Amalthya  P 5Kedvenc könyvek 35

J. L. Armentrout: Obszidián
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Veronica Roth: A beavatott
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Scott O'Dell: Kék delfinek szigete
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. L. Armentrout: Ónix

Kedvenc sorozatok: A neveletlen hercegnő naplója, A Párválasztó, A Szent Johanna gimi, A tűz és jég dala, Angyalsors, Az éhezők viadala trilógia, Csajok és csokik, Divergent, Grisa trilógia, Harry Potter, Időtlen szerelem, Luxen, Négyen egy gatyában, Pippa Kenn-trilógia, Tündérkrónikák, Tüskék és rózsák udvara, Twilight Saga, Üvegtrón, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Albus Dumbledore, Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Arató, Lykosi Darrow, Darrow au Andromedus, Archer, Celaena Sardothien, Chaol Westfall, Daemon Black, Daenerys Targaryen, Dee Black, Dmitrij Belikov, Eddison Tollett (Bánatos Edd), Éjúr, Feketecsőrű Manon, Feyre Archeron, Finnick Odair, Frankie Landau-Banks, Fred Weasley, George Weasley, Gideon de Villiers, Grayson Kennedy, Havas Jon, Haymitch Abernathy, Hóborc, Hodor, Ignifex, Jace Wayland, Jacob Black, Jericho Barrons, Kaden, Kanin, Kile Woodwork, Kvothe, Lady Olenna Tyrell, Liam Blackwood, Lucien Vanserra, Mason, Maxon Schreave, Négyes, Rafi, Renly Baratheon, Rhysand, Rose Hathaway, Roth (Astaroth), Rowan Whitethorn, Sansa Stark, Scorpius Malfoy, Stella Blackwood, Tucker Avery, Tyrion Lannister, Valek, Xemerius, Yelena

Kedvenc alkotók: J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien, Jennifer L. Armentrout, Karen Marie Moning, Kerstin Gier, Kiera Cass, Leiner Laura, Meg Cabot, Sarah J. Maas

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, Maxim

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Stephen King: Az
>!
2019. augusztus 13., 21:02
>!
Európa, Budapest, 2017
1184 oldal · ISBN: 9789634058366 · Fordította: Hamvai Kornél, Kiss Annamária, Koppendorfer Noémi, Szántó Judit, Szappanos Gábor
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Amalthya P
Álom

Amikor végre van időm olvasni, úgyhogy tetemes mennyiséget elolvasok az Az-ból…

Fürdőruhában jákáltam, szerettem volna jacuzzizni. 3 jacuzzi volt: 1 bent, ott a nagybátyám felesége volt meg egy idegen pasi. 1 odakint, de fedett helyen, ott egy régi jó barátnőm volt egy pasival. Meg egy, teljesen kint, ott is volt valami ismerős. Mindenki pasival volt, nem csatlakozhattam senkihez. Lehetett volna, mert egyikük sem a párjával volt, de nem éreztem helyesnek, mert tudtam, mind kettesben akarnak maradni. Úgyhogy csak céltalanul járkáltam egyiküktől a másikig, míg be nem esteledett.
Azután be akartam jutni egy szigorúan őrzött katonai létesítménybe (a volt kollégiumomba). Nem engedtek be. Egy nagyon fiatal egyetemi tanárnőhöz fordultam segítségért, aki nagyon közel jött hozzám, és megcsókolt, vagy csak meg akarta tenni, nem tudom. Elfutottam; az ő segítségére sem számíthatok.
Visszamentem a kolihoz, nagyon sötét volt, közvilágítás nuku, villámlott. Rémisztő volt. Most viszont beengedtek. Kiderült, hogy gyilkosságok történtek bent. Fel akartam menni a lépcsőn, de az nem vezetett sehova, egyszer csak vége lett, mielőtt a következő emeletre értem volna. És akkor jött Az. Nem is jött, csak üzent. Hogy igaz, hogy egyszer régen megöltük már őt, de ő akkor is el fog minket pusztítani, mert eljön a világvége, ha nem sikerül újra legyőzni. És megjelent előttem egy kis pohár, méregzöld trutyi. Meg kellett volna innom, de kiöntöttem, és megmondtam neki, hogy k*pja be. Akkor már ott volt mögöttem egy férfiismerősöm és a felesége, ők mondták, hogy talán jobb lenne ha meginnám, ők is megitták, talán akkor nem lesz annyira kegyetlen Az. Beláttam hogy igazuk lehet, és nagy nehezen legyűrtem (rögtön újrateremtődött a pohában a lé, miután kiöntöttem).
És akkor lementem a lépcsőn, a párommal megbeszélni, hogy mitévők legyünk. Volt egy módszer Az legyőzésére, de egyrészt amit már megöltünk, nem ölhetjük meg újra, és különben is, nagyon közel volt a határidő, és lehetetlen volt, tényleg lehetetlen.
Úgyhogy csak összepakoltam a kisfiunk cókmókját, és rábíztam egy volt osztálytársamra, hogy vigye őt innen minél messzebb, és nagyon vigyázzon rá. Örökre elbúcsúztam tőle, mert tudtam, hogy nem fogom túlélni.

Megjegyzés: megszakadt a szívem, egyik legnehezebb álmom volt, amit valaha átéltem. És arra ébredtem, hogy a kisfiam sírdogál álmában. Mintha ő is rosszat álmodott volna éppen (de lehet, hogy csak a rácsavarodott pléd zavarta).

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az

Stephen King: Az
1 hozzászólás