Athnys P 5
Aktuális olvasmányok

Kosztolányi Dezső: Esti Kornél kalandjai
Alicia Muñoz: Boldogság minden napra
On Sai: Titkok és intrikák
Stephanie Burgis: The Dragon with a Chocolate Heart
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség
>!
2024. április 3., 10:07
>!
2023. február 7., 18:18
>!
2024. február 6., 15:55 Éves terv
>!
2024. január 10., 15:17 Éves terv

Kiemelt karc

Athnys P>!
Kreatívírás

#17 Népmese tudósítás (határidőn túl)

Megnevettették Harmadik Bergengóc király lányát!

Múlt vasárnap, pontban a tízórai mise után esett meg az eset, amikor is az udvar népe épp szedelőzködött, hogy hazainduljon a templomból. Nevezett vásárnapon szeretett királyunk kidoboltatására jelentkezett ismét bátor vállalkozó, ezúttal a Hernádkökörcsik falu juhásza, Kerekes János. A fiatalember táncra idomított, aranyszőrű birkájával, Bendegúzzal, valamint szülőfalujának apraja-nagyjával járult Bergengóc király és Szép Izolda királykisasszony elé.
A jelenlévők elmondása szerint, János juhász a furulya mestere, hangszerén olyan koncertet játszott, hogy még a környező boltokból is kijöttek az emberek, és ablakot nyitott az összes háziasszony, hogy a muzsikát jobban hallja. Bendegúz olyan táncot lejtett a vidám muzsikára, hogy tánclépéseit a fővárosi néptánc együttes is megirigyelte, híresztelések szerint a koreográfus, Tímár Katalin már fel is vette a kapcsolatot János juhásszal a későbbi együttműködés reményében.
A mulatságos előadást elősegítette nem csak János és Bendegúz birka tehetsége, de a kényes aranygyapjúhoz szerencsés mód hozzáragadt falusiak közreműködése is. Szép Izolda királykisasszony a királyi javasasszony szerint úgy kacagott, hogy a könnyei potyogtak és az oldala egészen belefájdult, csak a mézes kamillatea segített lélekjelenlétét és jól ismert nyugalmát visszanyernie.
A beharangozott nászt a tegnapi napon a kastély szóvivője is megerősítette, az ifjú pár a jövő vasárnap kel egybe a fővárosi Mária templomban. A szertartást a leendő koronaherceg kívánságára a sikeres táncelőadásban is szerepet vállaló hernádkökörcsiki Mátyás atya vezeti majd, valamint gyűrű hordozóként Bendegúz is ismét szerephez jut.
Lapunk úgy tudja, hogy a hetedhét országra szóló lakodalom látogatásához nem szükséges meghívó, a kastélyban bárkit szívesen látnak, amíg bor folyik és bírja a száz tagú zenekar a nótát húzni.

3 hozzászólás