Molyos kezdeményezések

>Mi az a Moly-szülinap?

A Moly 2008. december 1-jén indult, azóta minden évben nagyjából ekkor (jellemzően november utolsó hétvégéjén) egy nagyobb molyos összejövetellel ünnepeljük a Moly születésnapját. A helyszín mindig budapesti, van torta, tombola, ajándék könyvjelző és jellemzően irodalmi kvíz és vendég írók. A belépés mindig ingyenes, minden molyt szeretettel várunk!

>Mi az a Molynyomozó?

2012. júliusa óta minden évben a következő hónapban (tehát 2013-ban augusztusban, 2014-ben szeptemberben, stb.) egy irodalmi nyomozós játék várja a molyokat. A játék során a megadott feladványok alapján meg kell találni az oldalon elrejtett ujjlenyomatokat. Aki mindegyiket megtalálja, a végén egy kitüntetést kap jutalmul.

>Mi az a Kérdezz bármit! nap?

Időnként a Molyon előre meghirdetünk egy napot, amikor egy adott irodalmi személyiségnek (például írónak, illusztrátornak) egy erre a célra létrehozott zónában lehet kérdéseket feltenni, ő pedig aznap ahogy ideje engedi, megválaszolja mindet. Az eddigi Kérdezz bármit! zónákat a Zónák oldal Kérdezz bármit! zónák menüjében találod.

>Mik azok a Moly-antológiák?

Két moly kezdeményezésének és szervezésének köszönhetően immár három Moly-antológiával büszkélkedhetünk. Ezekben a molyok saját versei és rövid novellái találhatóak meg, valamint az illusztrációkat is molyok készítették. A kötetek a Molybazárban kaphatóak.

>Mi az a könyvjelzőtervező pályázat?

Alkalmanként a Moly könyvjelzőtervező pályázatot hirdet. Ez azt jelenti, hogy minden moly beküldheti, hogy ő milyen könyvjelzőt tervezett saját fotója vagy rajza alapján, utána a molyok szavaznak, és a nyertes könyvjelzőt kinyomtatjuk, majd elosztogatjuk (például a Moly-szülinapokon), a három dobogós pedig pro tagságot kap jutalmul.