Várólista, kívánságlista

>Mi a különbség a várólista és a kívánságlista között?

A várólistára azokat a könyveket célszerű gyűjteni, amiket szeretnél elolvasni (így nem felejted el, hogy majd valamikor el akarod olvasni), a kívánságlistára pedig azokat, amiket szeretnél, ha meglennének neked (így nyomon tudod követni, miket kell megvenni, és ha valaki ajándékot akar neked venni, annak is segítség). Funkcióiban a kívánságlista annyival különlegesebb a várólistánál, hogy ha valaki eladónak jelöl egy olyan könyvet, ami rajta van a kívánságlistádon, arról kapsz emailben értesítést (ezt kikapcsolhatod a profilod szerkesztési nézetéből elérhető Működés menüben, vagy a kívánságlista egyes elemeinél egyenként a szerkesztési nézetükben). Valamint az is plusz funkció a kívánságlistánál, hogy az egyes kiadók oldalán a Könyvek menüben kilistázhatod, hogy attól a kiadótól milyen könyvek szerepelnek a kívánságlistádon.

>Hol találom a várólistámat és a kívánságlistámat?

A profilod jobb oldali menüjében.

>Hogyan tehetek a várólistámra egy könyvet?

Kattints a könyv adatlapján található Hozzáadás menü legördülőjében a Várólista gombra. Ha elkezdesz olvasni egy könyvet, az automatikusan törlődik a várólistádról.

>Hogyan tehetek egy könyvet a kívánságlistámra?

Kattints a könyv adatlapján található Hozzáadás menü legördülőjében a Kívánságlista gombra. A kívánságlistádról automatikusan törlődik egy könyv, ha azt a könyvet felveszed a magánkönyvtáradba.

>Hogyan tudok törölni egy könyvet a váró- vagy kívánságlistámról?

Vagy nyisd meg a könyv adatlapját, és kattints a zöld Kívánságlista ill. Várólista feliratokra, vagy nyisd meg a kérdéses listát, keresd ki rajta a könyvet (ha borítós nézettel nézed, görgess lentebb, és keresd meg a szöveges verzióját) és a mellette lévő fogaskerékre kattintva nyisd meg szerkesztésre, majd az így megjelenő ablakban található Törlés gombra kattintva töröld. De ha megszerzel egy könyvet, az automatikusan törlődik a kívánságlistádról, illetve ha elkezdesz olvasni egy könyvet, az a várólistádról törlődik automatikusan.

>Hogyan jelölhetem, hogy valakit megajándékozok egy könyvvel?

Keresd ki a kívánságlistáján az adott könyvet, kattints a mellette lévő fogaskerékre, majd a Megajándékozom ezzel a könyvvel gombra. Ilyenkor megjelenik a könyv mellett egy mindenki számára látható ajándék ikon (), így mindenki tudni fogja, hogy azt a könyvet ne vegye meg, mert már valaki mástól megkapja az illető. Ha meggondolnád magad, a könyv szerkesztési nézetében le is tudod venni a jelölést, a Mégsem ajándékozom meg ezzel a könyvvel gombra kattintva.

>Hogyan tudom megnézni, hogy meg akar-e valaki ajándékozni egy könyvvel?

A kívánságlistád címe mellett láthatod, hogy hány ajándékdoboz szerepel rajta. De végig is nézheted, hogy melyik elem(ek) mellett szerepel, ha szeretnéd tudni, melyik könyvet kapod ajándékba.