Agave_Könyvek  KU Agave Könyvek


Kiadói sorozatok

Philip K. Dick · Maigret · Ray Bradbury életműsorozat · Manga Shakespeare · Agave .45 · A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról · Összes sorozat »

Könyvek 667

Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája
Daniel Kraus: Bálnahullás
Jack Ketchum: Ivadék
Edward Ashton: Antianyag blues
Alix E. Harrow: A Starling-ház
Bob Mortimer: A Szacuma-rejtély
Pierce Brown: Fényhozó I-II.
Ken Greenhall: Pokolfajzat
Dennis Lehane: Apró irgalmak
A. K. Larkwood: Az Ezerszemű Úrnő

Utolsó kihívás

Agave_Könyvek KU>!

Agave Könyvek olvasási kihívás @ 2024 fantasy horror kiadó szerint krimi listáról olvasós olvasós sci-fi szöveges értékelés tárgyjutalom thriller

Elolvasandó könyvek száma15
Elkezdődik2024. február 5., 09:41
Jelentkezés vége2024. szeptember 30., 23:59
Véget ér2024. december 31., 23:59

Olvasd el velünk idén is az új könyveinket és nyerj! :)

Kihívásunkban arra invitálunk minden résztvevőt, hogy az év végéig elolvassák minimum 15 idén megjelenő könyvünket, és értékeljék szövegesen legalább három mondatban. Az elolvasandó könyvek lehetnek 2024-ben megjelenő új címek és felújított kiadások egyaránt (a kihívásban részt vevő címek listáját folyamatosan frissítjük).

2024 februártól fogadunk el olvasásokat.

A kihívás végén kisorsolunk három szerencsés nyertest, akiket megajándékozunk egy-egy darab 12.000 Ft értékű kuponnal, amit majd a webshopunkban használhatnak fel.

A képek forrása: https://www.vecteezy.com/


Karcok 1518

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Hannah Nicole Maehrer: A Gonosz Asszisztense
megjelenés: április 8.

Nagy örömmel mutatjuk be az Anassa imprintünk áprilisi újdonságát, ami a tavalyi év egyik nagy sikerű fantasyje volt, a megjelenésekor vezette a New York Times sikerlistáját is. A Gonosz Asszisztense a The Office és az Egyszer volt, hol nem volt című televíziós sorozatok szellemiségét ülteti fantasy környezetbe. A végeredmény egy minden ízében különleges és rettentő humoros kötet, ilyet biztosan nem olvastunk még.

Christopher Moore-rajongók biztosan előnyben, de ajánljuk mindenkinek, aki A. Sok. Nagy. Komoly. Fantasy. Könyv. mellett olvasna valami mást is a műfajból, ami garantáltan megnevetteti.

Előrendelés hamarosan.

Fülszöveg:

ASSZISZTENS KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

*

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie!

Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt.

Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.

Elvégre jó állást nehéz találni.

Kapcsolódó könyvek: Hannah Nicole Maehrer: A Gonosz Asszisztense

Hannah Nicole Maehrer: A Gonosz Asszisztense
8 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája
megjelenés: április 23.

Nagy örömmel leplezzük le legújabb fantasyszerzőnk, Heather Fawcett nagysikerű könyvének a borítóját. Az Emily Wilde tündérenciklopédiája az utóbbi évek egyik kifejezetten komoly fantasy sikere, az amerikai piac mellett Európában is több országban jelentős rajongótábort tudhat a magáénak, ezért bízunk benne, hogy a ti tetszéseteket is elnyeri majd. Direkt nem adtuk ki tavaly, hogy ne kelljen sokat várni a folytatásokra: ha minden jól alakul, akkor a második részt már az őszi Könyvfesztiválra kihozzuk, a záró kötet pedig reményeink szerint jövő tavasszal érkezhet.

A könyv kreatív papíros borítóval jelenik meg (mint pl. a Schwab- vagy Harrow-kötetek), és készülni fog limitált mennyiségben élgrafikás kiadás is.

Előrendelés hamarosan.

Fülszöveg:

Jóllehet Emily Wilde professzor nem tudja, hogyan kell társaságban viselkedni – vagy egyáltalán elérni, hogy meghívják valahova –, de jó úton jár afelé, hogy a világ egyik legnevesebb drüadológusa, azaz szerzeteket tanulmányozó tudósa legyen. Épp a tudományos közösség első, mindent átfogó tündérenciklopédiáján dolgozik, amitől pályafutása felívelését várja, és már csak egy fejezet van hátra, ami a sarkköri Ljoslandon élő titokzatos rejtettekről szólna.

Ám Emily teljesen idegen terepen találja magát, amikor megérkezik Hrafnsvik csodás, de zord falujába. A külvilágtól szinte teljesen elszigetelten élő helyieknek egymásra kell hagyatkozniuk a túlélés érdekében, és Emily társas készségek hiányában hamar magára haragítja a fél falut. A dolgok tovább bonyolódnak Wendell Bambleby professzor érkezésével, aki Emily egyetemi riválisa, és szintén a rejtetteket kutatja.

Amikor a lehengerlő természetű férfi felajánlja Emilynek, hogy dolgozzanak együtt, a nő kénytelen elfogadni az ajánlatát, máskülönben fennállna a veszélye annak, hogy Bambleby kisajátítja magának az összes felfedezés érdemét. Ugyanakkor azt is tudja, hogy Wendell több annál, mint aminek látszik, és nem bízhat meg benne. Emily csakhamar azon kapja magát, hogy hiába szeretne tudományos távolságot tartani a ljoslandi szerzetektől, belekeveredik gonosz játszmáikba. Ha Wendell-lel együtt segíteni akar Hrafnsvik lakóinak, nemcsak a hőn dédelgetett tudományos objektivitását kell kockára tennie, hanem az életét is.

Heather Fawcett regénye egy varázslatos izlandi tündérmese, ami az 1900-as évek egy képzeletbeli világában játszódik, ötvözve az Ezüstfonás, A Hollókirály és a Ház az égszínkék tengernél különleges hangulatát.

Kapcsolódó könyvek: Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája

Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája
39 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!

Sziasztok!

Meg szeretnénk köszönni mindenkinek, aki előrendelte a könyveinket – az új Pierce Brown-kötetre kivételesen nagy létszámban jelentkeztetek be, mi pedig már alig várjuk, hogy a jövő héten mindenki elkezdhesse olvasni Darrow kalandjának legújabb felvonását.

Egyúttal szólunk is most nektek, hogy nem késő még előrendelni a Fényhozót, egészen jövő hétfőig 30% kedvezménnyel kapható.

Várhatóan valamikor a jövő hét után kerülnek fel az áprilisi könyvek a webshopba (a magnóliásak már elérhetőek), jól haladunk a véglegesítésükkel. Holnap még hozzuk az Emily Wilde tündérenciklopédiája borítóját! :)

Kapcsolódó könyvek: Pierce Brown: Fényhozó I-II.

Pierce Brown: Fényhozó I-II.
3 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Jeneva Rose: Hiba volt idejönnöd
megjelenés: április 16.

Előrendelhető 30% kedvezménnyel: https://agavekonyvek.hu/konyv/thriller/hiba-volt-idejonnod/

Április közepén adjuk ki a második könyvünket Jeneva Rose-tól. Az Egyikünk meg fog halni szerzőjének új története két emberről szól egy idilli vidéki farmházban, akiket eleinte összehoz a kémia, ám hamar kiderül, hogy nagyon veszélyes dolgokat rejtegetnek egymás elől.

Fülszöveg:

Grace Evans kibérel egy farmházat Wyoming közepén, hogy kiszakadjon túlhajszolt New York-i életéből. A kiruccanása ráadásul nem is kezdődhetne jobban, mivel az idilli ház tulajdonosa egy rendkívül jóképű férfi Calvin Wells személyében. Eleinte ugyan nehezen találják meg a közös hangot, mert két nagyban eltérő világból származnak, de a vidéki lét mindennapjai és szállásadója kedvessége elbűvöli Grace-t. Ám idővel észrevesz pár baljós jelet. Például, hogy nincs kiépítve a mobilhálózat. Nemrég eltűnt egy nő a környéken. És mintha a farm körül is lennének furcsaságok.

A nyugtalanító körülményeket eleinte áthidalja a kettejük közötti vonzalom és egymáshoz való lassú, de biztos közeledésük, ám ahogy érkezik a nő távozásának ideje, a dolgok súlyosan elromlanak. A könnyed flörtölésekből hamarosan hazugságok sűrű hálója szövődik: Calvin rajongása aggasztó megszállottságba csap át, ugyanakkor gyanítani kezdi, hogy Grace nem őszinte vele, kezdve azzal, hogy miért bérelte ki a házát. Eddig is tudtuk, hogy a futó kalandokban könnyen sérülhet valamelyik fél, de Grace-re és Calvinre valami sokkal szörnyűbb vár ebben a nyugtalanító, feszültséggel teli thrillerben.

Kapcsolódó könyvek: Jeneva Rose: Egyikünk meg fog halni · Jeneva Rose: Hiba volt idejönnöd

Jeneva Rose: Egyikünk meg fog halni
Jeneva Rose: Hiba volt idejönnöd
8 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Daniel Kraus: Bálnahullás
megjelenés: április 16.

Bemutatjuk nektek a tavaszi megjelenéseink egyik ékkövét, Daniel Kraus meglepő és mindenkit lehengerlő regényét, a Bálnahullást. Ez a történet tényleg az, aminek látszik: egy huszonnégy méteres, hatvan tonnás ámbráscet nyel magába egy búvárt, akinek csupán egyetlen órája marad a menekülésre, mielőtt elfogyna az oxigénje.

Ugyanakkor ez a történet rengeteg minden más is. Egy apa és fiú keserű kapcsolata a legerőteljesebb tűzpróbával, amely csak elképzelhető. A természet csodálata, középpontban az egyik legősibb rémálmunkkal. Jónás történetének feszültséggel teli újraalkotása.

És az egészet a próza emeli a magasba, ami sokszor elképesztően költői, mind a leírások, mind a párbeszédek sokáig velünk maradnak. Rengeteg minden történik ebben a könyvben, amit nem akarunk elspoilerezni a bejelentésünkben, egy azonban biztos: a Bálnahullás okozta nekünk az utóbbi évek legnagyobb meglepetését. Semmi nem rántotta így ki alólunk a szőnyeget, mint ez.

Fontos hozzátennünk még, hogy Kraus a szépirodalmi stílus mellett rendkívüli aprólékossággal törekedett arra, hogy minden megfeleljen a tudományosságnak is. Számos szakemberrel konzultált arról, hogy könyve hiteles maradjon, így egy olyan helyzetet ábrázol, amiről egyelőre nagyon kevés információval rendelkezünk, de a tudomány legfrissebb álláspontja szerint megtörténhet. Emiatt szokták sokan a könyvet A marsihoz hasonlítani.

Előrendelés hamarosan.

Fülszöveg:

Jay Gardiner a lehetetlenre vállalkozik – meg akarja találni apja holttestének maradványait az Atlanti-óceánban Monastery Beach partjainál. Tudja, hogy kevés esély van a sikerre, de Jay azt gondolja, ez az egyetlen járható útja annak, hogy felszabaduljon a bűntudat súlya alól, melyet az apja halála óta cipel magával, aki nemrég öngyilkosságot követett el.

A merülés jól kezdődik, de egy óriáskalmár hirtelen megjelenése Jay-t komoly veszélybe sodorja, melyet aztán a végtelenségig fokoz egy táplálékért érkező ámbráscet feltűnése. Jay hamarosan a kalmár csápjai között találja magát, mely egyenesen magával rántja a bálna szájába, majd pedig a bálna első gyomrába a négy közül. Jay gyorsan ráébred, hogy csupán egyetlen órája maradt, mielőtt az oxigéntartálya kimerülne – egy óra, hogy legyőzze saját belső démonait, és kiszabaduljon a bálna gyomrából.

Daniel Kraus, A víz érintése írójának új regénye filmbe illő, lebilincselő thriller egy fiatal férfiról, aki már letett mindenről… hogy aztán életének értelmét a legveszélyesebb és legszokatlanabb helyen találja meg újra.

Kapcsolódó könyvek: Daniel Kraus: Bálnahullás

Daniel Kraus: Bálnahullás
10 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Most pótold a gyűjteményed hiányzó darabjait! Könyvek 50% kedvezménnyel!
https://agavekonyvek.hu/konyvlista/akcio-februar-2

Az akció február 19-ig és a készlet erejéig tart.

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Pierce Brown: Fényhozó

Előrendelhető 30% kedvezménnyel a Vörös lázadás-sorozat új része!
https://agavekonyvek.hu/konyv/science-fiction/fenyhozo-i-ii/

Arató legendává vált, emberből mítosszá nőtte ki magát. A hívei világok megmentőjét, a Lázadás vezérét látják benne. Ő az, aki mindenkit megszabadít a láncoktól.

E mellett viszont ő Darrow is, a Mars vörös földjének szülötte. Férj, apa és barát.

Most a világtól távol, a naprendszer egy kietlen szegletében, az otthonától és a Merkúr csatamezőin elszenvedett megsemmisítő vereségtől messze tengődik egy aprócska szemét-szatelliten, és vágyódik haza feleségéhez és uralkodójához, Virginiához, hogy együtt szálljanak szembe a vérszomjas trónkövetelő-hódító Lysanderrel és seregeivel.

Lysander viszont egyébre sem tud gondolni, mint hogy a Lázadást elsöpörve visszaállítsa az Aranyak uralmát. Azt sem bánja, ha világok pusztulnak, csak beteljesíthesse saját hatalomvágyát.

Nem olyan rég még az Aratóért kiáltott a világ, hogy a rabság igáját lerázza. A mostani küzdelmekben azonban már Darrowra volna szükség, akinek viszont kell a szerettei – Virginia, Sevro vagy Cassius – támogatása, hogy megvédje a Köztársaságot.

Innen indul Darrow hosszú hazautazása, ez a bolygók közötti kalandos vándorlás a végtelen űrben, ahol régi barátok találnak egymásra, új szövetségek kovácsolódnak, miközben a régi, nagy vetélytársak csatamezőkön vagy éppen földalatti folyosókon, űrhajók gyomrában feszülnek egymásnak.

Hiszen Eo álma él és örök, és a sötétség korát egy új kor váltja fel: a fény, a győzelem és a remény ideje.

Kapcsolódó könyvek: Pierce Brown: Vörös lázadás · Pierce Brown: Arany háború · Pierce Brown: Hajnalcsillag · Pierce Brown: A káosz évei · Pierce Brown: A sötétség kora I-II. · Pierce Brown: Fényhozó I-II.

Pierce Brown: Vörös lázadás
Pierce Brown: Arany háború
Pierce Brown: Hajnalcsillag
Pierce Brown: A káosz évei
Pierce Brown: A sötétség kora I-II.
Pierce Brown: Fényhozó I-II.
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Jack Ketchum: Ivadék
megjelenés: április 9.

Áprilisban visszatér a horrorírók egyik legkeményebbje, Jack Ketchum! Az Ivadék hivatalosan a Holt idény folytatása, de mivel jó tíz év különbséggel írta meg a két könyvet, ezért simán olvasható azoknak is, akik valamiért azt kihagyták. Vagy, addig akár be is lehet pótolni a Holt idényt. :)

Előrendelés hamarosan.

Fülszöveg:

Dead River seriffje azt hitte, egy évtizeddel korábban végzett a kannibál barbárok primitív, barlanglakó törzsével. Ám a klán valahogy fennmaradt. És szaporodik. És vadászik. És öl és eszik. És az elszigetelt, békés városka lakóinak, akik a civilizáció elől menekültek ide, most ismét az életükért kell küzdeniük…

Amikor már remélted, hogy sikerült elfojtani a Holt idény borzalmait, kiderül, hogy a Család még mindig él, és tagjaik évek múltán is terrorizálják Maine partvidékének lakosságát. És a családi tradíciónak megfelelően szomjazzák az életet – a te életedet is.

Kapcsolódó könyvek: Jack Ketchum: Holt idény · Jack Ketchum: Ivadék

Jack Ketchum: Holt idény
Jack Ketchum: Ivadék
3 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Philip K. Dick: A kozmosz bábjai
megjelenés: április 4.

Jó hírünk van a PKD-rajongóknak! Közel egy évnyi huzavona után megoldódtak az adminisztrációs problémák, így folytatódhat az életmű felújítása. Az idei terveinket már el is árulhatjuk:

– április elején megjelenhet végre A kozmosz bábjai Pék Zoltán új fordításában
– nyáron jöhet egy novelláskötet magyarul eddig kiadatlan történetekkel
– ősszel érkezhet Az Alfa hold klánjai felújított kiadásban

A kozmosz bábjai borítóját meg is tudjuk mutatni most nektek.

Előrendelés hamarosan.

Fülszöveg:

Amikor Ted Barton egy megérzésnek engedve visszatér a szülővárosába, az álmos kis Millgate-be, döbbenten látja, hogy az teljesen megváltozott. Nemcsak minden ház és épület más, de egyetlen ismerőst sem talál.

A rejtély tovább mélyül, amikor a helyi újság régi számában azt olvassa, hogy a millgate-i Ted Barton tizennyolc éve meghalt.

Mivel már elhagyni sem tudja a várost, hiába próbálja, Barton kénytelen-kelletlen nekiáll nyomozni az itt ható titokzatos erők után, és ezzel egy olyan játszmába keveredik, amely messze nem egyetlen emberről vagy akár egy városról szól.

Noha ez az 1957-ben megjelent regény a korai művei közé tartozik, ugyanúgy a sötétség és fény, valóság és illúzió problémáját járja körül, mint ahogy azt Philip K. Dicktől megszoktuk és várjuk.

Kapcsolódó könyvek: Philip K. Dick: A kozmosz bábjai

Philip K. Dick: A kozmosz bábjai
7 hozzászólás
Agave_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Lepd meg a párodat egy felejthetetlen történettel Valentin-napra! Könyvek 50% kedvezménnyel!
https://agavekonyvek.hu/konyvlista/egy-neked-egy-nekem

Az akció február 5-ig és a készlet erejéig tart.

Nézzétek meg a 30%-os előrendeléseinket is, nagyon sok új cím került fel tegnap:
https://agavekonyvek.hu/konyvlista/elorendelhetok

4 hozzászólás