Merítés

>Mi a Merítés?

A Merítés irodalmi és kulturális válogatás a Moly tartalmaiból. Célja a legfrissebb és legfontosabb anyagok bemutatása a könyves világ berkeiből. Különböző rovatok foglalkoznak az egyes műfajokkal, zsánerekkel, s néhány, az irodalmon kívül eső területtel is. A legfőbb könyves eseményekről (Könyvfesztivál, Könyvhét, Moly-szülinap) különrovatokban tudósítunk.

>Hol találom a Merítést?

A főoldal jobb szélén, a kéthasábos menü alatt. A címre kattintva mindig a legfrissebb szám jelenik meg, de lejjebb görgetve a korábbiakat is elérheted.

>Kinek szól a Merítés?

A Merítésben minden könyvbarát találhat kedvére valót, kortól, nemtől, érdeklődési körtől függetlenül.

>Mikor jelenik meg a Merítés?

Minden hónap 10-én. A megjelenésről a Moly minden tagja értesítést kap a frissében, valamint a legújabb szám a Moly főoldaláról és a Molyblogból is elérhető.

>Mi a Merítés-díj?

A Merítés-díj célja a kortárs magyar irodalom népszerűsítése. A díjazottak az előző naptári évben magyar szerzőktől első kiadásban megjelent művek közül kerülnek ki. A Merítéshez kötődő zsűritagok állítják össze az általában tíz könyvet tartalmazó tematikus listákat, melyeket hagyományosan június folyamán tesznek közzé. A következő fázisban mind a zsűri, mind a Moly regisztrált felhasználói kategóriánként megválasztják a díjazottakat.

>Kik készítik a Merítést?

A Merítés szerkesztőinek felvétele jobbára felkéréses alapon, a szerkesztőség tagjainak gondos mérlegelése és konszenzusos döntése nyomán történik. Olyan aktív, precíz, megbízható és tájékozott felhasználókat, olvasókat, bloggereket keresünk, akik otthonosan mozognak az irodalom egyes területein, s készek színesen, izgalmasan és magas színvonalon bemutatni, népszerűsíteni azokat.

>Hogyan lehetek én is a szerkesztői csapat tagja?

Ha van egy jó ötleted, hogy milyen rovatot látnál még szívesen a Merítésben, s kész vagy elképzelésedet hosszú távon is megvalósítani, keresd a főszerkesztőt (@Tarja_Kauppinen).