Tagok

>Mire jó, ha figyelek valakit?

Könnyen figyelemmel tudod kísérni a ténykedését, mert minden, amit csinál, bekerül a frissedbe. Ha valaki hozzád hasonló érdeklődésű, vagy személyesen ismered, és érdekes embernek tartod, biztosan sok olyasmit olvashatsz majd tőle, amiért érdemes figyelned.

>Hogyan tudok figyelni valakit?

Menj a profiljára, és kattints a szürke Figyelem gombra. Ilyenkor a gomb színe zöldre vált, innen tudod, hogy sikerült figyelned őt. Ha vissza akarod vonni a figyelést, csak kattints ismét a zöld Figyelem gombra - ekkor az ismét szürkére vált, ez jelzi, hogy már nem figyeled.

>Mit csináljak, ha valaki figyel engem?

Ha szimpatikus, és érdekel, jelöld vissza, azaz figyeld te is. Ha nincs kapacitásod rá, hogy figyelemmel kövesd, ne jelöld vissza, nem számít udvariatlanságnak.

>Kit érdemes figyelnem?

Ha már van egy-két figyelted, a főoldali menüből elérhető Tagok oldal jobb oldali menüjében találsz erre javaslatokat. Olyan embereket ajánl ez az opció, akiket több figyelted is figyel, "a barátom barátja az én barátom is" alapon. De a kedvenc könyveidnél is érdemes lehet körülnézned. Ha szimpatikus valaki, olvasd el a karcait, értékeléseit, nézd meg, hogy miket olvas, milyen polcokat hozott létre stb., így rövid idő alatt el tudod dönteni, összeilletek-e.

>Hogy tudom itt megtalálni a facebookos ismerőseimet?

Amennyiben összekötötted a Moly profilodat a Facebook profiloddal, a profilodon a neved alatt a figyelőid és figyeltjeid mellett a Facebook-ismerőseidet is megtalálod.

>Hogyan tudom az összes többi ismerősömet megtalálni?

Ha nem vagytok ismerősök Facebookon, és nincs mind a kettőtök molyos profilja hozzákapcsolva a facebookos profilotokhoz, valamint nem tudjátok egymás molyos nevét, nincs rá lehetőség, hogy megtaláljátok a másikat.

>Mire jó az Ízlésőr gomb?

Ez egy pro tagoknak elérhető funkció.
Minden tag profiloldalán találsz egy ilyen gombot. Akinél rákattintasz, az a moly bekerül az ízlésőreid közé. Több ízlésőröd is lehet, ők azok az emberek, akiknek adsz a véleményére, és mielőtt belefogsz egy könyvbe, szívesen megnézed, nekik hogy tetszett. Minden könyv adatlapján a jobb oldali menüben a Figyeltjeim és a könyv oldalon találsz egy Ízlésőrség feliratot, mellette azoknak az ízlésőreidnek a százalékos véleményét a könyvről, akik olvasták, és azt is, hogy ez mennyivel tér el az átlagtól. Alatta pedig láthatod, hogy kiknek az értékelése alapján kapod ezt a százalékszámot. Az ízlésőreid kilétét csak te tudod megnézni, nekik csak arról van információjuk, hány ízléskövetőjük van. Ezt mindenki a Tagok menü toplistái között nézheti meg, rögtön a második listában: az "Ízléskövetők száma alapján" lista alján találja mindenki a saját nevét és ízléskövetőinek számát.

>Kik azok a könyvtesók?

Ők azok, akik az értékeléseitek alapján a leginkább hasonlítanak rád. Ahhoz, hogy a funkció működjön két moly között, legalább 20 olyan könyvet kell értékelni, amit a másik is értékelt. A profilodon fölül találsz egy Könyvtesók linket, ott tudod kilistázni őket, ha pro tag vagy. Itt találod a Könyvtesók ajánlásait is, ebben a listában olyan könyveket találsz, amelyekre több közeli könyvtesód is magas pontszámot adott, tehát valószínűleg érdemes elolvasnod. Az egyes könyvtesóknál a "Néhány könyv, amelyet szerinte érdemes lenne elolvasnod" cím szintén olyan könyveket takar, amikre az adott tag jó pontszámot adott. Ha nem akarod, hogy ezekben a listákban megjelenjen egy könyv, mert tudod, hogy úgysem fogod elolvasni, jelöld azt a könyvet irrelevánsnak, és eltűnik (ezt a könyv adatlapján a Hozzáadás menüben tudod beállítani). Ha nem akarod, hogy egy már olvasott könyvet figyelembe vegyen a számításnál (például mert mesekönyv, és azt nem tartod relevánsnak), szintén ezt a gombot használd.
A számok az egyes tagok mellett pozitív és negatív értéket is felvehetnek, nagyjából +100 és -100 között mozognak. Az értékük igazából csak egymáshoz viszonyítva értelmezhető, bár az elmondható, hogy akikkel pozitív ez a szám, azokkal inkább megegyezik az ízlésetek, akikkel pedig negatív, azokkal inkább különbözik (ami neked tetszik, az neki nem, és fordítva).

>Szűrés, tiltás, rejtés… mi a különbség?

Amit szűrsz, az nem jelenik meg a frissedben (ezt egyesével tudod beállítani, pl. szűröd valakinek a karcait vagy egy konkrét karcát).

Akit tiltasz a profilján található Tiltom gombbal, az nem tud hozzászólásokat írni a tartalmaidhoz, se üzenetet küldeni neked. A kihívásaidra és eseményeidre sem tud jelentkezni, és figyelni sem tud téged. Amennyiben bekukacolja a neved, azt sem kapod meg személyes frissként, illetve az eladó könyveiről sem kapsz emailes értesítést. Ha kiemeli egy tartalmát a főoldalra, azt sem kapod meg. Az általad tiltott tagok számára privát profilként jelenik meg a profilod, akkor is, ha egyébként nem privát.
Szerkesztőket, kihívásszerkesztőket, segítőket és adminisztrátorokat nem lehet tiltani.

Akit pedig rejtesz a profilján található Elrejtem gombbal, annak a tagnak a tartalmai nem jelennek meg számodra a gyűjtőnézetekben (pl. összes karc, könyvadatlapok, stb.) és a frissedben. Kivétel, ha a te zónádba írja, az a karc bekerül a frissedbe. (A zónatulajdonosok a zóna tagjait ki tudják tiltani a zónáikból.) A rejtett tag hozzászólásai szintén nem jelennek meg számodra, annyi különbséggel, hogy azokból látsz annyit, hogy léteznek, csak a tartalmuk nem jelenik meg, amíg rá nem kattintasz, hogy meg akarod tekinteni.