Listák

>Mik azok a listák?

Könyveket tartalmazó listák, amelyeken bejelölheted, mely könyveket olvastad már róluk, és ez alapján kaphatsz egy százalékszámot az adott listán való teljesítményedről. Így tudhatod meg például, hogy A Nagy Könyv lista hány százalékát olvastad már.

>Hol találom a listákat?

A főoldali menüből elérhető listák oldalon, illetve a könyvadatlapokon a jobb oldali menüben is megtalálod az adott könyvhöz kapcsolódó közérdekű listát.

>Hogyan tudok egy listára jelentkezni?

Kezdd el bejelölni, hogy miket olvastál róla. Az első Bejelölöm gombra kattintva már jelentkeztél is.

>Hogyan tudok listát készíteni?

A listák oldalon kattints a +Új lista gombra, töltsd ki a címet és a leírást, pipáld be a közérdekű jelzést, ha közérdekű listát készítesz, majd mentsd el. Ezután a fogaskerék alatt tudsz könyveket hozzáadni.
Listát készíteni ugyanakkor saját polcból is tudsz - ehhez kattints a polc szerkesztési nézetében legalul a Listává alakítom gombra. A polcod ilyenkor ugyanúgy megmarad, ahogy előtte volt, csak lesz egy listád is az adott könyvekkel. (Listát nem lehet rejteni, ezért ha privát volt a polcod, a listád akkor is nyilvános lesz.) Létre tudod hozni a könyvadatlapról is: a Listához adás választásakor a megfelelő felugró ablakban egy új mezőbe írhatod az újonnan létrehozandó lista nevét.

>Miért nem jelenik meg a listám a listák menüben?

Ott csak az olyan listák jelennek meg, amelyeken legalább 5 könyv van és közérdekűnek lettek jelölve. Ha közérdekűnek lett jelölve, de valójában nem az, a szerkesztők is kiszűrhetik a listádat ebből a nézetből.

>Mi számít közérdekű listának?

Olyan listák, amelyek nem a te személyes ízlésedet vagy olvasnivalóidat tartalmazzák, hanem valamilyen hivatalos vagy híres szervezet vagy ember által összegyűjtött vagy összeállított gyűjtemények. Például az nem közérdekű, hogy szerinted mik a kortárs magyar íróktól kötelezően elolvasandó könyvek, de az igen, hogy milyen könyvek kaptak valamilyen díjat.

>Tudom törölni a listámat?

Akár közérdekű, akár magánjellegű a listád, csak akkor tudod törölni, ha senki más nem jelentkezett még rá, hogy mások kitöltési adatai ne vesszenek el.