Agave_Könyvek  KU Agave Könyvek


Kiadói sorozatok

Philip K. Dick · Ray Bradbury életműsorozat · Manga Shakespeare · Agave .45 · Maigret · Összes sorozat »

Könyvek 556

Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni
Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve
William Gibson: Mozgástér
Brandon Hackett: Eldobható testek
Nathan Ballingrud: Szörnyvidék
Susanna Clarke: Piranesi
Samantha Downing: Ő kezdte
S. A. Chakraborty: Aranybirodalom
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák (teljes változat)
Matt Ruff: Lovecraft földjén

Utolsó kihívás

Agave_Könyvek KU>!

Agave Könyvek olvasási kihívás @ 2020 fantasy horror krimi listáról olvasós olvasós sci-fi tárgyjutalom thriller

Elolvasandó könyvek száma15
Elkezdődött2020. január 16., 10:32
Jelentkezés vége2020. szeptember 30., 23:59
Véget ér2020. december 31., 23:59

Olvasd el velünk idén is az új könyveinket és nyerj! :)

Kihívásunkban arra invitálunk minden résztvevőt, hogy az év végéig minimum 15 idén megjelenő könyvünket elolvassák és szövegesen értékeljék legalább három mondatban. Az elolvasandó könyvek lehetnek 2020-ban megjelenő új címek és felújított kiadások egyaránt.

2020. január 31-e utáni olvasásokat fogadunk el.

A kihívás végén kisorsolunk három szerencsés nyertest, akiket megajándékozunk egy-egy darab 10.000 Ft értékű kuponnal, amit majd a webshopunkban használhatnak fel.

A képek forrása: https://www.shutterstock.com/

11 hozzászólás

Karcok 1202

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni
megjelenés: november 17.

Karácsonyra érkezik Ken Liu új novelláskötete, ami legalább annyira felejthetetlen olvasmány, mint A papírsereglet és más történetek, ráadásul elképesztő hollywoodi érdeklődés van rá, rengeteg írást látni fogunk megelevenedni a vásznon is:

Az istenek nem tűrik a béklyót, Az istenekkel nem lehet végezni és Az istenek nem haltak meg hiába c. novellákból az AMC készít animációs sorozatot Pantheon címmel, a szinkronhangokat ismert színészek adják.

Az Emlékek anyámról c. novella történet a történetben jelleggel adaptálva lett Az igazság c. francia filmben (főszerepben: Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke).

A rejtett lány c. novellából a FilmNation (Ez minden, amit tudok) tervez sorozatot készíteni.

Ken Liu a szépirodalom eszköztárát használó, modern science fiction egyik legnagyobb hatású alkotója. Művei számos nyelvre lettek lefordítva, és már több novelláját adaptálta Hollywood. Legújabb, Az istenekkel nem lehet végezni című kötetében tizennyolc lenyűgöző történet olvasható, melyek korunk legfontosabb kérdéseivel foglalkoznak, legyen szó migrációról, klímaváltozásról vagy emberi mivoltunk megértéséről. Liu rendre elmélkedik a haza és otthon, a család és szeretet fogalmain, írásainak általános célja, hogy tőlünk távolinak, idegennek tűnő közegbe helyezzen nagyon is létező, jól ismert dilemmákat, kérdéseket. A novellák megjelenítik a 21. századi ember világát, mindennapjait, vágyait és küszködését, sokszor a technológiához való kapcsolatán keresztül. Noha sok történet a jövőben játszódik – vagy holnap, vagy évszázadokkal később –, az üzenetük állandó érvényű. Ritkán lehet részünk ennél különlegesebb olvasmányélményben.

A megjelenéssel egy időben fog érkezni A papírsereglet és más történetek utánnyomása is. Előrendelés mindkettőre októberben.

Kapcsolódó könyvek: Ken Liu: A papírsereglet és más történetek · Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni

Ken Liu: A papírsereglet és más történetek
Ken Liu: Az istenekkel nem lehet végezni
46 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

WEBSHOP UPDATE

1) Előrendelhető 35% kedvezménnyel minden októberi megjelenésünk: William Gibson, Erin Morgenstern, Giancarlo de Cataldo & Carlo Bonini és Philip K. Dick.
https://www.agavekonyvek.hu/konyvek…

Még pár napig szintén előrendelhető Pierce Brown Vörös lázadás és Hajnalcsillag c. regényeinek az utánnyomása. Hat éve adtuk ki a Vörös lázadást, hihetetlen, hogy ez a sorozat még mindig ennyire pörög, fantasztikusak vagytok! Nemrég nyomtuk után az Arany háborút és A káosz éveit is, szóval mindenből van készleten, ha valaki netán még kimaradt volna az utóbbi évek egyik legnépszerűbb sci-fi sorozatából.

2) Webshop átvevőpont lett az Agave könyvek és kávézó, úgyhogy mostantól ide is kérhetitek a rendeléseiteket. Ezzel együtt a mellette lévő jókenyeres átvevőpontunk szeptember végével megszűnik, a csomagok automatikusan át fognak kerülni a kávézóba október 1-től. De amúgy is gyertek be, nézzetek szét és egyetek egy sütit. Már megfordult nálunk a szakma krémje, és közülük nem egy visszatérő vendégünk is lett, szóval ki tudja kibe futhattok bele. :)

Kapcsolódó könyvek: Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája · Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz · Pierce Brown: Vörös lázadás · William Gibson: A periféria · Pierce Brown: Hajnalcsillag · Giancarlo de Cataldo – Carlo Bonini: Suburra · William Gibson: Mozgástér

Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Pierce Brown: Vörös lázadás
William Gibson: A periféria
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Giancarlo de Cataldo – Carlo Bonini: Suburra
William Gibson: Mozgástér
1 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve
Megjelenés: november 10.

A karácsonyi hullámban elsőként Jenn Lyons könyve fog megjelenni nálunk, november 10-én várható a Királyok Veszte folytatása, a Minden Dolgok Neve. Az első rész nagyon szépen rajtolt és remek fogadtatása volt, ezért reméljük ennek is fogtok örülni. Dolgozunk már a harmadik köteten e sorok írásakor: ha 2021-et megússzuk különösebb járványhatások nélkül, akkor nem kell rá jövő novemberig várnotok. :)

Előrendelés októberben.

Kapcsolódó könyvek: Jenn Lyons: Királyok Veszte · Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve

Jenn Lyons: Királyok Veszte
Jenn Lyons: Minden Dolgok Neve
74 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

Interjú a kiadóval, tervekről.
Hogy éltük meg az elmúlt fél évet, hol tartunk most és mi történik a könyvpiacon?

https://cultura.hu/szub-kultura/interju-velkei-zoltan-a…

12 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

HELYZETJELENTÉS

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek a kávézónkba a hétvégén! Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hely jól induljon, és tervezhetőek legyenek a következő hónapok, amik a járvány miatt valószínűleg a legnehezebbek lesznek. De nektek hála ezek most eggyel könnyebbé váltak. Bízunk benne, hogy elnyerte a tetszéseteket a könyvesbolt és a kávézó, és a jövőben is gyakran ellátogattok hozzánk.

Ugyancsak köszönjük azt a rekord számú előrendelést, amit a hat könyvheti újdonságunkra adtatok le, ezek eredményeként folytathatjuk a munkánkat és készülhetünk a karácsonyi megjelenésekkel. Egyelőre még nincs ok komolyabb aggodalomra, de az azért már most látszik, hogy a járvány újbóli berobbanásával a könyvesbolti fogyások jelentősen csökkentek az utóbbi hetekben. Aki pedig jobban követi a könyvpiaci történéseket, az jól tudja, hogy minden kiadónak az októbertől december végéig tartó időszak a legfontosabb bevétel szempontjából, ezért nagyon számít, hogy mi történik a következő három hónapban. Ha netán megismétlődnek a tavaszi állapotok, akkor sokan nagy bajban lehetnek jövőre.

Alighanem most változik meg a könyvkiadás alapjaiban: az idei év tanulsága szerint azok a címek térülnek meg és folytathatóak, amiket minél többen rendelnek elő és így erős rajtot vesznek. Emiatt vélhetően sok kiadónak át kell majd gondolnia az üzletpolitikáját – bizonyos esetekben nekünk is.

Mi nektek hála eggyel biztosabb lábakon állunk, de természetesen csak akkor tudunk továbbra is kiadni új könyveket, ha azokra tényleg van kereslet; amint érzékeljük a fogyások drasztikus csökkenését, úgy módosítjuk a terveinket. Ezért arra szeretnénk kérni titeket, hogy ezután se várjatok a beszerzésükkel: az októberi megjelenéseink már mind előrendelhetőek a webshopban 35% kedvezménnyel, és hamarosan megmutatjuk a novemberre tervezett címeink borítóit is. Rengeteg klassz tervünk van a jövőre nézve, bízunk benne, hogy veletek mindet meg tudjuk valósítani.

Agave Könyvek

5 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

Köszönjük, hogy tegnap ilyen sokan látogattátok meg a kávézónkat!
Ma is várunk titeket sok szeretettel, mint láthatjátok, a Piranesi igen szép lett.

Címünk: 1065 Budapest, Nagymező utca 14., 19 óráig vagyunk nyitva (hétvégén is mindkét nap!)
Minden könyvre 25% kedvezmény jár, és vannak 1000 forintos címek is.

Hirdetés
Agave_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Szeptember 17. és 20. között várunk Titeket „privát” Könyvhetünkön!

Üzletünk ez alatt az idő alatt reggel 9-től este 7-ig tart nyitva, mi pedig kihagyhatatlan akciókkal készülünk Nektek!

Még nem tudod, mit válassz?
Kérj egy kávét, és nézz szét üzletünkben!

A hosszú hétvégénk során minden kötetünket 25% kedvezménnyel viheted haza, de több könyvünket most az egyszer mindössze 1.000 forintért is megszerezheted!

Szombaton 10 és 12 óra között Tóth Edu dedikál! Hozd magaddal a kötetedet, de ha még nincs meg, akkor sem kell aggódni, mi is készülünk.

Várunk Titeket csütörtöktől vasárnapig finomságokkal, jó kedvvel – és ami a legfontosabb: szuper könyvekkel! :)

Címünk: 1065 Budapest, Nagymező utca 14.
https://www.facebook.com/agave.konyvesbolt
https://www.instagram.com/agave.konyvesbolt

1 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Akciózunk a héten! Több könyvünk is 50% kedvezménnyel zsákolható be péntekig.
https://www.agavekonyvek.hu/akcio/konyvek-50-kedvezmennyel

Ha esetleg még nem rendeltétek elő a könyvheti újdonságainkat, szerdáig 35% kedvezménnyel tehetitek meg:
https://www.agavekonyvek.hu/konyvek…

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Trailer: https://www.youtube.com/watch…
Előrendelés 35% kedvezménnyel: https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/szornyvidek

Tegnap este megérkezett a Szörnyvidék előzetese, és egyelőre pont olyan jól néz ki, ahogy elképzeltük. A Hulu nagyon jól ráérzett Nathan Ballingrud novelláinak a képi világára és a hangulatára, bízunk benne, hogy a teljes évad ilyen frankó lesz. :)

A nyolcrészes antológia-sorozatból négy epizód épül a novelláskötetben található írásokra, a másik négyet a készítők írták Ballingrud látásmódja, világa és írásainak hangulata ihletésével.

Egyelőre úgy tudjuk, hogy a sorozat sajnos nem lesz látható az HBO GO-n, de később ez még változhat.

A novelláskötet jövő szerdáig még előrendelhető 35% kedvezménnyel a webshopban!

Kapcsolódó könyvek: Nathan Ballingrud: Szörnyvidék

Nathan Ballingrud: Szörnyvidék
13 hozzászólás