Animus  KU Animus


Kiadói sorozatok

Skandináv krimik · Andersen-díjas írók · Önsegítő könyvek · 100 történelmi tévhit · Sárga Könyvek · Kisokos · Összes sorozat »

Könyvek 586

Stina Jackson: Összezárva
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: Ki mint vet
Dan Riskin: Vérszomjas természet
Yuval Noah Harari – David Vandermeulen – Daniel Casanave: Sapiens: Rajzolt történelem II. – A civilizáció pillérei
Arne Dahl: Hajsza
Kristina Ohlsson: Múmiák nyomában
Max Seeck: Hálóban
Kaszás György: Amit a magyarokról feltétlenül tudni kell
Yrsa Sigurðardóttir: A baba
Lars Kepler: Tükörember

Karcok 135

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Stina Jackson: Összezárva

Fordító: Dobosi Beáta
Tervezett megjelenés: 2022. január 24.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/osszezarva

„Szörnyek nincsenek, csak emberek.”
Egy távoli, magába zárt svéd falu. Hó, végtelenbe vesző utak, sötétségbe dermedt erdők, feneketlen kút – ez Ödesmark. A település lakói közt nem egy bizarr, torz figura akad, ám egyvalami közös mindannyiukban: a gyűlölet Vidar iránt, aki mások szerencsétlenségét kihasználva tetemes vagyont halmozott fel, amelyet a pletykák szerint a házában rejteget. Az öreg a lányával, Livvel, és az unokájával él egy fedél alatt, akiket rövid pórázon tart, és megnyomorítja az életüket. A férfi árgus szemmel figyeli a szomszédok minden lépését, és nem bízik a világon senkiben. Jóllehet Vidar szívós vénember, felette is eljárt az idő, így aztán a könnyű préda lehetősége sokak fantáziáját megmozgatja. És vannak, akik az erőszaktól sem riadnak vissza… Amikor Vidart meggyilkolják, szinte lehetetlen kideríteni, ki tette, mivel a faluban szinte mindenki hajlandó lett volna rá. Ám az erdő elleplezi a zajokat, a hó elnyomja a sikolyokat, a kút elfedi a titkot, a házak elrejtik a bűnösöket, a falu pedig hallgat.

Az Ezüstút című debütáló regényével egy csapásra híressé vált Stina Jackson új lélektani krimijében ismét Svédország legészakibb tájaira kalauzolja el az olvasót, miközben a mérgező emberi kapcsolatokat és a kitörés lehetőségét vagy lehetetlenségét boncolgatja.

Kapcsolódó könyvek: Stina Jackson: Összezárva

Stina Jackson: Összezárva

Kapcsolódó alkotók: Stina Jackson

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: Ki mint vet

Fordító: Dobosi Beáta
Tervezett megjelenés: 2022. január 14.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/ki-mint-vet

A királyi gyilkossági nyomozóhatóság vezetésével Torkel távozása után Vanját bízzák meg, ám a feladat nehezebbnek bizonyul, mint gondolta. Ráadásul az új felállásban adódó első ügy is kemény dió: egy orvlövészt kell elkapniuk, aki alig pár nap leforgása alatt három emberrel végzett Karlshamnban. Mivel sem tanúk, sem bizonyítékok nem állnak rendelkezésre, nagyon úgy tűnik, hogy a csapatnak nincs más választása, mint megvárni, hogy az elkövető újra lecsapjon, és hibázzon…

Sebastian Bergman élete sokkal nyugodtabb, amióta megszületett az unokája, és részmunkaidőben újra pszichológusként dolgozik. Egy nap azonban érkezik egy új páciens, aki hozzá hasonlóan a 2004-es thaiföldi cunamiban veszítette el a feleségét meg a gyermekét, és ettől Sebastian élete megint a feje tetejére áll.

Billy, Vanja barátja és jobbkeze apai örömök elé néz, ezért úgy dönt, hogy végleg felhagy sötét vágyai kielégítésével, de úgy tűnik, a múltja elől nem menekülhet. A kérdés csak az, meddig hajlandó elmenni, hogy megőrizze súlyos titkait.

Kapcsolódó könyvek: Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: Ki mint vet

Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: Ki mint vet
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Dan Riskin: Vérszomjas természet
Kalandtúra az élővilág sötét oldalán

Fordító: Vida Veronika
Tervezett megjelenés: november 8.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/verszomjas-termeszet

Csukd be a szemed, és mondd meg őszintén: mi jut eszedbe, ha azt mondom, természet? Talán napsütés, susogó fák, vízcsobogás? Egy világ, amely körülölel a gondoskodásával? Na és a paraziták, a mérgező növények vagy a testvéreiket felfaló tigriscápák eszedbe jutottak?

Öreg hiba. Mert hidd el, a természetben mindenki a másik bőrére utazik! Még te sem vagy más, mint egy nagy adag kalória, és a többi élőlény azon mesterkedik, hogy megkaparintson magának belőled egy keveset. Tarts velünk egy kalandos utazásra a természet sötét oldalára! A szerző a hét főbűn mentén haladó túra során számtalan megdöbbentő, érdekes és bizarr példán keresztül mutatja be, hogy milyen „vétkeket” követnek el az élőlények valójában. Találkozunk lusta férgekkel, amelyek akár harminc évig is rejtőzhetnek a testünkben, mérgező szigonyú, haragos csigákkal, kéjsóvár kacsákkal, amelyek gyorsabban jutnak orgazmushoz, mint ahogy pislogni tudnánk, és még számtalan fösvény, buja, torkos, irigy vagy kevély lénnyel a baglyoktól a birkákon át a bálnákig. Garantáljuk, hogy az út végére más szemmel tekintesz majd a világunkra, amely bár csodálatos, ugyanakkor hátborzongató is, hiszen a lakói lépten-nyomon megpróbálják megenni, megmérgezni, kitúrni vagy kihasználni egymást.

Dan Riskin kanadai biológus, televíziós személyiség, író és az Animal Planet parazitákról szóló népszerű műsorának, a Csendes szörnyetegeknek a házigazdája.

Kapcsolódó könyvek: Dan Riskin: Vérszomjas természet

Dan Riskin: Vérszomjas természet

Kapcsolódó alkotók: Dan Riskin

Animus KU>!
Megjelenésre várva

[[https://moly.hu/konyvek/yuval-noah-harari-david-vandermeulen-daniel-casanave-sapiens-rajzolt-tortenelem-ii|Yuval Noah Harari: Sapiens Rajzolt történelem II. – A civilizáció pillérei]]

Fordító: Torma Péter
Tervezett megjelenés: november 12.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/sapiens-rajzolt-tortenelem-ii

Lehetséges, hogy mi emberek 12 000 évvel ezelőtt csapdába estünk, amelyből azóta sem tudunk kijutni?
A Sapiens – A civilizáció pillérei annak a történetét meséli el, hogy a Homo sapiens hogyan lett nomádból telepes, és hogyan dolgozott egyre keményebben anélkül, hogy az élete cserébe egy kicsit is javult volna. Fedezze fel, hogyan hódította meg a világot a búza, hogyan hozta létre egy isten és egy bürokrata különös házassága az első birodalmakat, hogyan vált az emberi élet szerves részévé a háború, az éhínség, a járvány és az egyenlőtlenség, és miért csak magunkat okolhatjuk mindezért!

Borúsnak találja a hangvételt? Hála vicces szereplőinknek, biztos lehet benne, hogy nem lesz az. Yuval, Zoe, Szaraszvatí professzor, Cindy és Bill, Lopez nyomozó és Doktor Fikció széltében-hosszában beutazzák az emberiség történelmét, és ezúttal azt vizsgálják, hogyan változtatta meg mindörökre a társadalmat a mezőgazdasági forradalom. Az ördöngös Mefisztó megmutatja nekik, hogyan ejti csapdába az embert egy növény, Hammurapi király lefekteti a jog alapjait, Konfuciusz pedig elmagyarázza, milyen a harmonikus társadalom.

A képregény újszerűen és szellemesen meséli el az emberiség történetét Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című könyve alapján, amely világszerte 65 nyelven több mint 21 millió példányban kelt el. A második rész olvasható önállóan vagy az első folytatásaként is, célja, hogy azokat a felnőtteket és kamaszokat is lekösse, akik egyébként nem foglalkoznak tudománnyal és történelemmel.

Kapcsolódó könyvek: Yuval Noah Harari – David Vandermeulen – Daniel Casanave: Sapiens: Rajzolt történelem II. – A civilizáció pillérei

Yuval Noah Harari – David Vandermeulen – Daniel Casanave: Sapiens: Rajzolt történelem II. – A civilizáció pillérei

Kapcsolódó alkotók: Yuval Noah Harari

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Arne Dahl: Hajsza

A Valaki figyel nemzetközi bestseller lélegzetelállító folytatása!

Fordító: Szieberth Ádám
Tervezett megjelenés: október 25.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/hajsza

Desiré Rosenkvist, a stockholmi rendőrség főfelügyelője rejtélyes és bizarr levelet kap, amelyből azonban két dolog teljesen világosan kiderül: egyrészt, hogy egy végsőkig kétségbeesett, valamint súlyosan paranoiás ember írta, másrészt pedig, hogy a levélíró olyan részleteket ismer Desiré egyik korábbi gyilkossági ügyéből, amelyekről csak a gyilkos tudhat.
Desiré kapcsolatba lép Sam Berger exnyomozóval, aki a bűnüldöző szervek elől a svéd tundra sűrűjében bújkál a társával, Molly Blommal, és őket bízza meg a levél írójának felkutatásával. Csakhogy valaki mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a rejtély mélyére ássanak, és állandóan figyeli őket. A nyomozás hamarosan irányt vált – az üldözöttből üldöző, a nyomozókból préda lesz.

A Valaki figyel nemzetközi bestseller lélegzetelállító folytatása, a Hajsza hátborzongató utazás a sötétség jéghideg szíve felé. Arne Dahl a legjobb formáját hozza.

Kapcsolódó könyvek: Arne Dahl: Hajsza

Arne Dahl: Hajsza

Kapcsolódó alkotók: Arne Dahl

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Kristina Ohlsson: Múmiák nyomában

A Zombiláz és A vérfarkasok titka folytatása!

Fordító: dr. Dobosi Beáta
Tervezett megjelenés: október 25.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/mumiak-nyomaban

A padlóra hirtelen árnyék vetült. Valaki belesett az ablakon. Herbert gyorsan összekuporodott a fal tövében, és levegőt venni is alig mert. Rémülten nézte az árnyékot a földön. Magas volt… és valahogy szögletes. Miféle ember állhat odakint? És vajon észrevette őt? A különleges kisvárosban, Eldsalában újabb szörnyűségek történnek. Óriási, szőrös pókok lepnek el mindent, Herbert és Sally kedvenc helye, a szélmalom előtt pedig beszakad a föld, és éktelen bűz terjeng. Aztán megjelennek a múmiák, akik szó szerint a frászt hozzák az emberekre. Nem kétséges, a gyerekeknek tenniük kell valamit, hogy megmentsék szülővárosukat. Ebben ismét Herbert féltestvére, Fabian és jó barátjuk, a titokzatos Alexander lesz a segítségükre. De vajon sikerrel járnak, és végre nyugalom lesz Eldsalában?

A Múmiák nyomában egy trilógia harmadik kötete, az első Zombiláz, a második A vérfarkasok titka címmel jelent meg.

9 éven felülieknek ajánljuk!

Kapcsolódó könyvek: Kristina Ohlsson: Zombiláz · Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka · Kristina Ohlsson: Múmiák nyomában

Kristina Ohlsson: Zombiláz
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka
Kristina Ohlsson: Múmiák nyomában

Kapcsolódó alkotók: Kristina Ohlsson

3 hozzászólás
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Max Seeck: Hálóban

Fordító: Huotari Olga
Tervezett megjelenés: október 28.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/haloban

Aznap, amikor Finnországban két népszerű influencer rejtélyes körülmények között eltűnik, egy fiatal mangaruhás nő holttestét sodorja partra a tenger. Jessica Niemi nyomozó versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a bűnügyek közti összefüggést a Boszorkányvadász szerzőjének hátborzongató új regényében.

Hat hónap telt el azóta, hogy Jessica találkozott a titokzatos boszorkányszektával, és meghalt a főnöke. A gyilkossági csoport új vezetővel az élen egy különös eltűnéssorozat felderítésén dolgozik: úgy tűnik, egy olyan bűnügyi hálózat mozgatja a szálakat, amelynek tagjai az Instagramon szerveződnek. Ráadásul valaki szórakozik a rendőrséggel. Valaki, akinek esze ágában sincs abbahagyni a halálos játékot.

Miközben Jessica elszántan igyekszik az ügyre összpontosítani, éjjelente rémálmok gyötrik, melyek hirtelen túlságosan is valóságosnak tűnnek. Mintha halott édesanyja mondani akarna neki valamit, és a szekta, amely őt sok évvel ezelőtt elemésztette, most Jessica életére törne…

A Hálóban egy lélegzetelállítóan izgalmas pszichológiai thriller sötét titkokról, és arról, hogy egyesek milyen messzire hajlandóak elmenni, hogy megőrizzék azokat.

Kapcsolódó könyvek: Max Seeck: Hálóban

Max Seeck: Hálóban
Animus KU>!
Megjelenésre várva

Yrsa Sigurđardóttir: A baba

Fordító: Torma Péter
Tervezett megjelenés: szeptember 27.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-baba

Dísa és tizenegy éves lánya egy ismerősükkel horgászni indulnak annak hajóján, ám hal helyett csak egy törött játék baba akad bele a hálóba. Miután éveket töltött az óceánban, a baba rettenetes látványt nyújt, és Dísa először vissza akarja dobni, de aztán enged a lánya könyörgésének, és megtartják. Ám ez a kis kedvesség végzetes események sorozatát indítja el.

Évekkel később Huldar nyomozót olyan helyen találjuk, ahová a legkevésbé sem kívánkozott: a hullámzó tengeren kutat emberi maradványok után egy hajóval. A talált csontok azonosítása azonban a vártnál is nehezebb, és Huldarnak a pszichológus Freyja tapasztalatára is szüksége lesz. Miközben a holttest körüli rejtély egyre nő, Huldar egy drogfüggő hajléktalan meggyilkolásának ügyébe is belebonyolódik, Freyja pedig egy állítólagos gyermekmolesztálás után vizsgálódik egy nevelőotthonban. Hamar kiderül, hogy az eseteket egyetlen eltűnt és kiszolgáltatott tanú köti össze: a kislány, aki annak idején annyira akarta azt a babát.

Kapcsolódó könyvek: Yrsa Sigurðardóttir: A baba

Yrsa Sigurðardóttir: A baba

Kapcsolódó alkotók: Yrsa Sigurðardóttir

Animus KU>!
Megjelenésre várva

Lars Kepler: Tükörember
A Joona Linna-sorozat legújabb, 8. része!

Fordító: Erdődy Andrea
Tervezett megjelenés: október 20.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/tukorember

Egy nap Jenny Lind, a gyönyörű, szőke, tizenhat éves lány gyalog indul útnak az iskolából, mert valaki kiszúrta a biciklije kerekét, ám soha nem érkezik haza. Öt évvel később holtan találják egy stockholmi játszótér kellős közepén. Valaki szabályosan kivégezte.

Joona Linna felügyelő veszi kezébe a haláleset felderítését, mert felismeri Jennyben azt az elrabolt lányt, aki után már korábban nyomoztak. A játszótér körüli térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerül is találnia egy szemtanút: Martin a kutyáját sétáltatta arra a gyilkosság éjszakáján, és minden valószínűség szerint végignézte a szörnyű jelenetet. A férfinak azonban pszichés problémái vannak, és a látottakból semmire sem emlékszik. A felügyelő Erik Maria Bark hipnotizőrhöz fordul, aki már többször segített a rendőrségnek hasonló esetekben.

Közben Joona rájön, hogy a gyilkosság kísértetiesen hasonlít egy tinédzserlány évekkel korábbi, öngyilkosságnak nyilvánított esetéhez. Rövidesen világossá válik, hogy egy sorozatgyilkossal van dolga, aki feltehetően ebben a pillanatban is több lányt tart fogva, és bármikor úgy dönthet, hogy megszabadul tőlük…

Kapcsolódó könyvek: Lars Kepler: Tükörember

Lars Kepler: Tükörember

Kapcsolódó alkotók: Lars Kepler

Animus KU>!
Megjelenésre várva

J. K. Rowling: A karácsonyi malac
▪ Egy szívet melengető, izgalmas történet reményről, barátságról és az év legkülönlegesebb napjáról! ▪

Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Tervezett megjelenés: október 12.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-karacsonyi-malac

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: A karácsonyi malac

J. K. Rowling: A karácsonyi malac

Kapcsolódó alkotók: J. K. Rowling

21 hozzászólás