Üzenetek

>Kivel tudok itt levelezni?

Bárkivel, aki regisztrált a Molyra. Te is írhatsz bárkinek (aki nem tilt), és bárki más is írhat neked (akit nem tiltasz).

>Hogyan tudok levelet írni valakinek?

Bárkinek tudsz írni a profiljáról elérhető Üzenet küldése gombbal. De a fejlécben található +Új menüből, illetve az Üzenetek menü jobb oldaláról elérhető Új üzenet linkkel is írhatsz üzenetet (de itt csak a figyelőidet és figyeltjeidet állíthatod be címzettnek).

>Mi az az üzenetfolyam?

A postaládádban nem üzeneteket, hanem üzenetfolyamokat találsz. Egy üzenetfolyam úgy jön létre, hogy valaki ír egy levelet a másiknak, a másik pedig ahelyett, hogy új levélben válaszolna, a Válasz vagy az Üzenet hozzáfűzése gombot használja - így az ő levele egy üzenetfolyamba kerül a kapott levéllel. Ezt a levelek azonos tárgya is jelöli. A végtelenségig lehet így folytatni egy-egy levelezést.

>Mit takarnak a különböző mappák az üzeneteimnél?

A Friss üzenetekben elolvashatod a frissen érkezett, még el nem olvasott leveleidet.
A Bejövő üzenetekben minden valaha beérkezett üzeneted benne van, amit még nem archiváltál, vagy töröltél.
A Csillagozott üzenetekben azokat az üzeneteidet találod, amiket megjelöltél egy csillaggal.
A Saját üzenetekben az általad kezdeményezett üzenetfolyamokat találod.
A Friss rendszerüzenetek és Bejövő rendszerüzenetek mappában találod a rendszer által küldött üzeneteket.
Az Összes üzenetben megtalálod az összes üzenetet, amit írtál vagy kaptál, és amit még nem töröltél, a rendszerüzeneteket is beleértve.

>Mire jó, ha csillagozok egy üzenetfolyamot?

Csillagozással megjelölhetsz üzenetfolyamokat, így később is könnyen megtalálod őket a Csillagozott üzenetek mappában. Az üzenetfolyam résztvevői nem látják, hogy megjelölted, itt a csillag nem a tetszésed kinyilvánítására szolgál.

>Mit tegyek, ha csak egy üzenetet akarok megjelölni?

Ha egy hosszú üzenetfolyam egyetlen üzenetét akarod megjelölni, használd a könyvjelző funkciót. Erről bővebben az Alapokban olvashatsz.

>Mire jó, ha archiválok egy üzenetfolyamot?

Ha tudod, hogy egy üzenetfolyammal már nem akarsz foglalkozni, amíg új üzenet nem érkezik hozzá, nyugodtan archiváld. Így csak a legfontosabb levelek lesznek a Bejövő üzenetek mappádban, és nem fognak elsikkadni a fontos tartalmak a többi mellett. Az Összes üzenet mappádban lévő üzenetfolyamok soha nem törlődnek maguktól, később is meg fogod az archivált leveleidet ott találni.

>Hogyan tudom archiválni a levelezéseimet?

A listanézetben az üzenetfolyam előtt, vagy egy üzenetfolyam megnyitásakor az üzenetek fölött található iratrendező ikonnal ( ). Ha erre kattintasz, az iratrendező kiürül ( ), ez jelöli, hogy az üzenetfolyam archiválva lett.

>Hogy került az archivált levelem ismét a bejövő üzenetek mappámba?

Ha új üzenet érkezik egy archivált levélhez, automatikusan visszakerül a beérkezett levelek közé. Újra archiválnod kell, ha azt akarod, hogy az archív mappádba kerüljön.

>Hogyan tudom törölni a levelezéseimet?

A listanézetben az üzenetfolyam előtt, egy üzenetfolyam megnyitásakor az üzenetek fölött található piros X-szel ( ). Üzenetet nem, csak üzenetfolyamot tudsz törölni (ezzel törlődik az összes odatartozó üzenet az üzeneteid közül, de az, akivel leveleztél, el fogja tudni olvasni továbbra is, amit írtál neki).

>Hogyan tudok több címzettnek írni egyszerre?

A Címzett mezőbe soronként megadhatod azokat, akiknek el szeretnéd küldeni a levelet. Ha egy már létező üzenetfolyamba szeretnél valakit meghívni, az üzenetfolyam szerkesztésénél erre is találsz módot.

>Mire jó az Üzenettagság törlése gomb?

Ezzel a gombbal tudod elérni, hogy az adott üzenetfolyamhoz tartozó további leveleket ne kapd meg. Az addigi üzenetek nem törlődnek ettől. A kilépésedről nem kap külön értesítést az üzenetfolyam többi résztvevője. A gombot az üzenetfolyam szerkesztési nézetében találod.

>Kapok róla emailes értesítést, ha üzenetet kapok a Molyon?

Igen, ezeket az emaileket és a gyakoriságukat a profilod szerkesztési nézetében az Üzenetek fülön tudod beállítani. Ha egy üzenetfolyam további beérkező üzeneteiről nem akarsz értesítést kapni, a szerkesztési nézetben az E-mail értesítések kikapcsolása jelölőnégyzet bepipálásával tudod kikapcsolni ezt a funkciót.

>Hogyan tudom kilistázni egy másik mollyal váltott üzenetfolyamjaimat?

Az illető profiloldalán kattints az Üzenet küldése melletti Eddigi üzenetváltások linkre.

>Mit tegyek, ha nem találom egy levelemet?

Az Üzenetek menüben a jobb fölső sarokban kattints a nagyító ikonra, és keress a leveleid között! Ez a kereső kizárólag a levelek tartalmában keres, a tárgyakban és címzettekben nem.
Ha így nem sikerült megtalálni, nézd meg esetleg az Összes üzenet mappádban, ott minden leveled megjelenik, amit nem töröltél. Ha törölted, már nincs mód a visszaállítására. Ha emlékszel, hogy kivel váltottad azokat a leveleket, esetleg még őt megkérdezheted, hátha megtartotta az üzenetfolyamot.

>Mik azok a rendszerüzenetek?

Rendszerüzeneteket például akkor kaphatsz, ha egy tag eladónak jelölt egy könyvet, ami a kívánságlistádon van. Ezek az üzenetek másmilyen ikonnal jelennek meg a fölső menüben, és válaszolni sem lehet rájuk. A rendszerüzenetek 30 napig őrződnek meg, utána automatikusan törlődnek.

>Hogyan tudok becsatolni valakit egy üzenetfolyamba?

Az üzenet szerkesztési nézetében az Új címzettek hozzáadása résznél tudsz hozzáadni új tagot az üzenethez. Kizárólag figyelt tagokat tudsz így becsatolni üzenetekbe.