Moderáció

>Mi alapján történik a moderáció?

A Moly Felhasználási feltételei és Irányelvei alapján.

>Hogyan történik a Molyon a moderáció?

Az adminisztrátorok rejthetik a sértő tartalmakat az oldalról, és adhatnak hibapontot is értük.
Amennyiben összegyűlik 3 büntetőpontja valakinek, tiltva lesz az oldalról, majd törlésre kerül a profilja. A pontok 1 év elteltével elévülnek.

>Minden rejtett tartalomért pontot kapok?

Nem, például ha rosszul használsz egy funkciót (pl. eseményként hirdeted meg, hogy a nappaliban olvasol), a tartalmad rejtve lesz, de nem kapsz érte pontot. Ha hibát vagy fejlesztési ötletet jelzel karcban, az is rejtve lesz, de ezért sem jár hibapont. Minden alkalommal, amikor pontot kapsz, az a személyes frissedben is ki lesz írva a rejtett tartalom fölé, így: 1 hibapont. Ha azt látod, hogy nem jár érte hibapont, akkor nem is kaptál.

>Hol nézhetem meg, hány pontom van?

Ha van rejtett tartalmad vagy pontod, a profilod jobb oldali menüjében találsz egy Rejtett tartalmak menüt, abban a menüben tudod megnézni a pontjaidat is. Ha nincs ilyen menüd, nincs pontod sem.

>Mi történik a rejtett tartalmakkal?

30 nap elteltével törlődnek a Molyról.

>Hol nézhetem meg a rejtett tartalmaimat?

A rejtett tartalmaid bekerülnek a személyes frissedbe az indoklással együtt. Ezen túlmenően ha van rejtett tartalmad vagy pontod, a profilod jobb oldali menüjében találsz egy Rejtett tartalmak menüt. Ha nincs ilyen menüd, nincs rejtett tartalmad sem.

>Hogyan jelezhetem, ha sértő tartalmat találtam?

Több lehetőséged is van:
1. Az adott tartalom szerkesztési nézetében (illetve a szerkesztési ikont lenyitva) kattints a Sértő tartalom linkre.
2. Ha úgy érzed, ez kevés, írj üzenetet a Molynak a problémádról.
3. Ha a saját tartalmadhoz írnak olyasmit, ami rossz irányba viszi a társalgást, nyugodtan töröld azt a hozzászólás szerkesztési nézetében található Törlés gombbal.

>Mi a helyzet a trollokkal?

A nyilvánvalóan kizárólag trollkodási szándékkal regisztrált tagok törlésre kerülnek.

>Mi az a trollkodás?

A Wikipédia oldalán olvashatsz erről.

>Miért nem látom, hogy ki jelölte sértőnek az egyik tartalmamat?

Korábban előfordult, hogy az egyik felhasználó a saját tartalma alatt megkért egy másik felhasználót a szabályok betartására, amire válaszul folyamatos zaklatásnak lett kitéve. Az ilyen esetek elkerülésére szolgál a névtelenség.

>Mi a helyzet a külső, Molyon kívül létrejött tartalmakkal?

- Blogok: Ha bekötöd a Molyra a blogodat, annak örülünk, és neked is plusz olvasókat hozhat. De felhívjuk a figyelmed, hogy bár a saját blogodon bármit írhatsz, a Molyon megjelent tartalmakra (és a Molyon hozzájuk keletkező hozzászólásokra) vonatkoznak a Felhasználási feltételek és az Irányelvek. Ha ezeket sértő tartalom jelenik meg a Molyon, a tartalom rejtésre kerül.
- Egyéb, nyilvános felület: a Moly csapattagjainak (segítők, szerkesztők, adminok) sértegetése, becsületsértése, rágalmazása nyilvános fórumon figyelmeztetést von maga után. Ha a kérés ellenére nem törli a molyos felhasználó a sértő tartalmat, törölve lesz a profilja.