Athenaeum_Kiadó  KU Athenaeum


Kiadói sorozatok

Magyarok külföldön · Athenaeum 2 pengős regényei · Zsebkönyvtár · Athenaeum Regénytár · Gondolat és írás · Az európai irodalom kincsesháza · Természettudományi könyvtár · Az Athenaeum kézikönyvtára · Az Athenaeum detektívregényei · Ibsen összes színművei · Összes sorozat »

Könyvek 2239

Vámos Miklós: Dunapest
Yvonne Dederick: Pályakezdő milliárdosok
Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma
Viola Ardone: Gyerekvonat
Danyiil Turovszkij: Orosz hekkerek
Kimberley Freeman: Duett
Géczi János: A rózsa labirintusa
Sausic Attila: A terror sodra
Morgan Larsson: Hogyan készítsük el a koporsónkat
Ian Urbina: Törvénytelen óceán

Karcok 3891

>!
Athenaeum_Kiadó KU

Jodi Picoult Második látásra című kötete látszólag egy paranormális nyomozás köré összpontosul, közben viszont Vermont állam történelmének egyik ritkán tárgyalt, szégyenletes epizódját villantja fel, melynek keretében jó száz éve – a tudomány nevében – több száz kényszersterilizálást hajtottak végre. A regény 2003-ban jelent meg az Egyesült Államokban, magyarul pedig most először vehetik kezükbe az olvasók. Az amerikai kötetben található interjúban Jodi Picoult a génterápiáról és a tudományhoz fűződő viszonyáról is beszél, emellett felidéz egy massachusettsi szellemvadászatot, és kiderül az is, hogy személy szerint hisz-e a szellemekben.

https://konyvesmagazin.hu/nagy/jodi_picoult.html

Kapcsolódó könyvek: Jodi Picoult: Második látásra

Jodi Picoult: Második látásra
>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Bíró Szabolcs tudja milyen egy jó történelmi regény, és nem fél megírni. Legyen bármi a téma, egészen biztos, hogy kellő alapossággal dolgozza ki. Mindezt úgy, hogy egy pillanatig sem érezzük azt, száraz történelmi közegbe csöppentünk. Olvasmányos, könnyed stílus, és izgalmas, üresjáratoktól mentes történet. Akár kamaszoknak, történelemkedvelőknek vagy a műfaj iránt érdeklődőknek egyaránt ajánlom. Nekem kedvenc lett."

http://zama.hu/biro-szabolcs-lazar-evangeliuma/

Kapcsolódó könyvek: Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma

Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma
>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Indiában minden sok, színes és szagos.
Épp tíz éve, hogy bejártam India északi részét, jórészt busszal, vonattal. Ahogy a helyiek, piacokra jártunk enni, elmerültünk a hindu vallási fesztivál forgatagában, hogy érezzük, szagoljuk, megtapasztaljuk az indiai hétköznapokat. Mi, a három hátizsákos, európai csaj, a nagyrészt turisták-nem-járta vidékeken alaposan kiélveztük a kultúrsokkot."

https://olvassbele.com/2020/05/25/szines-szagos-elettel…

Kapcsolódó könyvek: Deepa Anappara: Dzsinnvadászok

Deepa Anappara: Dzsinnvadászok
>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Szlovákiában él, történelmi regényeket ír, a Szent György Lovagrend tagja, Eger városának Kulturális Nagykövete, aki szerencsénkre jó ideje nem tud elszakadni az Anjou-kortól. Legutóbbi, Lázár evangéliuma című regénye is a XIV. században játszódik. Még nincs harminckét éves, de már huszonhárom könyvet jegyez. Bíró Szabolcsot hagyományról, történelemről és történelmi regényről Kiss László kérdezte."

https://mandiner.hu/cikk/20200528_egy_jo_tortenelmi_reg…

>!
Athenaeum_Kiadó KU

– Raziel, hadd kérdezzek már valamit! Te voltál úgy valaha, hogy valakit megbántottál véletlenül, de nem gondoltad komolyan? Tudod, amikor felhúzod magad valami piszlicsáré baromságon, és utána csak úgy ömlenek belőled a hitvány szavak!
– Persze – felelem láthatatlan mosollyal a szám szélén, és csendesen ugyan, de minden porcikámat átjárja az elégedettség. Nincs szebb, mint egy bocsánatkérés, még ha ügyetlenül is adják elő. – Velem is előfordul ilyen, mint minden halandóval. Az indulatok néha elöntik az ember agyát, nem kell komolyan venni.
– Ez nagyon, de nagyon megnyugtató! – teszi a szívére Belader a kezét. – Csak mert az előbb elég csúnyán beszóltam szerencsétlen Mannynek, és nagyon a szívére vette. Bánt, mert tényleg mindig számíthatok rá, nem ezt érdemelte!
– Manny? Te Mannyről beszélsz? – Az örömöm túl elhamarkodottnak bizonyult, a halvány mosoly most az arcomra fagy.
– Csak vicceltem, rólad beszélek, de atyám! Látnod kéne most az arcod!

Kapcsolódó könyvek: Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Amióta az első Picult regényemet a kezembe vettem, azóta mindig nézem, mikor jön a következő. Most olyan szerencsések vagyunk, hogy mindjárt kettő könyv is megjelent. A Tizenkilenc perc új köntöst kapott, a második látásra pedig végre a Magyar rajongók kezébe is került. Imádom, ahogy az írónő minden témáját körbejárja, hogy nem egy oldalról mutatja be, ami éppen zajlik, hanem több szemszögből és szempontból. Számomra ilyen a tökéletes író.”

https://avalosagontul.blogspot.com/2020/05/ertekeles-jo…

Kapcsolódó könyvek: Jodi Picoult: Második látásra

Jodi Picoult: Második látásra
Hirdetés
>!
Athenaeum_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Te készen állsz egy új világra?
Legyen tiéd az exkluzív történet is Razielről és Beladerről!

Vásárold meg a Líra könyvesboltokban vagy rendeld meg online a lira.hu oldalon Lana Millan Raziel 1. – Egy angyal az élet küszöbén vagy a Raziel 2. – Egy angyal a szerelem küszöbén című kötetet és mi MEGAJÁNDÉKOZUNK RAZIEL ÉS BELADER KARANTÉNMESÉIVEL!

További részletek itt: https://www.lira.hu/raziel-21

Kapcsolódó könyvek: Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén · Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
>!
Athenaeum_Kiadó KU

Július elsején érkezik a Kék sorsjegy!

Felkavaró disztópia az anyaságról, az egyéniségről, a szabad akaratról, a sorsról, a velünk született vágyakról és az ösztönökről.

Calla tudja, hogyan működik a sorslottó. Mindenki tudja. Kamasz lányként, első vérzését követően jelentkeznie kell a lottózóban, hogy kiderüljön, milyen szabályok szerint kell majd élnie.
A fehér sorsjegy gyermekekre jogosít.
A kék sorsjegy független életre.
De mi van, ha tévedés történt, és az ösztönök mást súgnak? Boldog lehet-e egy nő a választás szabadsága nélkül? Boldog lehet-e gyerek nélkül?

A Kék sorsjegy elgondolkodtató regény a szabad akaratról, az anyaság utáni vágyról és a társadalmi elvárások erejéről. A brit írónő, Sophie Mackintosh 1988-ban született. Első, a The Water Cure című regényét Man Booker-díjra jelölték 2018-ban.

Előrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/kek-sorsjegy

Kapcsolódó könyvek: Sophie Mackintosh: Kék sorsjegy

Sophie Mackintosh: Kék sorsjegy
>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Egy olyan termékeny író esetében, mint Jodi Picoult, talán elhamarkodottságnak tűnik három regény után véleményt alkotni az egész munkásságról, mégis úgy gondolom, hogy bátran kijelenthetem, ez az írónő mestere a szakmájának. Úgy szövi egybe szereplőit sorsát és az emberiséget érintő komoly kérdéseket, mint a legfinomabb kelmét.”

https://florathesweaterist.wordpress.com/2020/05/21/jod…

Kapcsolódó könyvek: Jodi Picoult: Második látásra

Jodi Picoult: Második látásra
>!
Athenaeum_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Előrendelhető az új Vámos regény!

Vámos Miklós
Dunapest

Dunapest – Linda, az Angliában élő francia nő (negyvenes) értette így félre egyszer fővárosunk nevét. Magyar származású férje halála után vaktában fölszáll az első repülőgépre, ami történetesen Budapestre indul. Itt megismerkedik egy fiatal lánnyal, Tóth Julival (húszas) és két fiatalemberrel (harmincasok). A lány meghívja magához a regény fő helyszínéül szolgáló patinás bérházba, a Pozsonyi út 38–40.-be. Az 1938-ban készült épület múltja és jelene köti össze a cselekmény két szálát.
Csillagos ház volt 1944-ben a Pozsonyi 38., a vele egybeépített 40. pedig svájci védettségű is. Történelmi alakok, Carl Lutz, a svájci alkonzul és Raoul Wallenberg, a svéd követségi titkár is felbukkannak a regény során – ők ketten egy közepes város teljes lakosságát kitevő embert mentettek meg 1944-ben. A ház valós lakóinak (Hatvany Lajos, Szép Ernő, Heltai Jenő) vagy képzeletbeli tulajdonosainak sorsa révén fiction és non-fiction kígyója szétválaszthatatlanul tekeredik össze Vámos Miklós legújabb könyvében – jelenné téve azt, ami múlt.

Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 09. 10.

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/dunapest#

1 hozzászólás