Asteria 1



Kedvenc könyvek 22

L. M. Montgomery: A kék kastély
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Naomi Novik: Spinning Silver
Naomi Novik: Uprooted
George R. R. Martin: Trónok harca
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet
Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Rick Riordan: A villámtolvaj
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Szabó Magda: A pillanat

Kedvenc szereplők: Draco Malfoy, Gilbert Blythe, Haruno Szakura, Hermione Granger, Ilse Burnley, Percy Jackson, Valancy Stirling, Vengerbergi Yennefer

Kedvenc alkotók: Andrzej Sapkowski, George R. R. Martin, J. K. Rowling, Jókai Mór, L. M. Montgomery, Madeline Miller, Rick Riordan, Sarah Addison Allen, Sarah Andersen, Tóth Tamás Boldizsár


Aktuális olvasmányok

Sarah Waters: A szobalány
Eliezer Yudkowsky: Harry Potter and the Methods of Rationality
Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék
>!
2020. augusztus 6., 08:41
>!
GABO, Budapest, 2017
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064626 · Fordította: Tóth Gizella
>!
2018. október 22., 13:22
>!
Móra, Budapest, 2016
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634152736

Utolsó karc

Asteria>!
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Fűszeres sárgarépaleves sajtos pirítóssal

Most vagy Vrábel Krisztina kakukkfűfüggő, vagy én választom ki sorban azokat a recepteket amibe kakukkfű kell, ki tudja, mindegy is.

Finom, különleges kis leves ez, és ha elfelejtesz narancsot venni, egy löttyintés 100 százalákos narancslével helyettesíthető (rá kéne szoknom a bevásárlólistára).
Otthon nem nagyon eszem kenyérfélét házibulin és az alkalmi extrudált kenyeren kívűl, szóval a pirítóst kihagytam, de abszolút finomnak hangzik, ha nem csak magamnak főzök, majd csinálok azt is.
Díszítésként tökmagolajat csorgattam rá (mint anno a sültzöldség-krémlevesnél is).

Az eredeti recept:

Hozzávalók két adaghoz:
35 dkg sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és őrölt római kömény
só, frissen őrölt bors
1 csapott teáskanál csilikrém vagy paprikakrém
negyed pucolt narancs
1 dl tejszín
olívaolaj és friss kakukkfű a tálaláshoz.

A pirítóshoz:
4 szelet teljes kiőrlésű bagett
3 dkg sajt

A répákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, tegyük fel főni 6 dl vízben a fokhagymával együtt.
Adjuk hozzá a fűszereket, a csilikrémet, és a narancsot. Mikor megpuhult a répa, öntsük hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük a levest.
Ha szükséges, ízesítsük további fahéjjal, csilivel, római köménnyel.
Tálaláskor a tetejére csepegtessünk olívaolajat, és szórjuk meg friss kakukkfűvel.

A sajtot szeleteljük, helyezzük a bagettszeletekre, majd (grill)sütőben süssük ropogósra.
Kínáljuk a pirítósokat a leves mellé.

Kapcsolódó könyvek: Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta

Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
1 hozzászólás