Kitüntetések

>Hol tudok böngészni a kitüntetések között?

Az események kitüntetéseit az Események menü Kitüntetések eseményekhez oldalán találod, a molyos kitüntetéseket a Kihívások menü Molyos kitüntetések oldalán, a kihívások kitüntetéseit pedig a kihívásokkal együtt tudod böngészni a Kihívások menü Összes kihívás oldalán.

>Hogyan tudok megszerezni egy kitüntetést?

Kattints a kitüntetésre, hogy megtudd.
Ha kihívással szerezhető meg, itt megtalálhatod a kihívásra mutató linket is. Nincs más dolgod, mint jelentkezni, teljesíteni, és jelezni, hogy teljesítettél. Kis idővel azután, hogy a kihívásgazda jelölte, hogy teljesítetted a kihívást, rendszerüzenetben értesülni fogsz arról, hogy a kitüntetést átveheted (a kitüntetés oldalán az Átveszem gombra kattintva). Ha nem akarod ezt kivárni, és tudod, hogy a kihívásgazda jelölte a teljesítésed, átveheted anélkül is.
Ha olyan kitüntetést szeretnél megszerezni, ami nem kihíváshoz kapcsolódik (például Több mint egy éve moly), akkor várd ki, amíg teljesülnek a feltételei, és akkor ezt is ugyanúgy átveheted, mint a kihívásokért járókat.

>Hogyan tudom megadni a kitüntetések sorrendjét a profilomon?

Kattints az alattuk lévő Összes kitüntetés linkre, majd az így megjelenő listánál kattints a jobb felső sarokban lévő ikonra. Itt "fogd és húzd" módszerrel tudod őket sorba rendezni. Figyelj rá, hogy csak az első 16 jelenik meg a profilodon, a megadott sorrendben. Ez a funkció mobilon nem elérhető.

>Hogyan tudom eltüntetni a kitüntetéseket a profilomról?

A profilod szerkesztési nézetén belül a Működés menüben tudod kikapcsolni a megjelenésüket. Ha egy kihívás kitüntetésétől akarsz megszabadulni, töröld a kitüntetést a szerkesztési nézetében. A kihívásról nem kell lejelentkezni, mivel nem kapod meg automatikusan a kitüntetést.

>Hogyan tudok kitüntetést csinálni?

Ha van kihívásod, és megfelel a szabályoknak, csinálhatsz hozzá kitüntetést is!
Keress egy képet! A döntésnél vedd figyelembe, hogy a kitüntetés kicsi lesz, tehát az apró részletek nem feltétlen fognak látszódni. Szerencsés, ha a kép négyzet alakú és legalább 300×300 pixel, de lehet kisebb is, ha tudod, hogy mi az a veszteségmentes tömörítés, és olyan formátumban van. A kitüntetés kör alakú lesz, ezért próbálj olyan képet keresni, ahol semmi lényeges nincsen a sarkokban, mert a kép sarkai a kerekítés miatt le lesznek vágva. Ha ezzel megvagy, a kihívás oldalán kattints a fogaskerékre, majd a Kitüntetéskép mezőben add meg a kiválasztott képet, és mentsd el.
Mielőtt létrehozol egy kitüntetést, nézd meg a kihívásoknál, hogy más nem használta-e már ugyanazt a képet más kitüntetéshez. Próbálj egyéni kitüntetést létrehozni!

>Tudom később módosítani a létrehozott kitüntetést?

Bármikor módosíthatod a kitüntetést a fent leírt módon, de figyelj rá, hogy a kihívásodon részt vevő emberek beleegyezésével történjen ez.

>Mit jelentenek a különböző színű keretek?

A kihívások kitüntetésének keretét a kihívás gazdája választja ki. Ez lehet sárga, narancssárga, piros, rózsaszín, zöld, lila, szürke, fekete vagy barna.
Sötétkék kerete az eseményekhez készült kitüntetéseknek van.
Világoskék kerete pedig a Moly saját kitüntetéseinek van.

>Mi alapján kaphatom meg az „x oldal az adott évben” típusú kitüntetéseket?

A kitüntetés a lezárt olvasásaidat veszi figyelembe. Ha nem csatolsz kiadást az olvasásaidhoz, akkor a legfrissebb kiadások oldalszámaival fog számolni. A félbehagyott könyveid oldalszámait is bele tudja számolni, amennyiben beírod az elolvasott oldalak számát az olvasás szerkesztési nézetében.