Alcyone 0


Összes kitüntetés 1


Kedvenc könyvek 23

Júlia Voznyeszenszkaja: Kasszandra útja
Arany János: Arany János balladái
Romhányi József: Szamárfül
Gárdonyi Géza: Isten rabjai
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Júlia Voznyeszenszkaja: Halál utáni kalandjaim
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Mark Twain: Jeanne d'Arc
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Maria Augusta Trapp: A Trapp család

Aktuális olvasmányok

Szabó Magda: Freskó
Daniel Arasse: Festménytalányok
Nacsinák Gergely András: A tigris tíz szeme
>!
2018. április 10., 15:32
>!
2018. március 1., 12:58

Nacsinák Gergely András: A tigris tíz szeme A szír kereszténység szent helyei

>!
2018. február 6., 14:25

Utolsó karc

>!
Alcyone
30 nap boldogság!

a további napok kicsit zanzásítva, leegyszerűsítve:

4-7. nap (kedd-péntek): jó, hogy többségében időben tudtam elindulni a munkahelyemről egy-egy fárasztó nap után. Esténként tudtam kicsit magammal és Férjjel is foglalkozni, éppen mire volt szükség.

8. nap (szombat): Falunapon voltunk nagycsaládostul, gyerekestül, így a család apraja-nagyja jelen volt a dínom-dánomon. Jó volt kicsit együtt lenni, gyerekekkel bohóckodni, játszóterezni – a kicsi most már járkál, szinte le se áll, már áll is a lábára, hogy ő róni szeretné a kilométereit. Büszkék voltunk rá. Stramm kislány, tele energiával. Keresztlányunk épp a halk, szégyenlősködő korszakát kezdi élni, néha nehéz a szavát venni, de nagyon aranyos, amikor számít rád, örül veled/neked. Együtt játszótereztünk, virágot szedtünk, dombot másztunk, táncoltunk és babakocsival ralliztunk. :)

9. nap (vasárnap): a nagy meleg miatt úgy voltunk vele, menjünk el Kisorosziba, a szigetcsúcshoz. Felpakoltuk magunkat és nekivágtunk Férjjel egy kis lubickolásra. A Duna vize finom volt, jólesett az úszás, a napsütés, a víz ereje és hangja, a visegrádi vár látványa, ahogy fölénk magasodott. Nyáron lételemem a víz, rosszul vagyok, ha párszor nem juthatok ki természetes vízbe úszni, lubickolni….talán a Halak létem teszi? (bár nem hiszek az asztrológiában). Mindenesetre felüdített és a jól ismert, csak vízközelben érzett jóleső fáradtság lett rajtam úrrá, amitől teljesen kisimultam. Lehet, minden orvosi jelzés ellenére párszor el kellene mennem úszni, mert rettenetesen hiányzik. :)

10. nap (hétfő): A nagy meleg után azt hiszem a legjobb, ami történhetett, hogy leszakadt az ég este és mindezt kétszer is sikerült átélnünk Férjjel, a város két különböző pontján. Mindenesetre annál jobb nincs is, mikor felhevült testemen érzem a friss esőt és a megkönnyebbülést hozó szelet, miközben a csodálatos és egyben ijesztő villámokat nézegetem egy pohár bor társaságában – jelen esetben egy tetővel rendelkező padon ücsörögve. Hálás voltam az eső utáni friss fű, fa illatért, a mindent betöltő esőillatért, ami áthatotta a városi aszfaltutak sokaságát. :)