Alexandra_Kiadó  KU Alexandra


Kiadói sorozatok

Alexandra romantikus sorozat · Klasszikusok könnyedén · A ponyva királyai: Rejtő Jenő · 100 mese · A krimi gyöngyszemei · Rejtő Jenő összes művei · Magyar népmesék · A világ természeti csodái és kultúrkincsei · Útravaló · A Gyűrűk Ura képes útmutató · Összes sorozat »

Könyvek 4831

Lorelei Savaryn: Az elveszett színek kertje
Emilia Hart: Vészlény
Sara Blædel – Mads Peder Nordbo: Feloldva
Laura Imai Messina: A szívverések szigete
Völgyi Viktória: Kirekesztettek
Victoria Vinuesa: Amikor szerelembe estünk
Francesca Paci: Szerelem Auschwitzban
365 Sudoku (piros)
Nicolas Arnaud – Fabien Pairon – Chrisian Segui: A hentesmesterség nagykönyve
Kaiser Ottó: Fényben-árnyékban

Utolsó kihívás

Alexandra_Kiadó KU>!

10 könyv az Alexandra Kiadótól 2024-ben! olvasós

Elolvasandó könyvek száma10
Elkezdődik2024. február 20., 09:09
Jelentkezés vége2024. március 16., 23:59
Véget ér2025. január 16., 23:59

Olvass ebben az évben is az Alexandra Kiadótól! Az idei kihívásban 10 könyvet kell elolvassatok. Hajrá! :-)


Karcok 107

Alexandra_Kiadó KU>!
Akciós könyvek

U T O L S Ó N A P O K !

Hatalmas áresés! -50% több ezer könyvünkre!*

2024. február 1. – február 29.

* Az ajánlat a megjelölt termékekre, a készlet erejéig érvényes. A kedvezmény mértéke az eredeti árhoz képest 50%, az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához képest (lásd: Korábbi ár) előfordulhat eltérés.

https://alexandrakiado.hu/konyvlista/ak-akcios-termekek

Alexandra_Kiadó KU>!

Rendeld elő 30% kedvezménnyel egyenesen a kiadótól, és olvasd az elsők közt!

„A boldogság gyakran hazugsággal kezdődik. És ha ragaszkodunk ahhoz, hogy igaznak higgyük, igazzá is válik.”

Súicsi egész életében gondosan ügyelt arra, hogy ne éljen át mély érzelmeket, és ne kötődjön senkihez. Nem bírná a szíve. Ám amikor egy titokzatos gyermek bukkan fel a nemrégiben elhunyt édesanyja házánál, hirtelen minden megváltozik. A férfinak lépésről lépésre szembe kell néznie a múltjában felgyülemlett fájdalommal, a szőnyeg alá söpört, elhallgatott, letagadott bánattal, hogy visszatérhessen az életébe az öröm, a szeretet és a szerelem. Az emlékek felidézésében a segítségére van a csendes és bölcs Szajaka, aki halottakat készít fel a temetési szertartásra; egy „hal-gyerek”, aki mintha a tenger fenekéről hozná a felszínre az emlékeket; valamint egy hosszú utazás Tesima szigetére, a Szívverések Archívumába, ahol egy különleges kiállítás keretében több ezer ember szívverését lehet meghallgatni.

Laura Imai Messina, az Amit a szélre bízunk és Az élet rejtett színei szerzője ezúttal is bebizonyítja, hogy bármilyen fájdalmas is a trauma, bármilyen sötét és végtelen a gyász, az élet és a boldogság mindig utat tör magának.

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/szepirodalmi/lau…

Kapcsolódó könyvek: Laura Imai Messina: Amit a szélre bízunk · Laura Imai Messina: Az élet rejtett színei · Laura Imai Messina: A szívverések szigete

Laura Imai Messina: Amit a szélre bízunk
Laura Imai Messina: Az élet rejtett színei
Laura Imai Messina: A szívverések szigete
Alexandra_Kiadó KU>!

Britney Spears önéletrajzi könyve többmilliós eladást produkál

Britney Spears tavaly októberében megjelent memoárja hatalmas sikert aratott pár hónap leforgása alatt. A bennem lévő nő világszintű népszerűsége következtében csak az Egyesült Államokban több mint kétmillió példányt adtak el belőle, így ezzel párhuzamosan a könyv hamar első helyezettként tündökölt számos neves lista élén. Több hónapig tartotta a The New York Times bestseller ranglistáján az első helyet, míg az Apple Books 2023-as listáján másodikként tűnt fel.

Az életrajzi mű sikeressége egyrészt Britney Spears támogatói bázisának köszönhető, akik évtizedek óta nyomon követik a művésznő életét és munkásságát, másrészt pedig annak a ritka esetnek, amikor Britney végre saját maga meséli el göröngyös életútját. Ugyanis hiába az állandó reflektorfény és popularitás, Britney hangját számtalanszor fojtották el és akadályozták kibontakozásában. A bennem lévő nő ezúttal teret kínál, hogy első kézből olvashassuk Britney történetét, amelyet ezúttal nem torzít el a média és a szenzációhajhászat világa, így élete valósághű és olykor megrázkódtató narratíváját ismerhetjük meg. Könyvében mesél az életét beárnyékoló tragédiák sorozatáról, a családjában generációkon átívelő romlottságról és a belső küzdelmeiről, melyet mindennap egy békésebb élet reményében vívott, és vív a mai napig. Beszél továbbá zenei pályájáról, szerelmi életéről, a családjáról és az anyaságról. Történetét kicsi korától kezdve tárja elénk, a kísérletező fázistól egészen a popkultúra sikeres és meghatározó alakjáig.

Ajánljuk ezt a könyvet a Britney-dalok szerelmeseinek és azoknak is, akik a szubjektív vélemények halmazából nem látták tisztán az énekesnő valóját; azoknak, akik inspiráló sorsokból építkeznek, és azoknak, akiknek szintén elnyomták a hangját, osztozva a kilátástalanság szorongató érzésén.

https://alexandrakiado.hu/konyv/nok/britney-spears/a-be…

Kapcsolódó könyvek: Britney Spears: A bennem lévő nő

Britney Spears: A bennem lévő nő
Alexandra_Kiadó KU>!

E L Ő R E N D E L H E T Ő

Az auschwitzi szerelmesek története mesébe illő is lehetne, ám teljes egészében igaz: két fiatal Auschwitz poklában talál egymásra, esik szerelembe, majd tizenhárom nap erejéig a boldogságot is megízlelik, mielőtt történetük tragikus véget ér.

Bár Mala és Edek ugyanazon a környéken születtek, a történelem vihara más tájakra sodorta őket, hogy aztán életük a világ egyik legborzalmasabb helyén, Auschwitzban érjen össze. Malka Zimetbaum Antwerpenben nőtt fel egy kereskedő családban, számos nyelven beszélt, nem csoda hát, hogy az SS tolmácsolással bízta meg, amikor 1942 nyarán a táborba deportálták. Edward Galiński ekkor már évek óta Auschwitz lakója volt, egyike az elsőknek, akiket idehurcoltak; akaratereje és kézügyessége révén élt túl ott, ahonnan nem volt kiút. Mala és Edek itt találták meg közösen a boldogságot egy röpke időre, hogy aztán együtt nézzenek szembe a halállal.

Francesca Paci kettejük történetét írta meg a még élő kortársak és fellelt dokumentumok révén. Bár Malának és Edeknek csupán tizenhárom napnyi boldogság jutott, szerelmük ereje még sokáig velünk marad.

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/dokumentumregeny…

Kapcsolódó könyvek: Francesca Paci: Szerelem Auschwitzban

Francesca Paci: Szerelem Auschwitzban
Alexandra_Kiadó KU>!

Megfogadtad, hogy (még) többet olvasol? Segítünk!

Több ezer könyvünk 50% kedvezménnyel!*

2024. január 11. – január 31.

* Az ajánlat a megjelölt termékekre, a készlet erejéig érvényes. A kedvezmény mértéke az eredeti árhoz képest 50%, az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához képest (lásd: Korábbi ár) előfordulhat eltérés.

https://alexandrakiado.hu/konyvlista/ak-akcios-termekek

Alexandra_Kiadó KU>!

Lucy Score könyvéből sorozatadaptáció születik!

Lucy Score az Instagramján jelentette be az örömteli hírt: a 25 nyelvre lefordított és több mint 5 millió példányszámban elkelt Amin sosem leszünk túl című könyvéből tévés filmadaptáció születik az Amazon MGM Studios által. A sorozat népszerű producere Amy Rardin lesz, akinek nevéhez olyan sikeres sorozat fűződik, mint például a Charmed (Bűbájos boszorkák). A TikTokot is meghódító regény filmes változata biztosan sokak szívébe gyorsan belopja majd magát, hiszen izgalmakban, szerelemben, érzelmektől fűtött jelenetekben és humorban bővelkedő történetről beszélünk. A 2023 januárjában a Bloom Books és a That’s What She Said Publishing gondozásában megjelent első kötetet az év februárjában követte a folytatás, majd szeptemberben megjelent a Knockemout-sorozat harmadik, befejező része is.

Hazánkban a Pioneer Books jelentette meg az írónő könyveit, így e trilógia első két részét is; az utolsóra egy picit még várni kell. Ha a megjelenés napján már a kezedben szeretnéd tartani a regényt, akkor most 30% kedvezménnyel elő is rendelheted, így nemcsak jelentős kedvezményben részesülsz, hanem ráadásul a boltokba kerülés előtt már kézhez kaphatod a saját példányodat!

A történet főszereplői Naomi és Knox, akiknek a kezdetleges erős ellenszenvük mögött már az első perctől kezdve mély vonzalom húzódik meg. A körülmények sokáig nem engedik, hogy ez az elemi ösztön a felszínre törjön, azonban az írónő úgy szövi a történet szálait, hogy végül az önfejűség és a védekezésül felvett felesleges álarcok lehullanak. És természetesen, mint minden szerelmes történetben, végül ők is egymásra találnak. Azonban nem ilyen egyszerű a cselekmény… Lucy Score mindig gondoskodik arról, hogy legyen miért és kiért izgulnunk a regényt olvasva.

A sorozat második részében Knox testvére, Nash és az ő vívódásai, illetve szerelmi élete van fókuszban. A testvérek közül mindig is Nasht tartották a jófiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Kerüli az embereket, és ez épp kapóra jön új, dögös szomszédjának, Linának, aki szintén nem vágyik mély beszélgetésekre vagy tartós emberi kapcsolatokra. Csakhogy találkozásuk első pillanatától kezdve mindketten tudják, hogy nagyon nehezen tudnak majd szimplán jó szomszédok maradni…

A harmadik, befejező kötetben a kisvárosi izgalmak tovább fokozódnak, hiszen a szoros baráti körbe tartozó Lucian és Sloane életútjai is kereszteződni látszanak. Azonban a kettejük jövőképe merőben különbözik. Sloane családot akar, míg Luciannek esze ágában sincs továbbörökíteni magát. A rémes gyerekkort megélt Lucian képtelen lenne ártani Sloane-nak, de nem képes elhagyni sem őt. Egy dologra viszont képesnek kell lennie: megvédeni szerelmét bármi áron.

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/romantikus/lucy-…

Kapcsolódó könyvek: Lucy Score: Amin sosem leszünk túl · Lucy Score: Amit sosem fedünk fel · Lucy Score: Karácsonyra állni fog! · Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Lucy Score: Karácsonyra állni fog!
Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk
15 hozzászólás
Alexandra_Kiadó KU>!

Tizenhárom nap boldogság a halál kapujában

„Meleg szívvel ajánlom mindenkinek ezt a történetet, aminek sajnos nincs boldog vége, de rengeteg reményt mutat egy olyan helyen, ahol megszoktuk, hogy nincs.” – (Goodreads, olvasói vélemény)

Edward Galiński alig két hónappal a haláltábor megnyitása után érkezett Auschwitzba, a lengyel politikai foglyokat szállító első vagonnal. Malka Zimetbaumot, a lengyel születésű zsidó lányt két és fél évvel később kapták el, de végül ugyanoda vitték. Auschwitzban ismerték meg egymást, és ott is vesztették életüket, történetük mégsem halálról és embertelenségről szól, hanem szerelemről – egy olyan szerelemről, amely a halál és az embertelenség földjén is megfogant, és reményt adott rengeteg hitevesztett fogolynak. Sőt, talán a mai napig képes reményt adni, amikor a holokauszt borzalmai közt történetük eszünkbe jut.

A férfi gépészként dolgozott, a nő pedig nyelvtudásával tűnt ki, így mindketten a „kiváltságos foglyok” közé kerültek, akik némileg több szabadsággal rendelkeztek, mint a többiek. A beszámolók alapján mégis mindenki szerette őket, ugyanis előjogaikat mások megsegítésére használták. Szerelmük híre pedig bejárta a tábort, és a remény szimbólumává vált.

„Történetük mitikus méreteket öltött mindazok emlékezetében, akik találkoztak velük, vagy csak hallottak róluk a táborban. A remény szimbólumaként tekintettek rájuk.” – (Goodreads, olvasói vélemény)

Számos túlélő mesélt róluk, de történetük mégsem vált elég ismertté. Francesca Paci felkereste a pár ma élő rokonait és más túlélőket, átolvasott minden fellelhető iratot, majd megírta szerelmük 13 napját, hitelesen átadva annak csodáit és borzalmait egyaránt. A Szerelem Auschwitzban hűen tükrözi Edek és Mala életigenlő természetét, hangulatából szépség árad a téma súlya ellenére is. Szívszorító, mégis felemelő történet ez, ami a megszokottól eltérően mutatja meg a haláltábort – úgy, ahogy eddig talán csak Az élet szépben láthattuk. Azonban amit Benigni a művészi képzelőerő segítségével mesélt el, azt Paci, újságírói pontossággal, egy igaz történet formájában tárja elénk.

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/dokumentumregeny…

Kapcsolódó könyvek: Francesca Paci: Szerelem Auschwitzban

Francesca Paci: Szerelem Auschwitzban
Alexandra_Kiadó KU>!

Megfogadtad, hogy (még) többet olvasol?
Segítünk!

Több ezer könyvünk 50% kedvezménnyel!*

2024. január 11. – január 31.

* Az ajánlat a megjelölt termékekre, a készlet erejéig érvényes. A kedvezmény mértéke az eredeti árhoz képest 50%, az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához képest (lásd: Korábbi ár) előfordulhat eltérés.

https://alexandrakiado.hu/konyvlista/ak-akcios-termekek

Alexandra_Kiadó KU>!

Alex Hay debütáló regényében mintha csak a Downton Abbey pompája találkozna az Ocean's Eleven szellemességével.

Régi mondás már, hogy soha ne húzz ujjat a személyzettel, mert akik kiszolgálnak, azok tudják a legkönnyebben megkeseríteni az életedet. Főleg, ha rafináltak, tapasztaltak, mindenre elszántak, és hajtja őket a bosszú. Mindemellett pedig akkor még nagyobb bajban vagy, ha a tolvajok és szélhámosok világából jönnek. Pont úgy, mint ennek a könyvnek a főszereplője, Mrs. King. A De Vries-ház házvezetőnőjeként dolgozó asszonyt minden ok nélkül elbocsájtják állásából, de ő megesküszik, hogy bosszút áll a házon. Csapatot gyűjt magának, akikkel kitervel egy körmönfont rablást egy báli éjszakán a házban. Minden egyes értékes tárgyat elemelnek majd a mulatozók tudta nélkül, és eltűnnek, mielőtt bárki is a nyomukra lelne. Azonban Mrs. Kingnek nem is igazán az értékek kellenek. Őt sokkal jobban érdekli az a sötét titok, amely a ház pompája mögött bújik meg. A kérdés már csak az, hogy érdemes-e érte nagy árat fizetni?


Alex Hay regénye egy igazi műfaji keverék. A klasszikus „Heist” (magyar nevén „tolvaj”/„rabló”) műfaj, amelyben a főszereplő szövetkezik számos más tehetséges karakterrel, hogy közösen hajtsanak végre egy csavaros rablást, már számos remek regényt és filmet szült. Itt az író azzal fűszerezi meg a már jól bejáratott alapsémát, hogy a történetet hátrébb helyezi az időben, 1905-be, és helyszínének nem egy bankot vagy egy múzeumot ad meg, hanem egy előkelő, úri házat. Így kapunk egy nagyon érdekes hibridet, amely mind a kaland, mind a társadalmi dráma szerelmeseit ki fogja elégíteni. Azonban sem a rablás, sem a róla szóló könyv nem lehetne érdekes a benne lévő karakterek nélkül. Mrs. King az összeverbuválódott csoport vezetője, a terv is tőle származik, hogy hogyan szabadítják meg korábbi munkaadóit a vagyonuktól. Csatlakozik még hozzá egy minden kétes ügyben jártas zálogház-tulajdonos asszony, egy tehetséges színésznő, egy álmodozó varrónő és a De Vries-ház Mrs. King előtti házvezetőnője is.

Az író remek munkát végez a helyszín és a kor bemutatásával. A XX. század eleji London éppen csak megindult a modernitás felé, de a korrupció minden csillogáson áttűnik. A De Vries-ház hét emeletnyi magasságával kiemelkedik még London gazdagabb környékén is, és a benne lévő kincsek ideális célpontként szolgálnak az elegáns bosszúra vágyó Mrs. Kingnek. A regény fő fókusza a rablás megszervezésének és végrehajtásának leírásából áll, Hay pedig profihoz méltóan bánik az izgalom és a feszültség adagolásával. Mindemellett azonban a könyv nem felejt el tartalmas lenni, ugyanis a báli eseményeken kívül az író számos kommentárt fűz a különböző társadalmi rétegek egymáshoz való viszonyához és ennek a viszonynak a változásához az új évszázadban. Így válik ez a csavarosan megírt mű egyszerre lebilincselővé és elgondolkodtatóvá.

https://alexandrakiado.hu/konyv/regeny/tortenelmi/alex-…

Kapcsolódó könyvek: Alex Hay: Házvezetőnők

Alex Hay: Házvezetőnők