Animus  KU Animus


Kiadói sorozatok

Skandináv krimik · Amit a dolgokról feltétlenül tudni kell · Andersen-díjas írók · Önsegítő könyvek · Kisokos · 100 történelmi tévhit · Sárga Könyvek · Sorskönyvek · Összes sorozat »

Könyvek 620

Jo Nesbø: Vérhold
Harry Potter Varázsalmanach
Camilla Läckberg: Kakukkfióka
Peter Mohlin – Peter Nyström: Deformáció
Jørn Lier Horst: Holttér
Anna Jansson: Nélkülük
Arnaldur Indriðason: A mélység titka
Camilla Läckberg – Henrik Fexeus: A doboz
Jussi Adler-Olsen: Nátrium-klorid
Max Seeck: Harag

Karcok 177

Animus KU>!

ELŐRENDELHETŐ!

Jo Nesbø Harry Hole-sorozatának várva várt legújabb kötete már előrendelhető!

Jo Nesbø: Vérhold
Kiadói kedvezménnyel előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/verhold

„Jo Nesbø az egyik legizgalmasabb thrilleríró, Harry Hole pedig minden idők legjobb karaktere – számomra a könyv 100%-ban egy vedd-meg-ma-olvasd-este élvezet.”
Lee Child

Miután oslói élete darabokra hullik, Harry Hole Los Angelesbe utazik, hogy halálra igya magát. Majdnem sikerrel is jár, ám ekkor a sors összehozza egy idősebb színésznővel, Lucille-lel, aki a segítségét kéri, ugyanis hatalmas összeggel tartozik egy drogkartellnek…
Eközben Oslóban holtan találnak két eltűnt lányt, és a gyilkosságokkal egy ismert ingatlanmágnást gyanúsít a rendőrség. Katrine Bratt be szeretné vonni a nyomozásba Harryt – mint az ország első számú sorozatgyilkosság-szakértőjét –, de a rendőrfőnök erről hallani sem akar. A gyanúba keveredett ingatlanmágnás ugyancsak Harryhoz fordul: fel akarja bérelni magánnyomozónak, hogy tisztázhassa magát a vádak alól. Harry először visszautasítja a felkérést, ám amikor Lucille-t túszul ejti a drogkartell, belátja, hogy ezt a helyzetet csak pénzzel lehet megoldani, és igent mond.
Oslóba utazik, és hevenyészett csapatával, amely egy kokainnal seftelő gyerekkori barátból, egy korrupt rendőrből és egy rákbeteg pszichológusból áll, nekilát felgöngyölíteni az ügyet. A kartell tíz napot ad nekik, az óra pedig ketyeg.
A Harry Hole-sorozat legújabb, 13. kötete.

Tervezett megjelenés: május 29.
Fordító: Sulyok Viktória
Kiadói kedvezménnyel előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/verhold

1 hozzászólás
Animus KU>!

ELŐRENDELHETŐ!

Harry Potter Varázsalmanach
Kiadói kedvezménnyel csak a webshopunkban előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/harry-potter-varazsalmanach

Az első hivatalos mágiai kézikönyv J.K. Rowling Harry Potter-sorozatához. Névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye! Tanácstalan vagy, hogy hol lehet törpegolymókot kapni? Furdal a kíváncsiság, mit tart Hagrid a zsebeiben? Nem jut eszedbe a begyűjtőbűbáj varázsigéje? Felfedeznéd a Roxfort titkos alagútjait? Vagy csak a kviddics érdekel? Ebben a hihetetlenül gazdagon illusztrált albumban mindent megtalálsz, amit Harry Potter világában ismerni érdemes. Járj be varázslatos helyeket, olvass a varázstörténelem híres alakjairól, tanulj pálcamágiát, találkozz legendás lényekkel, és utána nyugodtan mondhatod: „Csíny letudva!”

Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Illusztrátorok: Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold, Tomislav Tomić

Tervezett megjelenés: október 31.
Kiadói kedvezménnyel csak a webshopunkban előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/harry-potter-varazsalmanach

Animus KU>!

MEGJELENT!

Mohlin & Nyström: Deformáció
Kiadói kedvezménnyel megvásárolható:
https://animuscentral.hu/konyv/deformacio

Két testvér, Alicia és Stella közösen hozott létre egy igen sikeres társkereső oldalt, amivel nemcsak vetélytársakat, de ellenségeket is szép számmal szereztek maguknak. Mivel Alicia arca gyerekkorában csúnyán megsérült, nem szívesen szerepel a nyilvánosság előtt, és a babérokat mindig gyönyörű nővére aratja le. Egy nap azonban holtan találják Stellát, ami a feje tetejére állítja Alicia életét. Főleg, mivel attól tart, hogy ő lesz a gyilkos következő áldozata. Okkal…
A John Adderley-sorozat 2. része.

Fordította: Dobosi Beáta
Kiadói kedvezménnyel megvásárolható:
https://animuscentral.hu/konyv/deformacio

Animus KU>!

ELŐRENDELHETŐ!

Camilla Läckberg: Kakukkfióka
Kiadói kedvezménnyel előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/kakukkfioka

A Fjällbacka-sorozat várva várt legújabb kötete!

A festői szépségű Fjällbackában két egymástól látszólag független bűntény kavarja fel az állóvizet. Először egy nemzetközi hírnévnek örvendő fotográfust gyilkolnak meg hidegvérrel a kiállítása megnyitója előtt, aztán Henning Bauernak, az irodalmi Nobel-díj várományosának családját éri szörnyű tragédia egy kis szigeten, ahol a híres író a világsikert arató regénysorozata tizedik kötetén dolgozik.
Patrik Hedström és csapata éjt nappallá téve nyomoz a két ügyben, ám nem jut egyről a kettőre, mert folyton a hallgatás lebonthatatlan falaiba ütközik. Közben Patrik felesége, Erica Falck egy nyolcvanas évekbeli kettős gyilkosságnak ered a nyomába, amit a hatóságok szemmel láthatólag nem nagyon igyekeztek felderíteni. Kisvártatva kénytelen belátni, hogy az egykori események szereplői a mostani bűncselekményekben is érintettek. De hogy függ össze ez az egész? Hogyan lehetséges, hogy ilyen régi bűnök még ma is áldozatokat követelnek?
A Fjällbacka-sorozat 11. kötete

Tervezett megjelenés: április 5.
Fordító: Dobosi Beáta

Kiadói kedvezménnyel előrendelhető:
https://animuscentral.hu/konyv/kakukkfioka

Animus KU>!

Hallhattatok már pletykákat innen-onnan, és mind igaz. A Millennium-sorozat 7. része ősszel hozzánk is érkezik!

Stieg Larsson világhírű Millennium-trilógiájának első kötete 2005-ben jelent meg Svédországban. A szerző halálát követően David Lagercrantz folytatta a sorozatot újabb három kötettel, most pedig Karin Smirnoff tollából olvashatjuk a hetedik részt.
Amit tudni érdemes az írónőről, hogy korábban újságíróként tevékenykedett, majd otthagyta a pályát, viszont 2018 óta könyvírással foglalkozik, és már számos díjat megnyert. Amikor elvállalta a sorozat folytatását, kijelentette:
„A Millennium-sorozat klasszikus a műfajban, felejthetetlen karakterei és erős politikai és társadalmi vonatkozása a mai napig leköti és izgalomba hozza az olvasókat. Folytatom Stieg Larsson hagyományát, és olyan központi elemekre fogom építeni a regényeket, mint az erőszak, a hatalommal való visszaélés és a politikai aktualitások!”

Itt olvashatjátok, miről is fog szólni:
Lisbeth Salander és Mikael Blomkvist újabb története Észak-Svédországban, a rénszarvastenyésztő számik földjén játszódik, ahol azonban korántsem nyugodt az élet. A környéken bűnbandák tanyáznak, virágzik a politikai korrupció, és dúl a harc a befektetőkért, akik a természeti erőforrások kiaknázására törekszenek, bármi áron.
Lisbeth Salander azért érkezik a Gasskas nevű kisvárosba, hogy átmenetileg gondoskodjon magára maradt unokahúgáról, Svaláról, akiről kiderül, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és az is, hogy néhányan hajtóvadászatot folytatnak utána. De vajon miért?
Mikael Blomkvist, az immár visszavonult oknyomozó újságíró ugyanekkor utazik északra, a lánya esküvőjére. Leendő veje azonban egy cseppet sem tetszik neki, és a környéken keringő pletykák is alátámasztják gyanakvását. Egy váratlan esemény hatására ismét akcióba lendül, amelyhez Lisbeth segítségét kéri, és a már jól összeszokott páros ismét sodró lendületű, izgalmas nyomozásba kezd.

És egy kis szolgálati közlemény a témához: tudjuk, hogy nagyon megosztó a sorozat folytatásának témája, és persze mindenkinek a Stieg Larsson-féle eredeti sorozat volt az etalon, mi is ezt szerettük leginkább. De kiadóként azokat az olvasókat sem szerettük volna cserbenhagyni, akik szívesen maradnának még ebben a világban, ráadásul mi is nagyon kíváncsiak vagyunk az új szerzőre, ezért kérünk titeket, hogy itt a kommentszekcióban is tartsuk tiszteletben egymás véleményét. Köszönjük!

2 hozzászólás
Animus KU>!

MEGJELENT!

Jørn Lier Horst: Holttér
https://animuscentral.hu/konyv/holtter…

Sofie Lund szeretné újrakezdeni az életét, ezért kislányával beköltözik a nagyapjától örökölt staverni házba. Csakhogy az öreg bűnözői múltjának nyomai ott maradtak a pincében, pontosabban egy masszív, régi széfben. Sofie új barátnője, William Wisting rendőrfelügyelő lánya meggyőzi őt, hogy adja át a rendőrségnek a páncélszekrényben talált tárgyakat.
A bizonyítékok felbukkanása új lendületet ad a Wisting által vezetett, folyamatban lévő gyilkossági nyomozásnak, ugyanakkor kétségeket ébreszt egy másik, hamarosan bíróság elé kerülő ügy következtetéseivel kapcsolatban is. Wisting úgy dönt, hogy újraindítja a nyomozást, de nincs könnyű dolga: minden tudását és tapasztalatát be kell vetnie, hogy felfejtsen egy olyan bűnügyet, amelyet a kollégái rég lezártnak hisznek.
A William Wisting-sorozat 4. kötete.
Fordította: Török Ábel

Kiadói kedvezménnyel megvásárolható:
https://animuscentral.hu/konyv/holtter…

Animus KU>!

MEGJELENT!
Anna Jansson: Nélkülük
https://animuscentral.hu/konyv/nelkuluk…

Vera Bark fejvesztve rohant el a Hjälmaren tó partján tartott leánybúcsújáról, beszállt egy csónakba, majd eltűnt. Öt év telt el azóta, és apja, Kristoffer Bark bűnügyi felügyelő még mindig fáradhatatlanul járja a tó környékét lányát keresve, nyomok után kutatva. Mindenki úgy véli, Vera vízbe fulladt, de a bizonytalanság nem hagyja nyugodni Kristoffert. Három évvel Vera leánybúcsúja után egy fiatal ápolónőnek is nyoma veszett ugyanarról a településről, és a nyomozást ebben az esetben is megoldatlanul zárták le. Kristoffer Bark azonban előássa az ügyet a döglött akták közül. Az eltűnt nő ugyanis félelmetesen hasonlít saját lányára, és hamarosan ki is derül: nincsenek véletlenek. A két eset jóval szorosabban fonódik össze, mint azt eleinte gondolta…
A Kristoffer Bark-sorozat 1. kötete.
Fordította: Erdődy Andrea

Kiadói kedvezménnyel megvásárolhatjátok, illetve olvassatok bele itt:
https://animuscentral.hu/konyv/nelkuluk…

Animus KU>!

MEGJELENT!

Mivel az első kötetet itt, az Animus égisze alatt indítottuk el, azért mutatjuk itt is, hogy végre megjelent Jennifer Lynn Barnes nagysikerű trilógiájának, az Örökösök viadala és Az örökség ára folytatása!
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa
https://animuscentral.hu/konyv/az-orokseg-kulcsa…

És ahogy már megszokhattátok, titok titok hátán, egyik rejtvény a másik után. Életek, szerelmek és vagyonok forognak kockán. De egy Hawthorne mindig győzelemre játszik!
Fordítás: Bottka Sándor Mátyás, borítóterv: Müller Peti
Lampion Könyvek

A könyv kiadói kedvezménnyel, 4999 Ft helyett 3999 Ft-ért megvásárolható:
https://animuscentral.hu/konyv/az-orokseg-kulcsa…

Animus KU>!

JÁTÉK!!

Mire jók a költözések? Hát arra, hogy jól eldugott kincsekre leljünk. : )
Szerkesztőségünk épp költözik egy másik irodába, így a dobozolás közben érdekes dolgokat találtunk.
Például 10 db dedikált Vér a havon című Jo Nesbø könyvet, amit még akkor írt alá nekünk, amikor 2015-ben Magyarországra látogatott, és mi pedig jól eldugtuk.
Na de most a tiétek lehet, mert elvittük mindet az új könyvesboltunkba, a Bookup-ba, ahol nincs más dolgotok, mint választani 2 db Animus által kiadott könyvet, bármelyiket, és a pénztárnál azt mondani:
IDE A KINCSET!
Ha szerencsések vagytok és benne vagytok az első tíz leggyorsabb vásárlóban, akkor máris a tiétek a személyesen Jo Nesbø által dedikált kötet!
Szóval a feladat: Gyertek és látogassatok meg minket, válasszatok két Animusos könyvet és mondjátok a jelszót: IDE A KINCSET! : )
Hajrá, induljon a karácsonyi vadászat!
Bookup Könyvesbolt, 1051. Budapest, Sas u. 15
Bookup.hu
Nyitvatartás: minden nap 10-19 óráig
(A játék a készlet erejéig tart!)

7 hozzászólás
Animus KU>!
Akciós könyvek

Ajándékozz könyvet karácsonyra!
Újdonságok és népszerű sikerkönyvek 25-40% kedvezménnyel!
https://animuscentral.hu/akcio/karacsonyi-akcio…

Ha ajándékot keresel, vagy magadat lepnéd meg új olvasnivalóval, ha imádod a krimiket, vagy épp romantikus könyvet keresel. Ha a gyerekeknek vásárolnál és ifjúsáfi- és gyerekkönyveket vennél, akkor gyertek és nézzetek körül az akciónkban, amibe az egész családnak válogattunk könyveket, köztük az elmúlt évek sikerkönyveit is!
Az akció kínálatában az Animus és mindkét testvérkiadónk, a Central Könyvek és Lampion Könyvek könyveit is megtaláljátok! Az ajánlat december 31-ig, vagy a készlet erejéig érvényes! A kedvezmény mértéke a webshopon feltüntetett eredeti, borítóárhoz képest 25-40%.
https://animuscentral.hu/akcio/karacsonyi-akcio…

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Az élet dolgai · Hans Rath: Az ördög is csak ember · Louise Boije af Gennäs: Vérvirág · Szelle Ákos: Sebek a falon · Stina Jackson: Ezüstút · Ane Riel: Fenyőgyanta · Stefan Ahnhem: Mínusz 18 · David Wallace-Wells: Lakhatatlan Föld · Mats Strandberg: Amíg élünk · Arnaldur Indriðason: Reykjavíki éjszakák · Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat · Stefan Ahnhem: A kockavető · Rebecca Makkai: Négy betű · Lawrence Wright: Október végén · Louise Boije af Gennäs: Tetszhalál · A. J. Kazinski – Thomas Rydahl: A hableány halála · Stefan Ahnhem: A halálos X · Szelle Ákos: Veszettül · Heather Morris: Történetek a reményről · Max Seeck: Hálóban · Dan Riskin: Vérszomjas természet · Stina Jackson: Összezárva · Hans Rath: Kell egy kis segítség, mondta Isten · Marc Elsberg: Sosem elég · Antti Tuomainen: A nyúlfaktor · Jo Nesbø: A Patkánysziget és más történetek · Virginie Grimaldi: Ha az élet citrommal kínál… · Heather Morris: A három nővér

J. K. Rowling: Az élet dolgai
Hans Rath: Az ördög is csak ember
Louise Boije af Gennäs: Vérvirág
Szelle Ákos: Sebek a falon
Stina Jackson: Ezüstút
Ane Riel: Fenyőgyanta
Stefan Ahnhem: Mínusz 18
David Wallace-Wells: Lakhatatlan Föld
Mats Strandberg: Amíg élünk
Arnaldur Indriðason: Reykjavíki éjszakák
Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat
Stefan Ahnhem: A kockavető
Rebecca Makkai: Négy betű
Lawrence Wright: Október végén
Louise Boije af Gennäs: Tetszhalál
A. J. Kazinski – Thomas Rydahl: A hableány halála
Stefan Ahnhem: A halálos X
Szelle Ákos: Veszettül
Heather Morris: Történetek a reményről
Max Seeck: Hálóban
Dan Riskin: Vérszomjas természet
Stina Jackson: Összezárva
Hans Rath: Kell egy kis segítség, mondta Isten
Marc Elsberg: Sosem elég
Antti Tuomainen: A nyúlfaktor
Jo Nesbø: A Patkánysziget és más történetek
Virginie Grimaldi: Ha az élet citrommal kínál…
Heather Morris: A három nővér