Attila_Saw 30Kedvenc könyvek 42

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése
Lauren Kate: Fallen – Kitaszítva
Stacey O'Brien: Wesley, kedvesem
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Szurovecz Kitti: A fény árnyéka
Benina: A Boszorka démona
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Kedvenc sorozatok: Ambrózy báró esetei, Árnyékvilág, Az Olimposz hősei, Bíborhajú, Csitt, csitt, Démoni érintés, Egyiptom, Engelsfors-trilógia, Enigma, Fekete Tőr Testvériség, Fényemberek, Harry Potter, Hercule Poirot, Mielőtt megismertelek, Millennium, Miss Marple, Nevermoor, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Tigris

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Benina, Diana Gabaldon, Fredrik Backman, George Orwell, J. K. Rowling, Jojo Moyes, Kosztolányi Dezső, Mats Strandberg, Rick Riordan, Robert Merle, Ruta Sepetys, Sara B. Elfgren, Spirit Bliss, Stacey O'Brien, Stieg Larsson, Szabó Magda

Kedvenc kiadók: Animus, Európa, GABO, Könyvmolyképző, Maxim, Móra, Park, Ulpius-ház

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Ransom Riggs: Napok térképe
>!
2020. augusztus 8., 11:32
>!
Kossuth, Budapest, 2019
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630993272 · Fordította: Gálvölgyi Judit
Hirdetés

Utolsó karc

Attila_Saw>!
Book Tag minden mennyiségben

KÖNYVMOLYSÁG TAG
Köszi a kihívást, @RVivi! :D
1. Melyik az első könyv, amit olvastál, amiről emléked van?
⭐ A mesekönyveket most nem számítom. Sokakhoz hasonlóan ez volt az a bizonyos első könyv: J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
2. Melyik az a könyv, ami után rohamos mennyiségben kezdtél el olvasni, tehát mikor lettél könyvmoly?
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt, bár nem a könyvnek tudható be igazából, hanem ez volt az első könyvtári könyvem. Nálam igazából, ami rásegített, hogy könyvmoly legyek a könyvtárba járás kezdete volt, hiszen így szinte korlátlan mennyiségű könyv állt rendelkezésemre.
3. Könyvek, amiket a könyvmollyá válásod után olvastál, szerettél, de nem feltétlen változtattak volna könyvmollyá magukban.
⭐ Erre nem tudok válaszolni. Mindent a megfelelő időben kell olvasni, és én így tettem, így nem igazán tudok erre ennek megfelelő könyvet mondani.
4. 2. könyvmolyság – melyik könyv volt az, aminél másodszor érezted a kiugró könyvmoly életérzést?
⭐ Mivel mondtam, hogy nem könyv avatott engem könyvmollyá, hanem a helyzet, így megcsavarom a kérdést arra, melyek azok a könyvek, amelyek nagyon nagy inspirációs hatással voltak rám: Spirit Bliss: A múlt árnyai, Lawrence Anthony – Graham Spence: Babilon bárkája.
5. Melyik az az általános iskolai kötelező olvasmány, amely nagy hatással volt rád (lehet negatív/pozitív egyaránt)?
⭐ Sajnos nálam nem erőltették az általános iskolai kötelezők elolvasását, szóval ott többnyire filmben láttam a műveket. Így ismét csavarnék a kérdésen, és a középiskolai kötelezőket sorolnám:
William Shakespeare: Romeo és Júlia -> ez azért hatott rám annyira, mert nem értettem, miért rajong mindenki ennyire ezért az ikonikus műért.
Molière: A fösvény -> Ez azért hatott rám annyira, mert ez volt az első olyan dráma, ami bebizonyította, tud tetszeni ez a régies nyelvezet is.
Kosztolányi Dezső: Édes Anna, Szabó Magda: Az ajtó -> ezek kedvencek lettek.
6. Műfaji könyvmolyság – olyan meghatározó könyvek, amik egy-egy műfajt szeretettek meg Veled.
Bernhard Schlink: A felolvasó szerettette meg velem a filozofikus regényeket.
7. Egy olyan könyv, amit egy rejtélyhez kötsz és rejtély is maradt benned azóta is (lehet rejtély, hogy kitől kaptad, miért kaptad, vagy akár a könyv körüli rejtély).
⭐ Nem jut eszembe ilyen eset.
8. (Van-e kiemelkedő, egyetemi kötelező olvasmányod? Ez a kérdés nagyrészt bölcsész szakosoknak lehet releváns, ha nincs, hagyd ki :))
Ezt is megcsavarom. Ajánlott olvasmány volt, de elolvastam: Rachel Carson: Néma tavasz
9. Könyvek, amiket korosztályodon kívül olvastál, de mégis iszonyatosan lekötnek.
⭐ Nincs olyan, hogy korosztályi korlát, elég sok ilyet sorolhatnék, ami vagy gyerekeknek szántak vagy idősebbeknek.
10. 3. könyvmolyság – ki az a szerző, akinek a művei nagy hatással voltak rád, de inkább a szerző lett a kiemelkedő élmény benned, és nem egy-egy kötet magában. (Nem feltétlen kell a kedvenc szerzőnek lennie)
⭐ Rick Riordan, Jojo Moyes, Agatha Christie
11. Nagy a füstje, kicsi a lángja, vagy fordítva? Egy könyv, amit nagyon szerettél, de mára megváltoztak az érzéseid.
Jane Austen: Büszkeség és balítélet -> ezt akkor sem szerettem nagyon, csak anno’ bután csillagoztam, és túlságosan szégyelltem, hogy egy ilyen klasszikus lejjebb húzzak.
Stacey O'Brien: Wesley, kedvesem -> Ezt anno’ nagyon szerettem, most már csak odáig vagyok érte és imádom. :D Egyébként nagyon nincs ilyen könyv, az érzéseim szilárdak, nincsenek pálfordulásaim.
12. Melyek azok a könyvek, amelyek olvasási élményét egy-egy személyhez kötöd, és a személy miatt hagytak benned maradandó nyomot?
Bernhard Schlink: A felolvasó ->a középsulis angol/magyar tanárom szerenádkor ünnepélyes találós kérdéses játékkal összekötve ajánlott mindenkinek egy könyvet, ami valamilyen formában hozzáillik.
13. Egy trend, ami miatt többet kezdtél olvasni. Jó vagy pozitív emlék?
⭐ Nem követek semmilyen trendet.
Kihívottjaim:
@Ferger_Annamária @Ferger_Jolcsi @Arwen @Ottilia @Trillian @Gergely_Pápay @kratas @calmovato @sophiemacsay @nope (ha valaki kitöltötte már, bocsánatot kérek)

5 hozzászólás