Az_ifjú_Eszter 0
Kedvenc könyvek 19

Szabó Magda: Mózes egy, huszonkettő
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Bartis Attila: A nyugalom
Hamvas Béla: A babérligetkönyv / Hexakümion
Szabó T. Anna: Senki madara
Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége
Weöres Sándor: Psyché
Weöres Sándor: Bóbita
Adamik Zsolt: Távoli korom­
Joseph Bédier: Trisztán és Izolda regéje
Weöres Sándor: Bolond Istók
Simonits Mária (szerk.): A három amulett

Kedvenc kiadói sorozatok: A Világirodalom Remekei, Búvár Zsebkönyvek

Kedvenc szereplők: Anselmus diák, Behemót, Don Juan, Edmond Dantès, Haydée, José Arcadio, Tori

Kedvenc alkotók: Adamik Zsolt, Bertolt Brecht, Boldizsár Ildikó, Bölecz Lilla, Dániel András, E. T. A. Hoffmann, Federico García Lorca, Gabnai Katalin, Gabriel García Márquez, Gimesi Dóra, Hamvas Béla, J. R. R. Tolkien, Lázár Ervin, Mircea Eliade, Purosz Leonidasz, Szabó Magda, Szegedi Katalin, Tömöry Márta, Weöres Sándor, William Shakespeare, Würtz Ádám

Kedvenc kiadók: Európa, Pagony


Aktuális olvasmányok

Róna-Tas András (szerk.): Mese a tölgyfa tetején
Julio Cortázar: Sántaiskola
Bartis Attila: A vége
Stanisław Lem: Kiberiáda
Weöres Sándor: Merülő Saturnus
Dsida Jenő: Arany és kék szavakkal
Kalevala
Mészöly Miklós – Polcz Alaine: A bilincs a szabadság legyen
Sigmund Freud: Bevezetés a pszichoanalízisbe
Moss Roberts: Chinese Fairy Tales and Fantasies
Szép asszonyok egy gazdag házban
Tóth Béla (szerk.): Mély a Tiszának a széle…
Szántai Zsolt (szerk.): 500 zen és klasszikus haiku
Felicia Katz-Harris: Inside the Puppet Box
>!
2022. március 8., 21:33
>!
2021. december 3., 10:58
>!
L'Harmattan, Budapest, 2009
640 oldal · ISBN: 9789632361550 · Fordította: Benyhe János
>!
2021. november 11., 09:46
>!
Magvető, Budapest, 2019
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631433401
>!
2021. augusztus 2., 14:31
>!
Európa, Budapest, 1987
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630739755 · Fordította: Murányi Beatrix
1 hozzászólás
>!
2020. november 29., 07:57
>!
Magvető, Budapest, 1968
158 oldal · keménytáblás
>!
2021. június 15., 08:02
>!
Magyar Helikon, Budapest, 1965
168 oldal · Illusztrálta: Szász Endre
>!
2021. június 2., 08:24
>!
Európa, Budapest, 1959
616 oldal · keménytáblás · Fordította: Vikár Béla

Mészöly Miklós – Polcz Alaine: A bilincs a szabadság legyen Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezése 1948–1997

>!
2021. április 25., 21:48
>!
Jelenkor, Budapest, 2017
892 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636765965
>!
2021. március 16., 17:06
>!
Gondolat, Budapest, 1986
378 oldal · ISBN: 9632817052 · Fordította: Hermann Imre
>!
2021. február 8., 14:00
>!
Random House USA, New York, 1984
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780394739946
>!
2021. január 14., 13:42
>!
Európa, Budapest, 1973
866 oldal · keménytáblás · Fordította: Mátrai Tamás, Pór Judit
>!
2020. július 7., 16:53
>!
Typo-System, Szeged, 1996
246 oldal · ISBN: 9630465701

Felicia Katz-Harris: Inside the Puppet Box A Performance Collection of Wayang Kulit at the Museum of International Folk Art

>!
2020. április 7., 09:27
>!
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780295990743

Utolsó karc

Az_ifjú_Eszter>!
Népmesék napról napra

január 5.-én csatlakozom a kihíváshoz, itt gyűjtöm az olvasásaim.

Pótlások/olvasások
Mítoszok és mesék Új-Guineából
január 1.
milyen a világ (mbowamb) – hogy érzékeljük a Föld átellenes oldalát, miért vannak földrengések és ki rángatja az axis mundit.
január 2.
Vaima és Runga (mbowamb) – nagyon furcsa mese hogy hogyan lett az emberből ember és a fivéréből emberevő madáristen, de legalább többé kevésbe mindketten becsületesek voltak
január 3.
Az emberiség eredete (wanton) – ezt nagyon aranyosnak képzeltem el, kicsit úgy mint a Kirikou és a boszorkányt.
január 4.
Hogyan keletkeztek az emberek? (marina-anim) – uhhh ez nagyon nagyon érdekes volt bár bevallom nem néztem utána mik a dumák, de valami szellemlényre tippeltem. Nagyon tetszik, hogy az emberek a vízből jönnek hártyás vízilényekként amik az istenek segítsége nélkül mozogni sem tudnak. poo!
január 5.
Az izzó fiú (marina-anim) – hogyan lett egy barlangba esett fiúból a nap. Kicsit zavaros, hogy mitől forrósodott fel, meg hogy látták ha addig nem volt nap. De mindegy.
január 6.
Hogyan született a nap? (vagavaga) – Ez gyönyörű volt(az eleje legalábbis), mintha a görög mondakörből lenne! A hal, aki a lány combjához dörzsölődve teherbe ejti (a combját!) és ebből megszületik a kissrác, aki kicsit… hmm hogy is mondjam, ha ilyen gyerek lenne a csoportomban azt mondanám elhanyagolt és azért dobálja a többieket, de itt… Hát igen, egy bosszúálló isten, aki azért áll bosszút, mert szóltak neki, hogy egy köcsög. Érdekes…
január 7.
A Hold (mbowamb) – na ez viszont egy kőkemény mese átkeléssel a teljes ismert világon, a földöntúli terület megismerésével a Hold sejtelmes országa, amihez trükkösen kell hozzáállni, becsületességgel, fondorlattal, lopással, megerőszakolással törzsi meséléssel. Bár mondjuk. Kicsit hülyeség az utolsó mondata, hogy Ahogyan a két férfi látta úgy maradt ránk, mi is úgy mondjuk el. Like bro… one of them was dead before he ever returned to your tribe…
január 8.
Hogyan tűnt fel a Hold az égen (tumleo) – Érdekes… morálisan kicsit össze vagyok zavarodva ettől a mesétől. Jódágáért egy család megkapja a Holdat, de mivel a lányok játszanak vele (ami. ezek szerint bűn?) a Gonosz (???) Asszony szelleme ellopja tőlük és a égre viszi, hogy mindenkié legyen (jaj de gonosz…)
január 9.
Hogyan került a Fiastyúk és a hajnalcsillag az égre? (tumleo) – hú ez egy igazi rohadék mese, minden egyesszereplője egy önző szarházi kicsit szórakoztatott de nem igazán tudtam emiatt szeretni. Lehet, hogy velem van a baj, de. én bírom az ilyen kommersz szerethető hősöket a. mesékben.
január 10.
Látogatás a halottak birodalmában (marind-amin) – szép volt. Izgalmas a túlvilágkép, olyan mint egy fordított Orfeusz történet, csak kevésbé pesszimista. Azt hiszem ez a mese nagyon jól szól a gyászról és az élet szeretetéről, a közösség megmentő erejéről.
január 11.
Tovább élnek-e a halottak a sírban? (mbowamb) – ó vár egy horror mese, ami kétszer meséli el magát. De hogy mi a f*szért kellett lekötözni szerencsétlent…
január 12.
A két lány (mbowamb) – két lány férjhez akar menni megkérik őket igent mondanak, az egyiknek a férje randa a másik piszkálja ezért megöli magát, hulladémonná változik és megöli a másik lányt, de előtte az szól a férjének aki nem hisz neki ezért a hulladémon sikerrel jár. tanulság 1. megfejtés: ne mondj igent annak a faszinak aki nem tetszik 2. ne szekálj másokat mert hulladémonná változnak 3. ha a csajod azt mondja fél akkor engedd meg hogy veled aludjon.
január 13.
Miért ellensége a kígyó az embernek? (numfor) – ez egy csodaszép és nagyon ijesztő mese volt, nagyon szeretem azokat a történeteket amikben kígyó van. Egy mese a hűségről és annak értékeléséről… uhu. Betalált.
január 14.
Ranom Mane (mbowamb) – Nagyon fura mese a túlzott jóakaratról? Vagy a csapdába sétálásról, a démon fel nem. ismerése, nagyon izgalmas. És imádom, hogy segítők nem rókák meg nyulak meg hangyák, hanem „erszényesállat-férfi” :D
január 15.
A gyöngykagylók eredete (mbowamb) – Na ez a mese rohadtul nem meséli el hogy hogy lettek gyöngykagylók, de azt igen, hogy hogy lettek tengeri tetvek. Jee.
január 16.
A kakas (vedau) – Érdekes mese, arról, hogy az ember egy köcsög, aki kihasználja a környezetét… de egyes madarak röpképtelenségére ad mágikus magyarázatot, ami menő.
január 17.
A halak szétszóródása (ragetta) – Nagyon szép képek vannak ebben a mesében csak kicsit kezdem unni, hogy valahogy azok a főszereplők meg azokkal kéne azonosulnom, akik valójában lusta sunyi kis g…k. Egy feneketlen vízmerítő gödörben van az összes hal és amiért megharagítják őket hatalmas cunamit csinálnak és eljutnak az óceánba.
január 18.
A fakrokodil (marina-anim) – Annyira vicces volt ez a mese! Balfasz démonok hajókáznak és véletlenül krokodillá változik a csónakjuk amitől teljesen be vannak rezelve áhháháháhá „Ezek olyan undorítóak voltak, hogy az erkölcstelen embert még ma is krokodilnak nevezik”
január 19.
A lépegető fa (marina-anim) – egy felbőszült ent elindul egy falu felé, aztán kivágják és a gyümölcseiből halak lesznek. Hm. Funny story.
január 20.
A dohány eredete (bilibili) – Ez is egy nagyon szép mese és ha nem arról szólna, amiről (A dohány eredete, ugye) akkor azt mondanám bábszínpadra vele! Egy üstökös szerelmes lesz egy asszonyba lejön hozzá az égből, az asszony férje viszont megöli és az üstökös testéből hajt ki a dohány „ amikor a levelek megszáradtak, szivart sodortak belőle, és úgy találták, hogy kellemes a füstje” bro ez olyan vicces lezárás egy mesének :D még jó hogy épp most vagyok leszokóban
január 21.
A kava eredete (bilibili) – oké, a bilibilik a drogosok, akik minden növényt elszívnak és beállnak, a kava egy nyugtató hatású kábítószer, amit egy disznó fedez föl, hát meghalok ez olyan jó :D „ekkor a kávától elbódult, mereven nézett és elaludt” okkkkké én nem ítélkezem, de ha valaha lesz gyerekem lehet nem ezzel fogom szórakoztatni :D
január 22.
A yam és a banán eredete (wantoat) – ez egyrészről valami nagyon erősen mágikus történetnek tetszik, másrészről meg olyan mint egy furcsa agonizáló széthallucinált emlékezés arról, hogy tényleg mióta is van banán a faluban, igen az a házaspár hozta, a férfi anyja kötelet erősített a zsákjukra nem akarta hogy továbbmenjenek ezért elrántotta őket és kiszakadt a zsák, azóta nő ott banán.
január 23.
A voliruiyam eredete (vevek.boikin) – hát ez… ez tényleg csak annyi hogy honnan ered ez az izé amiről nem sikerült kiderítenem, hogy micsoda. Valami fa, de a mese vége ezt mondja „az állítólagos fa ugyanis a voliruiyam volt” ????
január 24.
A tengeri sün és a tengeri rám (numfor) – Egy feleség meghal de annyira szerelmes a férjébe, hogy a koponyája követi, a férfi bepánikolt tőle és a folyóba dobja ott kókuszdió lesz belőle. Innentől annyira nem izgi a mese: két haver (akik történetesen vízi állatok) szopatja egymást, cool story bro, never seen anything like this before.
január 25.
A kígyó fia és a kókuszpálma (marina-anim) – Úristen ez a mese csodaszép volt (igen, kígyó van benne) mennyi dráma, mennyi érzelem! öt varázslót, akik repülő varázsdióval Javít elkábították és a „belső emberét” szétdarabolták, de Javin kívülről nem lehetett semmit észrevenni. Javi később ismét magához tért, mit sem sejtve hazament, de rosszul érezte magát és másnap reggelre meghalt" nagyon tetszik ez a rész benne, meg emlékeztet az egész sztori a görög mitológiára, Aramemb a tűzdémon mint Árész.
január 26.
Hogyan keletkezett egy sziget? (szamap) – ó jaj ne, mi ez? Bogyó és fucking Babóca? kérem vissza a drogos meg a megcsalós meséket kérlek! (plusz pont jár a mesének a sasokért, az ő száluk sokkal érdekesebb mint a. főszereplő gyerekeké….
január 27.
Kilibob és Manub (biliau-teterei) – uhúú, na itt a megcsalós mese. És megvan a drámája meg a szimbolikája. De testvérgyilkosság, tengeri ütközet minden van itt (meg intim tetkó, noice) 10/10
január 28.
Történet a tűzről (mbowamb) – Prométheusz történet, amiben Prométheusz egy kutya. Érdekes. Bírom a kutyikat, szóval miért is ne?
január 29.
Dabedabe (vedau-vamira) – Egy disznótól született fiú elszökik otthonról miután megtudja, hogy a falubeliek megették az anyját és a testvéreit később pedig a kannibál ünnepségen megváltja az emberek életét a disznókéval… össze vagyok zavarodva.
január 30.
A mennydörgésdémon fegyvere (marind-anim) – hehh csak nem a Kaurava fivérek története? Ez is nagyon ismerős történet a féltékeny kisistenekkel, akik irígylik apjuk ajándékát egy arra érdemes embertől. Egy fegyver eredete a mese, de nagyon emberi történet is.
január 31.
Hogyan kerültek a dobok Vagavagába? (vagavaga) – egy mondatos válasz: egy férfi ellopta őket a démonoktól(föld alatti emberektől)
február 1.
A vaiaga-ének története (vagavaga) – egy kannibál szertartásból megtartott koponya énekel az utazónak, aki magával viszi és az egész faluja megtanulja és megtanítják mindenkinek, mert az ének elűzi a rosszat. Király mese. Mostmár a kannibalizmust is bírom.
február 2.
Az ifjúavatás eredete (vevek-boikin) – Azta. Azta. Ez egy rituálé megszerzése, alászállás a folyó démonával a szellemvilágba és a tudás visszahozása, ez gyönyörű.
február 3.
Hogyan keletkezett a Moka, a gyöngykagylóünnep? (mbowamb) – nos… ez egyérdekes többrétegű mese… Egy leánykérős és egy fiúkat elrablós-visszaszerzzős boszorkány mese, mindazonáltal a Mokáról nem sokat tudunk meg. Volt benne pár kedvenc mondatom, az egyik a kezdő mondat “Már minden ember élt.” Kicsit olyan, mint az “itt, ahol a madár se jár” a másik pedig “Ezután a párt hússal és az érték tárgyakkal együtt a tenyerére helyezte, és eldobta őket. A pár repült a levegőben, és a férfi házának ajtaja előtt ért ismét földet.”
február 4.
Hogyan aláltak egymásra a nők és a férfiak? (dumuna) – ahahhahahahahahaha, hát ez valami csodálaos! Hattyútoll ruha lopós szerelmes varázsmese, ami egyszercsak átvált abba, hogy a nők önzők és uralkodnak szegény férfiakon “ este a bambuszokhoz lopóztak, alvagdosták a gyökereit és kirázták a férfiakat a bambuszból. MIndegyik asszony fogott magának egy férfit és hazavitte.” Imádom :D
február 5.
Hogyan keletkezett és népesült be a Koil-sziget? (szamap) – nyami. Nyami. NYAMI. undorító ez a mese “A lány apja mégis szégyellte magát, és így ő is megverte a lányát” “Nincsen más lánya szigeten, akivel összeházasodhatnál, így tehát a nővéredet kell elvenned” ennyi. ezt a két mondatot akartam kiemelni. nincs több hozzászólásom a régi törzsi közösségek szokásaihoz.
február 6.
A Felső-Tae-emberek (mbowamb) – uhh vagy szuperfura ez a mese vagy seggbe kell rúgni a fordítót…. Na mindegy, káoszos törzsi eredettörténet mérsékelt mennyiségű vérfertőzéssel és csapjuk hozzá a tűz eredetét is mert miért is ne… mikor előtte már ettek húst… what? Egy háború, amiben a legkiakasztóbb áldozat egy disznó – megintcsak what? Miután kiheverik a háborút csapnak egy Mokát, amiről még mindig nem tudom pontosan mi, de gyanítom, hogy valami falunap. “A kutya mindennek az eredete, a gyöktörzs” Kutyi 4 president
február 7.
A kombák eredete (komba) – “de a fiú állandóan rokonai után kérdezzősködött, és vándorlásai egyre nyugtalanabbak lettek” Ez egy jól végződő Rómeó és Júlia történet, amiben a lány az emberevő szellemek családjába tartozik, de a fiúval együtt sikerül meggyőzniük a szellemanyát, hogy ugyan légyszi ne egyél már embert ha nem muszáj, nézd, hoztunk helyette malacokat.
február 8.
A földrengésemberek (mbowamb) – ne dobáld kövekkel az ismeretlent, mert kinyír. Tetszik a mese. Érdekes, hogy a törpét megajándékozzák de mindenki mást megölnek. Még arról a vörös fáról olvastam volna többet.
február 9.
Navaring, az óriás (vevek-boikin) – a kötet címadó meséje. Érdekes, de szomorú. Az asszony aki nappal beteg, de valójában minden állatok anyja, az óriás asszonya. Rossz volt olvasni, megölik az óriás, aki semmit nem követett el ellenük. És mindez azért történt mert kíváncsiak voltak, hogy mit csinál napközben az asszony…. $@!%,
február 10.
Nondi, az óriás (sio) – hú… na ez egy kicsit komolyabb óriásos mese. Megint otthagyják a terhes nőt a szellemek martalékául, szép…. melyik az a mese amiben sárkányvérben fürdik a csávó és sebezhetetlen lesz de ráragad egy levél a hátára és ezért ott ebesítik meg? Na ez is ilyen volt, meg egér segítő is volt benne, egészen európai, de a végére azért még egy jóféle testvérgyilkosság belefér :))) miért is ne
február 11.
Gvarigvaridona és Faiszi Uri (vagavaga) – hú, egy nagyon furcsa kapcsolatos meséje egy szörny és egy vadász között ( a szörny valami tüskés dínóféle lehet). Együtt vacsorálnak és elvannak, aztán mégiscsak meg akarja ölni a szörny….. hááááát nem értem.
február 12.
A fekete kakadu (taupota) – hmm… Mese egy köcsög kisgyerekről, aki erőszakos és hisztis, bezabálja a szörny vaduborkáját, beleszarik a levesébe és megússza. Hahaha? Nagyon tanulságos. Nem elfutni kell a veszély elől hanem gúnyolódni és kinyírni mindekit.
február 13.
Az óriási disznó (vedau-vamira) – Megint hátramarad. terhes nő és a disznó itt szörnyetegként tűnik fel, akit a fehérlófia szerű ifjú öl meg fondorlattal.
február 14.
A négy szultán (numfor) – azt, ez egy nagyon érdekes varázsmese, Jónás motívummal, égigérő paszullyal, ellopott szárnyakkal és négy fiúval, akikből szultán lesz.
február 15.
Tengkerum ás Tangkerum (mbowamb) – hmm… Ilyen a török mesékben is volt a deleknél meg az európai mesékben is van ilyen hogy egy aranykalickában lévő galamb nyakát kell kitörni ahhoz, hogy meghaljon a sárkány… itt is ez történik, csak vad szellemmel, aki megvakítja az öregembert, aki aztán felnevel egy fiút. Szép, szép mese volt.
február 16.
A csúnya férfi (komba) – ú váó, oké ez durva… ha nem lehet az övé, akkor ne legyen senki másé sem. Alakváltó szép-csúnya férfi, van ilyen mese sok, de ha meg is hal a végén az általában egy gonosz varázsló mágiája miatt van, nem pedig azért mert. a rajta veszekedő nők közül az egyik tüzes követ dug a torkába és „iszonyatos kínok közepette meghal”
február 17.
Devboki (numfor) – nekromanta varázsdisznó feltámasztja a legnagyobb balfasz halott csajátt.
február 18.
A fiú és a krokodilok (tumleo) – kicsit spongyabonos képzavar a víz alatt kialvó tűzzel… Na mindegy nagypofájú. kisgyerek aki nem figyel a szüleire ismét megússza a büntetést, aki viszont segít neki azt agyonütik :))
február 18.
Az ifjú, aki kígyóbőrbe bújt (numfor) – imádom a kígyós meséket. Azok a legjobbak ebben a kötetben. Kicsit hollókirály történet, csak a legkisebb akar hozzámenni az elvarázsolt fiúhoz, mondjuk az kiakasztó, hogy a bátyja kérés nélkül felajánlja a húgát. egy óriáskígyónak csak, hogy kókuszt tudjon szedni :D mindenki gyökér ebben a. könyvben :D
február 19.
A segítőkész kutya (mbowamb) – hm. hogy miért hazudoznak meg ködösítenek a szereplők folyamatosan és miért basznak minden jó tanácsra a többi szereplők én azt meg nem értem. De! most először volt kutyává változó ember.
február 20.
A tengeri sas és a lány ( marind-anim) – Hollókirály ismét, csak a lány megszökik… Nagyon furcsa, hogy két verziója van a mesének egy a kultuszba beavatottaké, a másik a kívülállóknak és ez utóbbi a barátságos a kultusz hívőké véres leszámolásba torkollik.
február 21.
A két fivér (komba) – szerintem ilyen című mese már volt… MI A $@!%?! Mi volt ez??? Először van sérült képességű szereplő mesében, mióta népmeséket olvasok. HÁT MEGÖLIK! És aztán a köcsögök nyernek, megmenekülnek, mert át tudnak változni állatokká! és aztán mi történik? A segítségül hívott férfiak mérgükben megölik és megeszik a meggyilkolt fiú anyját! MI VOLT EZ??? HOGY OKÉ EZ A MESE??? MILYEN UNIVERZUMBAN? JÉZUSOM!!!
február 22.
a gazdag és a két szolga (mbowamb) – mese a bosszúról. Éljenek a kutyák.
február 23.
MIért foghatnak a kendék angolnát? (gende) – ha valaki lopja az angolnacsapdáidat add hozzá a lányodat.
február 24.
A denevérek barlangja (vagavaga) – utálnak a falubeliek? Mérgezd meg a vizet, csak anyukádnak azért szólj előtte.
február 25.
Az öt fivér (mbowamb) – ó vár. Végre egy egészen szép mese. azon kívül hogy a főszereplő egy főfasz fej amiért számon meri kérni a feleségétől, hogy esetleg vonzódni is szeretne a férjéhez…
február 26.
Inkonkuburi, a csigahéjban lakó lány (numfor) – ihhh. Necó. Elindulok, hogy elvegyem Inkonkuburit, a tündérszüzet, de egy balfasz vagyok és elveszek egy másik lányt, majd mikor rájövök, csak elűzöm a feleségem? Ooooké. Magyarázzuk meg kulturálisan miért is oké elhagyni a nőket de miért kell halállal büntetni ha esetleg a nők hagyják el a férjüket.
február 27.
Béna láb és zsibbadt láb (mukaua) – JÉZUSOM! Ez de $@!% morbid. Valahol persze vicces, de uhh banyek.
február 28.
Történetek Uritól (numfori) – Uri az a fajta mókamester, aki minden családban megvan és egyáltalán nem vicces, hanem mindenki $@!% utálja.
március 1.
Az okos és az ostoba (gende) – miért gondolják azt a hülye indonézek, hogy oké viccből valakinek a $@!% halálát okozni???
március 2.
A vándorló óriás (marina-anim) – hmmm. Gyarmatosítás ellenes mese, ami közben nem feltétlenül ellenséges a más kultúrákkal és van egy kedvelhető főszereplője: Szoszom, az óriás.
március 3.
A fehér ember eredete (taupota) – uhh, ez is egy kicsit gyarmatosító ellenes, és talán egy kicsit rasszista? de a fehéreket utálják, ami ritka és pont azért mert túl sok privilégiumunk van, ami… jogos. hmm érdekes.
március 4.
Csuvas mesék
Ráolvasó – te jó ég. Nem tudom mi volt ez, csak tanakodtam, hogy melyik könyvet kezdjem ezt vagy egy másikat ész parkettán gubbasztva beszippantott. Nem tudom, hogy ez mi, de azta, micsoda mágikus erő… Vizsgához, jegyezd meg Eszter, vizsgához (Kinga hangján)

Kapcsolódó könyvek: Hans Himmelheber (szerk.): Egy asszony öt férje · Bodrogi Tibor (szerk.): Navaring, az óriás · Róna-Tas András (szerk.): Mese a tölgyfa tetején

Hans Himmelheber (szerk.): Egy asszony öt férje
Bodrogi Tibor (szerk.): Navaring, az óriás
Róna-Tas András (szerk.): Mese a tölgyfa tetején
3 hozzászólás

Olvasott könyvek idén
1
Olvasott oldalak idén
289