Animus  KU Animus


Kiadói sorozatok

Skandináv krimik · Andersen-díjas írók · Önsegítő könyvek · 100 történelmi tévhit · Kisokos · Sárga Könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 571

Kaszás György: Gondolkodássuli
Peter Mohlin – Peter Nyström: Az utolsó élet
Szelle Ákos: Veszettül
Stefan Ahnhem: A halálos X
Bjørn Andreas Bull-Hansen: A viking
Jozef Karika: A hasadék
Lars Kepler: Homokember
A. J. Kazinski – Thomas Rydahl: A hableány halála
Yrsa Sigurðardóttir: Vesztőhely
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

Karcok 121

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Peter Mohlin · Peter Nyström: Az utolsó élet

Fordító: Dobosi Beáta
Tervezett megjelenés: május 26.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/az-utolso-elet

John Adderley FBI-ügynök, miután beépült a baltimore-i nigériai maffiába, arra kényszerül, hogy a tanúvédelmi program keretében új életet kezdjen. Saját kérésére a svédországi Karlstadba küldik, a városba, ahol felnőtt, de ahová húsz éve nem tette be a lábát. Új személyazonosságot és munkát is kap: a rendőrség döglött aktákkal foglalkozó csoportjánál kezd dolgozni.
Első esete egy sikeres divatcég örökösnőjének tíz évvel ezelőtti eltűnési ügye. A rendőrség annak idején úgy vélte, hogy a lány – aki a tragikus esemény előtt nem sokkal egy rendkívül különös tetoválást készíttetett – gyilkosság áldozata lett, de a holttestét nem sikerült megtalálniuk.
Csakhogy John ebbe nem nyugszik bele, ugyanis valójában nem csak a nosztalgia hozta vissza szülőhazájába: féltestvére nevét szeretné tisztázni, aki gyanúsított az ügyben. John beleveti magát a nyomozásba, de óvatosnak kell lennie, mert minél több titka tudódik ki, annál nagyobb lesz annak kockázata, hogy a bűnbanda, amely holtan akarja látni, a nyomára akad.

John Adderley személyében egy újabb különleges karakterrel gazdagodott a krimiirodalom. Az utolsó élet mesterien felépített, okos és fordulatos történet, amelyben sem az akciódús cselekményhez, sem a pszichológiai mélységhez vonzódó olvasók nem fognak csalódni.

Kapcsolódó könyvek: Peter Mohlin – Peter Nyström: Az utolsó élet

Peter Mohlin – Peter Nyström: Az utolsó élet

Kapcsolódó alkotók: Peter Mohlin · Peter Nyström

2 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Szelle Ákos: Veszettül

Tervezett megjelenés: június 3.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/veszettul

2019, Budapest
Egy férfi sétál a Margit hídon. Gondolatban elbúcsúzik a fiától, aki több mint két évtizeddel korábban tűnt el. Magában elszámol a bűneivel, és meggyászolja a halottjait. Azokat is, akik miatta haltak meg. Már csak egyetlen dolga maradt az életben.
Belép egy budai bevásárlóközpontba, felmegy a második emeletre, benyit egy üzletbe. Szó nélkül előveszi a fegyverét, és fejbe lő egy férfit. Az ember a gyerekéért mindent.

1996, Terecseny, a Zselic mélyén
Balogh Sanyikának nyoma vész. A rendőrség tehetetlen, a kisfiú barátai sem tudnak semmit. A tizenkét éves Major Tímea sem, aki anyja bosszantására csapódott a főleg cigányokból álló fiúcsapathoz. Amikor néhány nappal később a kislányt se találják, az apró falu élete fenekestül felfordul.

Szelle Ákos második, rejtélyekben gazdag bűnügyi regénye az előítéletről és az erőszakról szól a szegények és a gazdagok, a romák és a nem romák világában. Egy olyan világban, ahol a helyi maffia az úr. Ahol az erőszaknak nincs következménye. Ahol mindenki bűnös, és egyben mindenki áldozat. És ahol az egyetlen fegyver a kíméletlen önbíráskodás.

Kapcsolódó könyvek: Szelle Ákos: Veszettül

Szelle Ákos: Veszettül

Kapcsolódó alkotók: Szelle Ákos

2 hozzászólás
Animus KU>!

❗❗BREAKING!❗VILÁGPREMIER!❗❗

Örömmel jelentjük be nektek, hogy J. K. Rowling új varázslatos gyermekkönyvvel jelentkezik, azaz a Harry Potter után először írt történetet a fiatalabb olvasóknak!

2021. október 12-én több mint 20 országban egyszerre jelenik meg J.K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig.

Bár tavaly Az Ickabog című meséjét világszerte elérhetővé tették a gyermekek számára, az a történet még a legendás regénysorozat előtt született, így Rowling már alig várja, hogy The Christmas Pig megjelenésével idén télen újra kapcsolatba léphessen a fiatalabb olvasókkal.❤
A The Christmas Pig egy szívmelengető, mágikus, és izgalmas történet barátságról, és a szeretet erejéről…

Az önálló történet nem kapcsolódik J.K. Rowling korábbi munkáihoz, 8 éves kortól ajánlott, és ahogy azt már megszokhattuk, tökéletes olvasmányélmény lehet az egész családnak, a világ egyik legnagyobb mesélőjétől.

„Nagyon örülünk, hogy a magyar olvasók az eredeti, angol kiadással egy időben élhetik át Jack és új barátjának varázslatos útját. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok gyerek szerte a világon és Magyarországon is nagyon izgatott J. K. Rowling új története miatt. Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek kiváló fordítója dolgozik a regény magyar változatán” – árulta el Szemere Gabriella, a Central Kiadói Csoport, az Animus Könyvek vezetője.

Ahogy pedig közeledünk a világpremier időpontjához, egyre több részletet osztunk majd meg veletek, érdemes figyelni a Facebook falunkat…♥

Kapcsolódó alkotók: J. K. Rowling

1 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Stefan Ahnhem: A halálos X
A Fabian Risk-sorozat 5. része

Fordító: Erdődy Andrea
Tervezett megjelenés: április 13.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-halalos-x

Egy kora nyári este egy gumicsónak fut ki a Helsingborg melletti kikötőből, benne egy férfi, a hátán keresztbe vetett kard. A kocka világosan tudtára adta, mi a küldetése: valakinek meg kell halnia.

Fabian Risk nyomozó és csapata az utóbbi hetekben jó néhány gyilkossági ügyön dolgoztak párhuzamosan, és többet meg is oldottak. Ám amikor újabb áldozatra bukkannak, be kell látniuk, hogy mindeddig tévúton jártak. Fabian, akit egyszerre köt le felesége visszahódítása, a per, amelyben a fia is érintett, és az egyik kollégája utáni nyomozás, rájön, hogy ezúttal nem a halálesetek közti hasonlóságokat kell keresniük, hanem éppen ellenkezőleg: a különbségeket.

De vajon hogyan lehet elkapni valakit, akinek nem kell indíték az emberöléshez? Valakit, aki százféle módon gyilkol. Valakit, aki olyan játékot játszik, amelynek csak ő ismeri a szabályait.

Kapcsolódó könyvek: Stefan Ahnhem: A halálos X

Stefan Ahnhem: A halálos X

Kapcsolódó alkotók: Stefan Ahnhem

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Bjørn Andreas Bull-Hansen: A viking – Egy jomsviking története

Fordító: Török Ábel
Tervezett megjelenés: május 24.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-viking

Különleges, drámai hangú regény egy harcossá érő fiúról, az akarat szabadságáról, a testvériségről és a legfontosabb emberi kötelékekről.

Norvégia, 993. Az ifjú Thorstein tehetetlenül nézi végig, ahogy egy rájuk támadó rablóbanda brutálisan meggyilkolja az apját. Őt rabszolgaként elhurcolják, társaival együtt hónapokig a kegyetlen haramiák szeszélyeinek van kitéve. Egy nap túladnak rajta, új gazdája rabságából felszabadulva egy csendes halászfaluban lel otthonra. Békés élete azonban nem tart sokáig, megismerkedik Halvarddal, a jomsvikinggel. A harcosok közt is félve tisztelt elitkatonák hírneve nem alaptalan. A fájdalmat nem ismerő, jól képzett zsoldossereg csatában még sosem maradt alul, erejük, bajtársiasságuk és csillapíthatatlan harci szenvedélyük lenyűgözi a fiatal fiút, aki számos megpróbáltatás után végül maga is jomsvikinggé válik. A viking történelem legnagyobb tengeri ütközetében, a svoldi tengeri csatában szembetalálkozik apja gyilkosával – aki Norvégia királyi koronáját viseli…

Kapcsolódó könyvek: Bjørn Andreas Bull-Hansen: A viking

Bjørn Andreas Bull-Hansen: A viking
3 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Jozef Karika: A hasadék

Fordító: Böszörményi Péter
Tervezett megjelenés: április 21.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-hasadek

Egy hajmeresztő rejtély…
Egy régi-régi legenda…
És az utóbbi évtizedek legnépszerűbb szlovák regénye!

Ez a regény különös körülmények között született. A szerzőt egy korábbi misztikus thrillerének megjelenése után megkereste egy férfi, aki elmesélt neki egy hátborzongató történetet, ami egy elhagyatott elmegyógyintézet széfjében talált dokumentumokkal veszi kezdetét. Jozef Karika lejegyezte az elbeszélést, annak számos adatát ellenőrizte, majd saját jegyzeteivel ellátva kötetbe rendezte – ezt tartja most kezében az olvasó. A könyv lapjain kibontakozó tragikus és hajmeresztő eseménysor a világ elé tárja az egyik legnagyobb szlovákiai rejtélyt: az emberek megmagyarázhatatlan eltűnését a Tribecs-hegységben. Legenda lenne, szándékos hamisítás, vagy maga a kegyetlen valóság? Ezt a kérdést a lebilincselő rémtörténetet közreadó szerző is felteszi, az olvasóra bízva annak megválaszolását.

A hasadék eredeti kiadása óriási visszhangot keltett, az utóbbi évtizedek legnépszerűbb szlovák regénye lett, és az irodalom határait túllépve popkulturális jelenséggé vált.

Kapcsolódó könyvek: Jozef Karika: A hasadék

Jozef Karika: A hasadék
Animus KU>!
Akciós könyvek

Könyvek 20-80% kedvezménnyel!
https://animuscentral.hu/akcio/tavaszi-konyveso

Hogy kicsit könnyebben viseld a járvány miatti bezártságot, válogass akciós könyveinkből és szerezz élményeket jó történetekkel! A krimitől kezdve a romantikus regényeken át a gasztro- és gyerekkönyvekig mindent megtaláltok az akcióban, még az újdonságainkat is, akár 80% kedvezménnyel!

Gyertek és válogassatok a több, mint 150 akciós cím közül az Animus Kiadó és a Central Könyvek kínálatából.
Az akció 2021. március 31-ig, vagy a készlet erejéig tart.

1 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Lars Kepler: Homokember (Joona Linna 4.)

Fordító: Harrach Ágnes
Tervezett megjelenés: március 23.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/homokember

Egy fagyos téli éjszakán egy fiatalember botorkál Stockholm felé a vasúti síneken. Arca holtsápadt, véres farmernadrágja kőkeményre fagyott. Egy mozdonyvezető értesíti a mentőket, és a sérültet kórházba szállítják, ahol kiderül, hogy a fiú a nyilvántartás szerint évek óta halott.
Annak idején, amikor eltűnt, úgy vélték, hogy ő és a húga is a hírhedt sorozatgyilkos, Jurek Walter áldozatai lettek, akit Joona Linna felügyelő évekkel ezelőtt letartóztatott. A férfit azóta is hét lakat alatt őrzik az igazságügyi pszichiátria szigorúan zárt osztályán.
Amikor a fiatalember visszanyeri eszméletét, lázálomszerű emlékei nyomán megfejtik, hogy az utóbbi tizenhárom évben rabként élt a húgával együtt. A lánynak nem sikerült vele együtt kiszabadulnia, és az élete most is hajszálon függ. A fiú a fogvatartójukat csak úgy nevezi: a Homokember.
Joona Linna arra következtet, hogy ez az iszonyatos gonosztevő csakis Jurek bűntársa lehet, akinek a létezéséről ő már évek óta meg van győződve. Mivel csak egyetlen módon deríthetik ki, hol van az elrabolt lány, Joona kockázatos feladatot bíz az egyik nyomozóra: be kell vonulnia a kórházba, és a sorozatgyilkos bizalmába férkőznie.

A Homokember a Joona Linna-sorozat negyedik kötete, amely korábban A bosszúálló címmel jelent meg magyarul.

Kapcsolódó könyvek: Lars Kepler: Homokember

Lars Kepler: Homokember

Kapcsolódó alkotók: Lars Kepler

Animus KU>!
Megjelenésre várva

A. J. Kazinski · Thomas Rydahl: A hableány halála

Fordító: Sulyok Viktória
Tervezett megjelenés: április 1.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-hableany-halala

A. J. Kazinski és Thomas Rydahl első közös regénye különleges krimi, Andersen legismertebb, tragikus végű meséjének hátborzongató „előtörténete”.

1834, Dánia. A világhírre áhítozó, különc Hans Christian Andersen hazatér külföldi útjáról, ám nem fogadják tárt karokkal. Nem elég, hogy művei sem a kritikusok, sem a közönség körében nem aratnak tetszést, még azzal is gyanúsítják, hogy brutálisan meggyilkolt egy utcalányt. Ha nem akar búcsút inteni a fejének, neki kell felderítenie az ügyet. Nagy nehézségek árán sikerül megnyernie magának az áldozat húgát, aki korábban szentül meg volt győződve a bűnösségéről, és együtt erednek a kíméletlen gonosztevő nyomába. Úgy tűnik, a gyilkos beteges érdeklődést táplál a női test iránt, és a vérszomja határtalan…

Kapcsolódó könyvek: A. J. Kazinski – Thomas Rydahl: A hableány halála

A. J. Kazinski – Thomas Rydahl: A hableány halála
1 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Tervezett megjelenés: február 23.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/orokosok-viadala

Avery pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

Az Örökösök viadala egy kétkötetes sorozat első része.

Kapcsolódó könyvek: Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
3 hozzászólás