervez-e véletlenül bejönni. Egy perc múlva meg is jelent. 3 órát kellett várnia a röntgen előtt, hogy aztán közöljék vele, hogy nincs eltörve, borogassa. Ofő gyorstalpalót tartott nekünk abból, hogy mi a teendő, ha belenyúlunk labdába. Brr. Aztán megbeszéltünk egy nyelvtanos dogát a jövőidőkből, már nem tudom mikorra talán csütörtökre. Remélem nem hétfőre.
Irodalmon elég zavaros most minden. Még felvilágosodás mellesleg.
Angolon adott lapot, azt töltöttük ki, olyan mint a múltkor, csak kevésbé tudtuk őket.
Civin folytattuk a föcit. Kaptunk még térképet :D csak sajnos éghajlat meg gazdasági eredetileg színes, de nyomtatja fekete-fehér térképeket, amiknél nekünk kellett valahogy berajzolgatnunk a gazdasági határokat, mert a színeket nem lehetett megkülönböztetni.
Hazamentem. Sok dolgom lenne, ha meg az nem, akkor ott vár a polcon 50+ olvasatlan könyv, de én inkább újraolvastam a Calderon, avagy hullajelölt kerestetik-et. Még mindig zseniális. Anya elvitt orvoshoz, kaptam gyógyszert, majd holnap elkezdem szedni.

Pénteken(99 éve vonult be Budapestre Horthy Miklós)
Törin 100 éves háborúról írtam meg valamiről még utána.
Angolon megbeszéltük, hogy szódoga lesz csütörtökön és felelés pénteken abból a lapból, amit most csináltunk meg.
Kémián sajtra öntöttünk NaOH-t és azt melegítettük. Aztán a szénhidrogének homológ sorát leírtuk 10 szénig. Miután megnéztem, hogy mi az kb eldöntöttem, hogy otthon fogok tartani 2,2-dimetilpropánt háziállatként. Kicsit problémás lesz ugyan, de nem baj :D
Tesin magast ugrottunk 104 cm-et elértem, ami jó, mert tavaly csak 97-et, tavaly előtt meg 104-et :D Franc se érti. Technikára 4-est kaptam. Egyszer úgy vertem le a lécet, hogy rá is estem, így jól megfájdult a derekam.
Francián a tanárnő a papírgyűjtést felügyelte, így mi szabadfoglalkozást tartottunk a teremben. Mepótoltam a franciát, amiről lemaradtam szerdán. A matek pótlását pedig befejeztem. Zenét hallgattunk, beszélgettünk.
Matekon másodfokú egyenletrendszerek. Nagyon bele lehet zavarodni, amikor vagy 4 megoldás van.
A bolyai-ig fennmaradó időmben matek házit csináltam, aztán feladtam. :D Fura volt nem ott írni, ahol az elmúlt években általánosban. Természetesen röhögtünk egy csomót, mert hát ezt váltja ki ez a verseny :D. Bénák vagyunk :D
Végre hazamentem.
Olvastam az Árnyak urát.

Szombaton
Videókat néztem. Vigyáztam kicsire. Olvastam az Árnyak urát. Ebédeltünk. Néztünk apával két JO-t. Olvastam. Kiakadtam vagy fél órát felváltva dühöngtünk tesómmal ő a Hwarangról meg a Man like you-ról meg egyebekről, még az Árnyak uráról. Ezután tudtam csak folytatni. A Magnusos részeket tesómnak is felolvastam. Rendeltem bookdepon 3 könyvet hihihi. Olvastam.

Vasárnap
Fél hétkor arra keltem, hogy meleg van, lekapcsoltam hát a fűtés és kiszellőztettem kicsit, majd visszaaludtam. 10-kor keltem. Azóta naplót írok. Ma még szerintem olvasni fogok és tanulni. Most megyek könyvet venni kívánságlistákat kitalálni. Tudom, szégyentelen vagyok. Ha valaki meg tudna állítani, azt értékelném valószínüleg egy alapos dührohammal, de egy idő után tényleg hálás lennék :DD