Agave_Könyvek  KU Agave Könyvek


Kiadói sorozatok

Philip K. Dick · Maigret · Ray Bradbury életműsorozat · Manga Shakespeare · Agave .45 · Összes sorozat »

Könyvek 599

William Gibson: Count Zero
William Gibson: Neuromancer
Robert Dugoni: A nyolcadik nővér
Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg
J.D. Barker: A hívás
Jenn Lyons: Lelkek emlékezete
Christopher Moore: Shakespeare mókusoknak
Matthew Baker: Egy nehéz nap Utópiában
Karen Dionne: A bűnös nővér
Simone St. James: Alkony Motel

Utolsó kihívás

Agave_Könyvek KU>!

Agave Könyvek olvasási kihívás @ 2021 fantasy horror krimi listáról olvasós olvasós sci-fi tárgyjutalom thriller

Elolvasandó könyvek száma15
Elkezdődött2021. január 21., 14:07
Jelentkezés vége2021. szeptember 30., 23:59
Véget ér2021. december 31., 23:59

Olvasd el velünk idén is az új könyveinket és nyerj! :)

Kihívásunkban arra invitálunk minden résztvevőt, hogy az év végéig elolvassák minimum 15 idén megjelenő könyvünket, és értékeljék szövegesen legalább három mondatban. Az elolvasandó könyvek lehetnek 2021-ben megjelenő új címek és felújított kiadások egyaránt.

2021 februártól fogadunk el olvasásokat.

A kihívás végén kisorsolunk három szerencsés nyertest, akiket megajándékozunk egy-egy darab 10.000 Ft értékű kuponnal, amit majd a webshopunkban használhatnak fel.

A képek forrása: https://www.shutterstock.com/

17 hozzászólás

Karcok 1296

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

William Gibson: Sprawl-trilógia (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive)
megjelenés: november 30.

Tegnap az új Mátrix-előzetes ismét berobbantotta a cyberpunk-őrületet, most nagyon jó rajongónak lenni: decemberben jön a kultikus filmek legújabb része, a mi jóvoltunkból pedig érkeznek új fordításban William Gibson megkerülhetetlen könyvei is, melyek megteremtették a mátrixot és magát az egész cyberpunk műfajt.

A klasszikus történetek Farkas Veronika fordításában, Bobály Icu szerkesztői és Bari Máriusz (Planetdamage) szaklektori munkájának köszönhetően élednek újra, és még mindig olyan váratlanok, újszerűek és döbbenetesek, mint az eredeti megjelenésükkor. Mint láthatjátok, meghagytuk az eredeti címeket minden esetben, és az első kötet a szerző nekünk írt utószava mellett Jack Womack Valami sötét gödör című esszéjét is tartalmazni fogja.

A borítók Hegyi Péter grafikus munkái.

A három könyv egyszerre jelenik meg november végén puhatáblás formátumban, limitált díszdobozos kiadással együtt.

Előrendelés októberben.

Kapcsolódó könyvek: William Gibson: Mona Lisa Overdrive · William Gibson: Neuromancer · William Gibson: Count Zero

William Gibson: Mona Lisa Overdrive
William Gibson: Neuromancer
William Gibson: Count Zero
17 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Robert Dugoni: A nyolcadik nővér
megjelenés: november 2.

Robert Dugoni személyében egy új szerzőt mutatunk be novemberben, akinek A nyolcadik nővér című kémregényét leginkább a Vörös veréb rajongóinak ajánljuk, de a kötet nem áll távol a le Carré-i hagyományoktól sem. Dugoni az elmúlt tizenöt évben több krimivel, thrillerrel és tárgyalótermi drámával hívta fel magára a figyelmet az USA-ban; A nyolcadik nővérrel most a klasszikusabb kémregények világában próbálja ki magát, és a könyv olyan nagy sikert aratott a megjelenésekor, hogy azóta további két rész érkezett hozzá – mi e sorok írásakor már javában fordítjuk a másodikat.

Reméljük, hogy elnyeri a kötet a műfaj szerelmeseinek tetszését, és tudjuk pótolni azt az űrt, melyet John le Carré és Jason Matthews hagyott nemrég bekövetkezett halálukkal.

Előrendelés szeptember második felében.

Fülszöveg:

Charles Jenkins, a CIA volt tartótisztje válaszút előtt áll: családja van, úton a második gyereke – a biztonsági tanácsadó cége pedig a csőd szélére került. Egy nap felkeresi az otthonában a volt rezidentúravezetője, és egy kockázatos megbízást ajánl neki: egy fedőtörténettel utazzon el Oroszországba, és keresse meg azt az orosz ügynököt, akiről azt feltételezik, hogy sorban végez a „Hét nővér” néven ismert amerikai kémsejt tagjaival.

Mivel égetően szüksége van a pénzre, Jenkins elfogadja a megbízást, és elindul Moszkvába. Ám amikor megtalálja a gyilkosságok értelmi szerzőjének tartott ügynököt – az úgynevezett nyolcadik nővért – kiderül, hogy a nő nem az, akinek és aminek mondták.

Hiszen ebben a halálos macska-egér játszmában senki sem az.

Egy makacs orosz elhárítótiszttel a nyomában Jenkins vakmerően megszökik a Fekete- tengeren át, de azzal szembesül, hogy az ügynöksége magára hagyta. Miközben veszélyben forog a családja és a szabadsága, Jenkinsnek élete küzdelmét kell megvívnia – a hazája ellen.

Kapcsolódó könyvek: Robert Dugoni: A nyolcadik nővér

Robert Dugoni: A nyolcadik nővér
10 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg
megjelenés: november (Könyvfesztivál?)

Óriási örömmel jelentjük be, hogy novemberben érkezik A csütörtöki nyomozóklub folytatása, A férfi, aki kétszer halt meg. Richard Osman első regénye ahogy egész Európában, úgy nálunk is hatalmas népszerűségre tett szert: hónapokig vezette a Bookline sikerlistáját, így mindenképpen az év egyik legnagyobb könyvéről van szó, műfajtól függetlenül. Bízunk benne, hogy ugyanígy fogjátok szeretni a folytatást is, ami még több izgalmas nyomozást és rejtélyt hoz magával, ráadásul a fordítónk szerint jobb is eggyel az elődnél. (Érdemes egyébként várni már a harmadik kötetet is, Osman ugyanis egy interjúban azt mondta korábban, hogy az egyik szereplő magyar lesz.)

Könyvfesztiválos megjelenéssel készülünk, de amennyiben elmarad a rendezvény, akkor lehet, hogy a kötet pár nappal elmozdul valamerre.

Előrendelés szeptember végétől.

Fülszöveg:

A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub.

Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében. A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete.

Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás.

Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot eltenni négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket?

Kapcsolódó könyvek: Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub · Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub
Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg
6 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

J.D. Barker: A hívás
megjelenés: november (Könyvfesztivál?)

A mai nappal elkezdjük bemutatni a karácsonyra várható megjelenéseinket, és mi mással nyithatnánk, mint egy nagy kedvenccel: J.D. Barker népszerűsége továbbra is töretlen, A hívás pedig ismét egy zseniális, magasfeszültségű thriller a szerző jól ismert védjegyeivel. Szenzációs csavarok és váratlan megoldások teszik felejthetetlenné a kötetet, ismételten bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb krimiszerzője továbbra is pályafutása csúcsán van.

Ami a megjelenést illeti: alapvetően a november 4-7. között megrendezésre kerülő Könyvfesztiválra időzítjük a könyvet, de amennyiben ez elmarad, akkor elképzelhető, hogy csak 1-2 héttel később jelenik meg. Nem szeretnénk felelőtlen ígéreteket tenni, így egyelőre a november tekinthető biztosnak, de reméljük mielőbb mondhatunk majd pontos dátumot is.

Előrendelés szeptember második felében.

Fülszöveg:

Jordan Briggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják minden nap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel állnak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot – taxi vagy uber? –, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

Kapcsolódó könyvek: J.D. Barker: A hívás

J.D. Barker: A hívás
6 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

Sziasztok!

Egy minden tekintetben fantasztikus hosszú hétvégén vagyunk túl. Köszönjük, hogy ennyien meglátogattatok minket a Könyvhéten! Jó volt a sok ismerős, visszatérő olvasónkkal találkozni ilyen hosszú idő után, és nagyon örülünk az újaknak is. :) Példa nélküli, hogy a többszöri utántöltés ellenére már vasárnap délelőtt teljesen kifogytunk az Addie LaRue láthatatlan életéből, és kora délutánra A magvető példázata is elfogyott a helyszínen… reméljük, hogy sok jó élménnyel fognak megajándékozni titeket a könyvek, és várjátok már az őszi újdonságokat is…

…Amik már elő is rendelhetőek 35% kedvezménnyel mától! :)
https://www.agavekonyvek.hu/konyvek…

Mi a mai napon pihenünk még egy picit, holnaptól viszont ismét belevetjük magunkat a dolgok sűrűjébe, és többek közt leleplezzük minden karácsonyi megjelenésünk borítóját a héten.

Hamarosan jelentkezünk xx

Agave Könyvek

1 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Jenn Lyons: Lelkek emlékezete
megjelenés: október 19.

Folytatódik ősszel Jenn Lyons Sárkányok kórusa-sorozata is, a Lelkek emlékezete már a 3. rész lesz. Mindenki, aki dolgozik ezeken a könyveken azt mondja, hogy ez az a széria, ami részről részre egyre jobb, és könnyen lehet, hogy az időszak egyik legemlékezetesebb epic fantasy története kerekedik ki belőle. Ez a kötet lesz az eddigi leghosszabb a maga 816 oldalával. :)

Előrendelés a Könyvhét után.

Fülszöveg:

Minél tovább él, annál veszélyesebbé válik…

Atrine városa romokban hever. Ráadásul miután kiderült Relos Var terve, hogy kiszabadítsa a rettenetes istent, Vol Karotht, a világvége közelebb került, mint valaha.

Kihrinnek és barátainak időt kell nyerniük az emberiség számára. Ehhez meg kell győzniük a manol vanék királyát, hogy elvégezzen egy ősi rituálét: az azzal felszabaduló erő bebörtönözheti az istent. Csakhogy ezért a királynak hatalmas árat kellene fizetnie, ugyanis a szertartás megfosztaná őt és népét a halhatatlanságuktól. Így ezt egyes vanék mindenáron meg akarják akadályozni, és még gyilkolni is hajlandóak érte.

Kihrinnek emellett el kell fogadnia a rettenetes tényt, hogy a démonok királyával, Vol Karothszal való múltja még mindig kísérti, és bármikor veszélybe sodorhatja a jövőjét. Miként remélhetné, hogy bárkit is megmenthet, ha végül talán ő jelenti majd rájuk a legnagyobb veszélyt?

Kapcsolódó könyvek: Jenn Lyons: Királyok Veszte · Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve · Jenn Lyons: Lelkek emlékezete

Jenn Lyons: Királyok Veszte
Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve
Jenn Lyons: Lelkek emlékezete
20 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Akciózunk a webshopban: hétfő estig több könyvünk is 50% kedvezménnyel kapható! --> https://www.agavekonyvek.hu/akcio/nyarzaro-akcio

Érdemes lehet kombinálni őket a könyvheti előrendeléseinkkel, amik szintén hétfőig zsákolhatóak be 35% kedvezménnyel! --> https://www.agavekonyvek.hu/konyvek…

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Christopher Moore: Shakespeare mókusoknak
megjelenés: október 12.

Folytatódik Christopher Moore Tarsoly-sorozata! A Bolond és A velencei sárkány után jön a legújabb Shakespeare-agymenés, amiben megtalálhatók a szerző stílusjegyei: dölyfös királyok és döfnivaló királynők, véres kalandok és kalandos vérzések, bestiális szexek és szexis bestiák. Christopher Moore csúcs- és mókusformában!

Előrendelés a Könyvhét után.

Fülszöveg:

Tarsoly, királyok bolondja és bolondok királya, valamint bőséges szájvizű társa, Nyáladzó, viharos és skorbutos kalózélet után görög partokon találják magukat. Csakhogy az amforák és metaforák hona korántsem olyan nyugalmas, mint az ánglusok hitték. Athén fejedelme nősülni készül, noha a feleségnek kiszemelt amazon másfelé tekintget; a város az esküvő lázában ég, közben kerge szerelmesek kergetik egymást az őrületbe; ráadásul a város körüli erdőkben, ami a tündérek birodalma, szintén dúl a szerelem és a féltékenység.

A sok nemes és nemtelen alak között Tarsoly végre lel egy magával egyenrangú bolondot, Jópajtás Robint, aki a sors jóvoltából tündér, és a végzet kegyéből hamarosan hulla. Robin halála végképp felbolygatja az emberek és tündérek világát, s kire marad a rendrakás, ha nem egy szemfüles, kezeslábas bolondra?

Kapcsolódó könyvek: Christopher Moore: Bolond · Christopher Moore: A velencei sárkány · Christopher Moore: Shakespeare mókusoknak

Christopher Moore: Bolond
Christopher Moore: A velencei sárkány
Christopher Moore: Shakespeare mókusoknak
3 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Philip K. Dick: A halál útvesztője
megjelenés: október 7.

Folytatjuk ősszel a Philip K. Dick-életmű felújítását, érkezik A halál útvesztője című klasszikus.

Előrendelés a Könyvhét után.

Fülszöveg:

A Delmak–O különös telep egy különös bolygón, ahol furcsa társaság verődik össze, eltérő képzettségű és látásmódú emberek, akik nagyrészt elöljáróik utasítására jöttek ide, bár akad olyan is, aki az ima erejével. Amikor a csoport tagjai megpróbálják kideríteni a telep voltaképpeni célját, mégpedig a felettük keringő műhold segítségével, megoldhatatlan technikai problémába ütköznek. Csapdába esnek: sem elmenni nem tudnak, sem segítséget hívni. Végérvényesen magukra maradnak.

Hamarosan bizarr, erőszakos események sora veszi kezdetét. Mintha a bolygó puszta légköre paranoiát és pszichózist okozna, minek következtében a kis közösség tagjaiként egymásra utalt emberek ahelyett, hogy összefognának, egymás ellen fordulnak. És ezúttal még az ima sem segít; úgy tűnik, Isten vagy nincs jelen, vagy el akarja pusztítani teremtményeit.

Philip K. Dick 1970-es regénye egyszerre metafizikai thriller és az istenség természetéről való elmélkedés.

Kapcsolódó könyvek: Philip K. Dick: A halál útvesztője

Philip K. Dick: A halál útvesztője
11 hozzászólás