alice_kingsley 96Kedvenc könyvek 49

John Green: Papírvárosok
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Neil Gaiman: Csillagpor
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Ernest Cline: Ready Player One
Lewis Carroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán
Kerstin Gier: Zafírkék
L. I. Lázár: Rejtőző kavicsok I.
Andy Weir: A marsi

Kedvenc sorozatok: A Fennmaradottak krónikái, A fiúknak, akiket valaha szerettem, A mágia árnyalatai, A nyertes trilógia, A Párválasztó, Ambrózy báró esetei, Az éhezők viadala trilógia, Captive Prince Trilogy, Caster krónikák, Edenbrooke, Fairy Oak, Füst és csont leánya, Harry Potter, Időtlen szerelem, Kisvakond, Napernyő Protektorátus, Off-Campus, Percy Jackson és az olimposziak, Romantic Escapes, Stalking Jack the Ripper, To All The Boys I've Loved Before, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc kiadói sorozatok: Sötét örvény

Kedvenc szereplők: Alice, Audrey Rose Wadsworth, Báró Ambrózy Richárd, Celia Bowen, Charlie, Cinna, Feli, Finnick Odair, Grisam Burdock, Hádész / Pluto, Hangay Emília (Mili), Haymitch Abernathy, Hazel Grace Lancaster, Hermész / Mercurius (Merkúr), Hermione Granger, Jacob Kowalski, Kalapos, Karou, Katherine Song Covey (Kitty), Kell Maresh, Kósza, Larten Crepsley, Lucifer, Luna Lovegood, Marco Alisdair, Marianne Daventry, Millard Nullings, Monyorókeréki és Monoszlói Erdődy Agáta Mária Gobertina, Mr. Bennet, Pervinka Periwinkle (Viní), Peter Kavinsky, Philip Wyndham, Remus Lupin, Rhy Maresh, Ron Weasley, Shirley Poppy, Sirius Black, Suha István (Isti), Szelina Bard (Lina), Thomas Cresswell, Tristran Thorn, Vanília Periwinkle (Babú), Xemerius, Yvaine, Zuzana

Kedvenc alkotók: Böszörményi Gyula, Christina Lauren, Erin Morgenstern, John Green, Lewis Carroll, Markus Zusak, Neil Gaiman, V. E. Schwab

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Paullina Simons: A bronzlovas
Schiffer Miklós: Köszönöm, kérem
Joseph Heller: A 22-es csapdája
>!
2020. augusztus 4., 19:25
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
872 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994863 · Fordította: Farkas János
2 hozzászólás

Schiffer Miklós: Köszönöm, kérem Jómodor akkor is létezik, ha sokan nem hallottak róla

>!
2020. július 27., 01:56
>!
Lábnyom, Budapest, 2018
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158111508
5 hozzászólás
>!
2020. május 8., 23:23
>!
Európa, Budapest, 1992
530 oldal · ISBN: 9630754916 · Fordította: Papp Zoltán
Hirdetés

Utolsó karc

alice_kingsley>!
Írjunk naplót kihívás!

2020.08.04. #40

Végül az első Ron Burgundy filmet néztem meg. Háromig tartott, de megérte, mert jót nevettem rajta, meg csak annyit tudtam, hogy Will Ferrell a főszereplő, és mindig szeretek meglepődni, hogy olyan színészeket látok, akiket ismerek, szóval örültem Paul Rudd-nak meg Steve Carell-nek.
Reggel az első ébresztőmre felébredtem, de még kb negyedórára visszaaludtam és 10-kor kezdődött is az első előadás (online nyári egyetem van a karon, nyilván megragadtam a lehetőséget, hogy minél több mindenről halljak, soha nem tudhat eleget az ember). Ma nemesfémek és drágakövek, a térinformatika varázslatos világa meg óragének voltak. Mindegyik érdekes volt, de a térinfós volt a kedvencem, még jobban beleszerettem, nem is feltétlenül azért, mert annyi újat mondtak volna, hanem csak úgy, jó hallgatni. Teljesen imádom. Meg a drágaköves ember is tök jófej volt, az is nagyon tetszett.
Ez volt a délelőtt, délre vége is lett. Anya hazaért, evett, mi apával nem, mert ő csinált pásztortarhonyát, de kicsit későn állt neki, úgyhogy nem főtt meg rendesen.
Ebéd után lefeküdtem kicsit pihenni, legalábbis a terv ez volt, aztán szépen bealudtam, de nem vészesen sokáig, nagyjából akkor ébredtem, mikor anya hazaért. Nem sokkal utána elmentek apával segíteni egy barátjuknak, addig én kitakarítottam a szobát meg elmosogattam és még egy limonádé is belefért.
Elkezdtük Katával A bronzlovast, eddig tetszik, bát Tatjána kicsit tud irritálni.
Volt egy vacsiszünetem is, aztán megjöttek anyáék, olvastam tovább.
Fürdés után filmet volt kedvem nézni és arra gondoltam, milyen vicces lenne, ha egy filmláncszerűség alapján néznék filmeket, ahol legalább egy színésznek benne kell lennie mindkét filmben, úgyhogy a Crazy Stupid Love-ra esett a választás (Steve Carell). Bár nem tudom, meddig tudom fenntartani, mert, nyilván, az alapján nézek filmet, amihez kedvem van. Majd meglátjuk.
Összeségében ma elég produktív napom volt, még az alvással együtt is. Nagyon örülök egyébként az online egyetemnek, nagyon hiányzik. Holnap viszont nem tudom, mit fogok csinálni délután, valószínű olvasok, nem fogja magát elolvasni az a 800+ oldal.
Ó, és még mindig nagyon élem a fire saga zenéjét.