Aigi  P 189Kedvenc könyvek 36

George Orwell: 1984
Pierre Boulle: Híd a Kwai folyón
Füst Milán: Napló I-II.
George Orwell: Állatfarm
Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét
Scott McCloud: A képregény felfedezése
Örkény István: Tóték
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Pasquale Festa Campanile: A Lator
Joseph Heller: A 22-es csapdája

Kedvenc szereplők: Cyrano de Bergerac, Fülig Jimmy, John Yossarian, R. P. McMurphy

Kedvenc alkotók: Alan Moore, Alessandro Baricco, Bódi Attila, Charles Bukowski, Don Winslow, Franz Kafka, George Bernard Shaw, George Orwell, Kurt Vonnegut, Lev Tolsztoj, Marabu, Martin McDonagh, Nick Hornby, Örkény István, Pierre Boulle, Popper Péter, Rejtő Jenő (P. Howard), René Goscinny, Romain Gary, Sławomir Mrożek, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor

Kedvenc kiadók: Park

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Vida Gábor: Egy dadogás története
Vivienne Coleman: The Art of Sketching
>!
2019. január 16., 20:21
>!
2019. január 14., 07:54
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Aigi P
Filmajánló

Tanulmányfilmet ajánlok gyorsan. Azért gyorsan, mert jelenleg 3,8 ponton áll az imdb-n. Félek megy ez sokkal lejjebb is és akkor elveszi az emberek kedvét a megnézéstől, pedig látni kell. Minden benne van, ami miatt az ember remegő térddel ül le magyar film elé. Talán csak a kis vuk és az álom.net volt ez alatt, de nem biztos.
Aki megtekintés közben figyel és jegyzetel, megtanulhatja, hogy ne írjon történetet. A dialógusokkal büntetni lehetne. Az is kiderül belőle, hogy még egy közepes filmhez is miért szükséges rendező, dramaturg, operatőr, világosító stb. Azaz egy komplett szakmailag felkészült stáb.
És hát a színészvezetés is csodás. Olyat ritkán látni, hogy a nagynevű színészekkel (Anger Zsolt, Kamarás Iván, Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Nagy Zsolt, Szabó Győző) megpakolt ökörségben, Ganxsta Zolee az egyetlen aki már majdnem hihető alakítást nyújt, és megbecsült színészeink annyira kínosan ripacsok, hogy leesnek a vászonról.
Látni kell, mert a trash örök :)

https://www.youtube.com/watch…

29 hozzászólás