Csapattagok

>Kikről szól ez a súgóoldal?

A Moly hivatalos munkatársairól, azaz a szerkesztőkről, segítőkről és adminisztrátorokról. A Molyon ugyanakkor sokat dolgoznak a tagok is, így valójában ők is a csapat tagjai - ez a súgóoldal azonban nem róluk szól.

>Hogyan ismerek fel egyet közülük, illetve hol tudom megnézni, kik azok?

Könnyen felismerheted őket a profiljukon a nevük melletti betű alapján:
Fekete alapon fehér A jelöli az adminisztrátorokat, zöld alapon fehér S a szerkesztőket, világoskék alapon fehér S a kihívásszerkesztőket és zöld alapon fehér + pedig a segítőket.
Ha elcsípsz egyet, a neve melletti kis betűre kattintva éred el a teljes listákat (vagy kattints az itteni linkekre).

>Hogyan lesz valaki „csapattag”?

Új "csapattagot" az adott csapat tagjai vagy bármely adminisztrátor javasolhat. Ha az adott csapat minden tagja úgy véli, a jelölttel hatékonyan tudna együtt dolgozni, egy adminisztrátor levélben tájékoztatja a tagot a felkéréséről és a tudnivalókról, és amennyiben a tag elfogadja a felkérést, az adminisztrátor beállítja a tag jogosultságait.
A szerkesztők jellemzően arra figyelnek fel, ha sok adatot és jól töltesz fel, illetve ha gyakran jelzed az adatbázis hibáit, a segítők pedig a Súgunk! zónában gyorsan és hasznos választ adókat keresik.

>Mit kapnak a csapattagok cserébe?

Folyamatos (nem átruházható) pro tagságuk van nekik és családjuknak.

>Mit csinál egy segítő?

Ők ismerik a legjobban a Molyt, emellett pedig idejük és türelmük is van segíteni azoknak, akik nem találnak valamit az oldalon. A Súgunk zónában feltett kérdéseket az ő feladatuk megválaszolni, illetve őket lehet ugyanilyen kérdésekkel személyes üzenetben bátran zargatni. Az örökbeadásokat is ők intézik.

>Mit csinál egy szerkesztő?

Minden szerkesztő mást és mást. Itt egy közel sem teljes lista az elfoglaltságaikról:
- Adatbázis hibáinak javítása saját észlelés és hibajelzések alapján
- Új könyvek, események, kihívások elbírálása
- Karcok és polcok lecsatolása a könyvadatlapokról
- Hírek és népszerű karcok válogatása

>Mit csinál egy adminisztrátor?

Ők üzemeltetik és fejlesztik az oldalt, és a komolyabb beavatkozásokat (pl.: felhasználó kizárása) is ők bírálják és végzik el. Ők tartják a kapcsolatot a legtöbb kiadóval, szervezik a reklámokat, és képviselik a Molyt a különféle rendezvényeken. Ők kapják meg az Üzenet a Molynak üzeneteket, és ők is kezelik ezeket.