Merítés

>Hol találom a Merítést?

A főoldal jobb oldali sávjában, a két hasábos menü alatt. Felül mindig a legfrissebb szám látható, de lejjebb görgetve a korábbiakat is elérheted.

>Mi az a Merítés?

A Merítés célja, hogy bemutassa a Moly legjavát: minden számban igyekszünk az elmúlt hónap friss tartalmaiból kiemelni a legizgalmasabbakat, legértékesebbeket. Különböző rovatok foglalkoznak az egyes irodalmi műfajokkal, zsánerekkel: klasszikus és kortárs szépirodalom, sikerkönyvek, sci-fi, krimi, fantasy, költészet, gyerek- és ifjúsági irodalom stb. Vannak tematikus rovataink, például a sportról, tudományról, vallásról, képzőművészetről, molyéletről, zenéről szólók, idézeteket vagy egy-egy szerzőt bemutatók. A Kölcsönkapott beszélgetések rovatban hónapról hónapra olyan molyokkal olvashattok interjút, akiknek a munkájába izgalmas bepillantani: például szerzőkkel, fordítókkal, illusztrátorokkal, de a könyves szakmától távolabb eső foglalkozást űzőkkel is. Időről időre alkalmi rovataink is vannak: ilyenekben néha egy-egy város molyklubjai mutatkoznak be, vagy beszámolunk molyok tömegét megmozgató eseményekről (pl. molyszülinap, könyvhét, könyfesztivál), esetleg magyar nyelvű irodalmi folyóiratokból szemlézünk.

>Kinek szól ez?

Új vagy a Molyon? Nézz körül a Merítésben, és hamar meglátod, mennyi mindenre jó még ez az oldal az olvasmányaid rögzítésén kívül. Egy ideje nincs időd túl sokat molyolni? Fusd át a Merítést, csupa olyan dolgot szedtünk össze benne, amiről szerintünk kár lenne lemaradni. Ajánlani szeretnéd valakinek a Molyt, de félsz, hogy első látásra nem fog tudni eligazodni rajta, és ez visszariasztja? Mutasd meg neki a Merítést, itt egy helyen sok értékes tartalmat talál, és talán a formátum is könnyebben befogadható.

>Kik készítik a Merítést?

A Merítés szerkesztői szabadidejükben, önkéntes alapon végzik a munkájukat, amit a nevük mellett látható lila M betű jelez. Ezenkívül a Moly állandó, tovább nem adható pro tagsággal segíti a szerkesztők munkáját. Egy-egy rovat szerkesztése - témától és szerkesztési módszertől függően - néhány órától néhány napig terjedő elfoglaltságot jelent, ezért a szerkesztők között van némi fluktuáció, hiszen előfordul, hogy valaki már nem tudja tovább vállalni ezt az időigényes, lapzártához kötött feladatot.

>Hogyan lehetek én is a szerkesztői csapat tagja?

Új szerkesztők eddig kétféleképpen kerültek körünkbe: leggyakrabban felkéréssel kerestünk új munkatársat egy-egy megürült rovat élére, de nyílt „pályázatot” is hirdettünk már a molyok között - ilyenre a későbbiekben is sor fog kerülni időről időre. Amennyiben van egy jó ötleted, elképzelésed, hogy milyen rovatot látnál még szívesen a Merítésben, vagy ha úgy érzed, te is szeretnél a szerkesztői gárda tagja lenni, keresd a koordináló szerkesztőt (@pepege).