Dora_Elizabeth P szavazása


>!
Dora_Elizabeth P

Áprilisi téma (Habos Kakaó Olvasóklub)

Ezt a szavazást lezárták, már nem lehet voksolni.

Szeretnék megkérni mindenkit, hogy csak az szavazzon, aki részt is szeretne venni. (Természetesen ez nem azt jelenti, hogy aki itt szavaz, annak kötelező utána olvasni a áprilisi körben, csak olyan ne szavazzon, aki tudja, hogy biztosan nem is akar részt venni ebben.)
Ha még nem hallottál róla: https://moly.hu/karcok/1213848
Minden hónap első teljes hetében megszavazzuk a következő hónap témáját.
Szavazás ideje: mostantól – március 9.

Kivételesen egy kis magyarázatot is írok a pontokhoz
1. Fiús könyvek: olyan ifjúsági könyvek, amiket inkább fiúknak szántak.
2. Egy ifjúsági sorozat „sokadik” része: Olyan sorozatokra gondolok, amit már elkezdtél (gyerekként például), de aztán kinőttél belőle és nem folytattad, vagy nem sikerült megszerezned a sorozat sokadik részét, ezért nem olvastad még végig. Érnek olyan sorozatok is, ahol nem fontos milyen sorrendben olvasod a részeket, és mondjuk ebből nem sikerült minden részt elolvasnod valamilyen oknál fogva. Remélem, tiszta. Példát is tudok mondani, én 12 évesen szerettem a Penny-sorozatot (Thomas Brezinától), de nem olvastam el mindegyik részét. Ez pont egy olyan sorozat, ahol az első rész után teljesen mindegy, melyikkel folytatod, mert nem kapcsolódnak egymáshoz szervesen az események. Mivel mindenkinek más-más sorozat maradt félbehagyva, ezért ha ez a téma nyer, nem hozunk választható könyveket, mindenki azt olvas, amit akar.
3. Magyar verseskötet: április 11. a magyar költészet napja, ezért gondoltuk ezt egy lehetséges témának. Magyar írók gyermekeknek írt verseskötetei vagy verses meséi/verses regényi között keresünk magunknak olvasnivalót. Először gondoltunk arra, hogy majd szabunk meg oldalszámot, ami felett kell hozni ajánlott könyvet, de ez erősen függ kiadástól is (konkrétan a János vitézt megtaláltam 100+ oldalszámú kiadásban és 60 oldalasban is.) Szóval ettől eltekintettünk, viszont úgy gondolom, hogy ne mondókás könyveket olvassunk, ha ez a téma nyer, hanem inkább nagyobb gyerekeknek szánt verseket.

2
Fiús könyvek
7
Egy ifjúsági könyvsorozat "sokadik" része, amit még nem olvastál (Ebben az esetben választható könyvek nem lesznek, mindenki azt olvas, amit akar)
1
Gyermekeknek írt magyar verseskötetek vagy verses elbeszélések