t_ildiko P szavazása


t_ildiko P>!

Melyik kronotípusba tartozol?

1. Oroszlán
Az oroszlánok általában egészen korán (hajnali fél öt-öt körül) ébrednek; agilisak, tevékenyek, szeretnek előre tervezni, és minden tennivalót kipipálni a listájukról. Breus szerint az emberek nagyjából 15 százaléka tartozik ebbe a típusba, melynek egyetlen „hátránya”, hogy a korai ébredés és az aktív napok miatt az érintettek valószínűleg gyakran kényszerülnek nemet mondani esti vagy éjszakába nyúló programokra.

2. Medve
Az emberek többsége (55%) ebbe a típusba tartozik, ezért a társadalmunk legtöbb tevékenysége is a medvék számára optimálisan alakult az évek során. Ahogy a többi kronotípus Breus rendszerében, ez a kategória sem véletlenül kapta a nevét: ahogy a medvék, a medve típusba tartozó emberek is a Nappal ébrednek, és a Holddal fekszenek, napközben pedig szorgalmasan dolgoznak. Jellemzően extrovertáltak, nyitottak és jó csapatjátékosok.

3. Farkas
A farkasok lényegében az éjjeli baglyoknak felelnek meg: az embereknek azon kb. 15 százaléka tartozik ide, akiknek késő este támadnak a legjobb ötletei, és nem is félnek ezeket azon nyomban megvalósítani. Kreatívak, művésziek, általában introvertáltak, és különösen hűséges barátok.

4. Delfin
A delfinekhez hasonlóan, akik sohasem alszanak igazán mélyen, a delfin típusú embereknek is meggyűlik néha a bajuk az álmatlansággal. Gyakran utalnak magukra inszomniásként, általában rendszertelenül és kevesebbet alszanak, mint ahogyan igényelnék. Nem áll tőlük távol a szorongás; jellemzően intelligensek, jó humoruk van, és hajlamosak lehetnek kissé kényszeres viselkedésekre és a halogatásra. Az emberek körülbelül 10 százaléka tartozik ide.

Forrás és bővebben: https://pszichoforyou.hu/kronotipus/

Oroszlán.
Medve.
Farkas.
Delfin.
10 hozzászólás