Andi_T  I 24


Összes kitüntetés 99


Kedvenc könyvek 18

Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Agatha Christie: Három vak egér
Agatha Christie: Bűnszövetkezetben
Agatha Christie: Szunnyadó gyilkosság
Agatha Christie: Öt kismalac
Helena Silence: Ezüsthíd
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Gaston Leroux: A sárga szoba titka
Sophie McKenzie: Mióta meghaltál
Hans Christian Andersen: A gyufaárus kislány
Agatha Christie: A ferde ház

Kedvenc sorozatok: A farm, ahol élünk, Agatha Raisin, Anne, Battle főfelügyelő, Enigma, Hercule Poirot, Howard Matheu különös esetei, Kim Stone, Lockwood és Tsa., Miss Marple, Nikki Heat, Nostradamus Levelei, Tommy és Tuppence

Kedvenc szereplők: Ambrose Young, Anne Shirley, Ariadne Oliver, Avengeline Clark (Gili), Bailey Sheen, Battle főfelügyelő, Belle / Szépség, Dave Bexley, Fern Taylor, Gilbert Blythe, Hercule Poirot, Miss Marple, Nanny McPhee, Parker Pyne, Theo Clark, Tommy Beresford, Tuppence Cowley

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Amy Harmon, Angela Marsons, Füzesi Zsuzsa, George Cooper, Gy. Horváth László, Helena Silence, Holden Rose, Horváth Kornélia, Katona Tamás, Laura Ingalls Wilder, Richard Castle, Vavyan Fable

Kedvenc kiadók: Álomgyár, Európa, Fabyen, Főnix Könyvműhely

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Kádár Annamária: Lilla és Tündérbogyó
Vavyan Fable: A pepita macska
Michelle Frances: A barátnő
Cserjési Petra: Emlékezz!!

Kádár Annamária: Lilla és Tündérbogyó 30 érzelmi intelligencia fejlesztő mese

>!
2017. december 24., 20:30
>!
2017. december 30., 12:26
>!
2017. december 17., 08:14
>!
2017. november 22., 21:27
>!
160 oldal · ISBN: 9789631292848
1 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Andi_T I
Gyerektopik

Közvéleménykutatás

1)
Adott egy lassan 6 éves kislány.
Ilyen korú gyerekeknél mit lehet tenni, ha egy adott dologért nem hajlandó semmire? Pl. büntibe ment a plüsse, mert nem csinált meg valamit, de visszakapja, ha megcsinálja. Ám ilyenkor rendre csak sír, hogy kéri vissza, és a szülei hiába mondják neki, hogy előbb csinálja meg a feladatot, csak utána kapja vissza, ha kell, fél órán át hisztizik, de csak azért se teszi meg, amire kérték, sőt. És ez nem csak 1-2 alkalom óta van így, hanem már huzamosabb ideje. Az anya próbál következetesebb lenni, mint az apuka, de hiába, ha az apa engedékenyebb.

2)

Versenyszellemet mivel lehetne fejleszteni, már ha lehet? Sport végett. Az adott kisgyerek szeretne a versenyen aranyérmet, de nem igazán tudják rávenni, hogy csinálja rendesen a feladatokat, és tegye oda magát. Nagyon könnyen elkalandozik a figyelme a lényeges dolgokról.

Mi az, amivel ösztönözni lehetne, vagy mit lehetne tenni azért, hogy igenis küzdjön? Ilyen kicsiknél (szintén 6 lesz) mi a teendő? Csak a türelem, vagy van más megoldás is?

Mi az, amivel meg lehet őket tanítani arra, hogy tenni kell azért, amit szeretnének, nem ülhetnek ölbe tett kézzel arra várva, hogy sült galamb a szájukba repüljön.

A válaszokat előre is köszönöm, kíváncsi vagyok, ki hogy látja, hátha tudunk egymásnak segíteni, ha hasonló szituációba botlunk.

7 hozzászólás