!

Böszörményi Gyula magyar

Harby Riann, Robin Mash, Robina Mash, Julius Bessermann

1964. július 23. (Miskolc) –

Gyula_Böszörményi IP

1076 figyelő · 19 figyelt · 192 értékelés · 0 polc · 41 karc · 1 észlelés

Teljes névBöszörményi Gyula
NemFérfi
Honlaphttp://www.alomfogo.hu/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Böszörményi_Gyula
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Böszörményi-Gyula/259527170777107
Életrajz

Képek 4

Könyvei 60

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal

Kapcsolódó sorozatok: Ambrózy báró esetei, Rémálom, Gergő-regények, Zsófi-regények, Rontásűzők, Jonatán kalandjai, Monyákos Tuba-történetek, Lúzer Rádió, EzoPara-trilógia, Rúvel hegy, Mysterious Universe

Antológiák 9

Anthony Sheenard (szerk.): Birodalmi osztag
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Fonyódi Tibor – Szélesi Sándor (szerk.): Az evolvens kalózai
Burger István (szerk.): Galaktika 300.
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Lovász Andrea (szerk.): Érik a nyár
Burger István (szerk.): Galaktika 300 XL
Csapody Kinga (szerk.): Sokszínű mesék
Lovász Andrea (szerk.): Dzsungeldzsem

Róla szóló könyvek 1

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.

Kapcsolódó zóna

!

Böszörményi Gyula

111 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2017. október 3., 18:21 · Bővebben

!

Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

69 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2016. július 17., 21:57 · Bővebben

Alkotói polc

>!
piciszusz

Böszörményi Gyula 59 alkotói Bővebben

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomvámpírok
Böszörményi Gyula: Zsófi és az elnévtelenedett falu
Böszörményi Gyula: Zsófi és a Boszorkánypláza
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomvámpírok II.
Böszörményi Gyula: Monyákos Tuba a Lidérc Árvák Fészkében
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai

Népszerű alkotóértékelések

>!
vikcs P

Böszörményi Gyula

Böszörményi bácsi vezetett be a történelmi regények világába, fantasztikusan, mesterien tálalva! Ezúton is köszönöm neki!
Imádom, hogy mennyire szépen használja a szavakat, a gyönyörű, sokszínű magyar szavakat, akár még a régies, akár egy kicsit modernebb stílusban is. Csodálatosak a leírások, mind szereplők, mind helyszínek terén, az ember tökéletesen bele tudja magát képzelni a szereplő helyébe és az adott helyszínre.
Az író nagyon jól fonja a szálakat, nagyon jól fokozza az izgalmat, végig fenntartja az olvasó érdeklődését a könyv, sosem érzi unalmasnak, mert mindig történik valami új, valami más, valami, ami miatt muszáj olvasnod. Új kedvencet avattam.
Köszönöm az élményt! :)

>!
Dora_Sullivan

Böszörményi Gyula

Az Ambrózy báró esetei c. sorozatát olvasva, megismerve – immáron bizonyossá vált számomra, hogy Böszörményi Gyula lett számomra, az egyik, az első kedvenc magyar íróm – ki előtt csak fejet tudok hajtani, s –, akinek végtelenül hálás vagyok, amiért belekezdett ebbe a sorozatba, és amiért meg is írta. És ahogyan megírta az nekem egy nagy csoda. Mert ilyet még nem olvastam, s tudom, hogy nem is fogok.
Még nagyon, de nagyon sok hasonló típusú regényt kívánok sikeresen összehozni az írónak. :)

>!
Faythe

Böszörményi Gyula

Egy pár éve kezdett megtörni az idegenkedésem a magyar íróktól/írónőktől… Az egész Kemese Fannival kezdődött, majd Vivien Holloway-jel folytatódott és most újabb író bővíti ezt a sort.
A Leányrablás Budapesten c. könyvről azt hittem, hogy nagyon nagyon régies nyelvezetű, és úgymond száraz lesz nekem, mivel a kötelezőket se szerettem (nem is olvastam, csak rövidítve). Nagyon sok helyen láttam, hogy „hú, milyen jó könyv/sorozat ez”, és egy hónappal ezelőtt vettem a bátorságot, és belekezdtem a Leányrablás Budapesten c. könyvbe. Kellemes meglepetés volt, hogy mindkét főszereplő lány illetve a báró is szimpatikussá váltak, sőt azonosulni is tudtam velük. Érződött, hogy az események más korban játszódtak, de nagyon jó volt elmerülni abban az időszakban, mintha én is ott éltem volna, amikor még nem volt technika az életünkben. Az események néhol lassan folydogáltak, máshol viszont sodortak magukkal az események. Ráadásul a régies szavak sem ijesztettek meg annyira, hiszen a legtöbbnél volt lábjegyzet, hogy mi mit jelent, így még egy kicsit a szókincsem is bővült. :)
Egy szó mint száz: örülök, hogy bele mertem kezdeni a könyvbe, mert Böszörményi Gyula igencsak felkeltette az érdeklődésemet, és szeretnék még többet olvasni tőle. :)

>!
Chöpp P

Böszörményi Gyula

Köszönjük a fiatalok és a gyermeki lelkű felnőttek nevében! Oda és vissza vagyok a Gergő és Zsófi történetekért, a csodálatosan megörökített és feledést kizáró ősmagyar mondavilág felelevenítéséért és élővé tételéért. Remek munka volt!

>!
Lulu_Lulu

Böszörményi Gyula

Nagyon tetszik a stílus, ahogy ír. Megelevenedtek a szavai a szemem előtt. Egyik kedvenc magyar íróm. Köszönöm az élményt amit a könyvei adnak.

>!
fsara9

Böszörményi Gyula

Gyula bátyó fantasztikusan ír! Olyan hiteles képet fest a helyszínekről, a szereplőkről az olvasóban a Leányrablás Budapesten alatt, hogy olyan, mintha ott sétálna, vagy egy kocsin ülne. Egyszerűen zseniális!:)

>!
Catherine_Devereux

Böszörményi Gyula

Bebizonyította számomra, hogy igenis képes a magyar kortárs író társaság fantasztikus, és akár örök érvényű regényeket/írásokat közkézre adni.
Igényes, kiművelt, fantasztikus humorra és mérhetetlen fantáziával! Hatalmas tudásanyagot halmoz fel írásaiban, valamint rengeteg kutatómunka áll minden megjelent oldala mögött. Bizton állíthatom, hogy Böszörményi Gyula korunk Jókaija. Művel, oktat, és bőséges lábjegyzettel látja el az olvasóközönséget. Komolyan, a mai fiatalság honnan ismerhetne és használhatna olyan latin kifejezéseket/szavakat, argót, vagy mára már kivesző félben levő szófordulatokat, melyet az Ambrózy báró eseteiben láthattuk. Egyszerűen zseniális!
Köszönjük, hogy megismerhettük Ambrózy bárót, a XX. század eleji Magyarországot, Gergőt és a fantáziával átitatott mindennapokat, azt, hogy a mi kis fővárosunkra is lehet izgalommal és kalanddal tekinteni.

>!
AniTiger MP

Böszörményi Gyula

Két nagy kedvenc magyar íróm van: ő az újabb, ha az időrendet nézem.

Fable valahogy mindig családtag volt, Böszörményi Gyula pedig egy édesanyám által ajándékozott Gergő könyv révén került be a szívembe. Elolvastam az első Gergőt és megfogott a magyar hitvilág ilyetén feldolgozása és beintegrálása napjainkba. Sorra faltam a történeteit Gergőnek, Zsófinak… Tuba történetei már nem érdekeltek, sajnálom, kezdetektől ellenszenvezem vele. Viszont a Rémálom trilógia telitalálat volt!

>!
_Ada_ P

Böszörményi Gyula

Az Ambrózy báró esetei sorozatot olvastam csak Tőle, de mivel számomra ez a sorozat az egyik, ha nem a legjobb kortárs magyar sorozat, jogosan jár az öt csillag.

>!
Tarja_Kauppinen I

Böszörményi Gyula

@Gyula_Böszörményi azon csekély számú spoiler kortárs szórakoztatóirodalmi szerző egyike, akik maradéktalanul autentikusak a szememben; a Gergő (+Zsófi, Monyákos Tuba) és a Jonatán sorozat értékrendje olyannyira rendben van, hogy az előbbieket felnőtt fejjel is bármikor újraolvasom, az utóbbi pedig igazán lehetne kötelező alsóban, amolyan olvasást megszerettetős fajta.
Bár az újabb könyveiig egyelőre még nem jutottam el – a közeljövőre nézvést tervben vannak –, ismeretlenül is bizalmat szavazok nekik. Magas százalékuk felébreszti bennem ama tévképzetet, mi szerint talán még sincs veszve a világmindenség, meg minden…


Népszerű idézetek

>!
lettielena

Róza néni azon ősi házisárkányok rendjéből való, akik fiatal leányokat rabolnak, és a barlangjukban halálra hímeztetik őket.

44. oldal, 3. fejezet - Szürkület (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Schützer Róza
2 hozzászólás
>!
Dia9117

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor képtelenség eldönteni, hogy a férfit, aki épp szemben áll velünk, megcsókolni vagy orrba verni volna-e jobb. Ez is ilyen pillanat volt, ami azonban oly gyorsan röppent tova, hogy nekem sem egyikre, sem másikra nem maradt érkezésem.

43. oldal, 2. A detektív nem ember (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
6 hozzászólás
>!
tmezo P

– Látom, a kisasszony Jókait olvas. Mondja, nem túl nehéz ez magácskának?
(…)
– Nehéz volna? – bámultam rá elkerekedő szemmel, majd fél kézzel néhányszor megemeltem az ölemben heverő kötetet. – Nem, uram, én egész könnyen elbírok vele.
A fiatalember bambán bámult vissza rám. Először láthatóan fel sem fogta a tényt, hogy épp ki lett gúnyolva. Ám mikor az ablaknál ülő idős hölgy (összesen csak mi hárman voltunk a kupéban) halkan felnevetett, végre leesett neki a papírkoronás.
– Oh, nem a súlyára gondoltam – mondta a fiatalember, s arcát haragos pír öntötte el.

26-27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
4 hozzászólás
>!
lettielena

– Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!

103. oldal, 7. fejezet - A pofaszakállas kísértet (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

>!
Nymeria96 

– Hányszor kértem már, Mili, hogy ne kóricáljon folyton szanaszét? Mégis mit gondol, meddig bírom erővel, hogy furton fúrt megmentsem magát?
– Amíg figyel rám és megteszi – feleltem csendesen –, nincs félnivalóm, Richárd. Azután pedig… Hát kit érdekel, hogy mi lesz azután?

663. oldal, 31. A leszámolás (Könyvmolyképző, 2016)

4 hozzászólás
>!
lettielena

– Bolondnak lenni a fiatalok előjoga – mondta halk sóhajjal. – Maguk ketten azonban kissé túlzásba viszik.

292. oldal, 11. Zsákutcák (Könyvmolyképző, 2015)

>!
EBrody I

– Mi a csalánszúrta, bagolyhuhogta, kénkőszagú füttyösréce tojására vadászó, pézsmabűzös karvalytollpihe csiklandozta bortöréses tehénpotyadék történik itt?

405. oldal

9 hozzászólás
>!
CsN

– Nem huszár – helyesbített Karlinka. – Gyalogos katona. Utász.
– Dehogy utállak, csak éppeg nem értem, mér’ vagy hozzá ilyen kegyetlen.

370. oldal, 17. Váratlan találkozás (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emma · Leisz Béla · Mück Mári
2 hozzászólás
>!
Beatrix_Farkas P

Gyengébbik nem? Jaj, papuska, miért is kaptam tőled olyan kifogástalan nevelést? Ha csak egyetlen pillanatra is megfeledkezhetnék róla, hogy úrilány vagyok, aki soha, semmilyen körülmények között nem pofoz és nem rúg bokán öntelt ifjú bárókat, hát én úgy, de úgy megmutatnám ennek a hólyagnak…”

83. oldal, 3. Szoknyák, nadrágok, bűnök (Könyvmolyképző, 2015)

>!
RavenS

– A holtak emléke gyorsan fakul – felelte Gerlice.
– Vagy örökké éget, bánatkorommal szórva be minden napot.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál · Hangay Emma · Kugler Tóni