Blogger súgó

>Hol tudok böngészni a blogbejegyzések között?

A főoldali menüből elérhető Blogok oldalon. A Népszerű fülön belül találod az elmúlt 16 óra legnépszerűbb bejegyzéseit, az Összes fülön pedig az összes tagét, fordított időrendben. A Csak figyelteké jelölőnégyzet bepipálásával szűkítheted is ezt a listát a számodra érdekes emberek tartalmaira.

>Milyen blogot oszthatok meg itt?

Bármilyen blogot megoszthatsz a többiekkel, ami nem sérti az Irányelveket, de ha van könyves blogod, annak örülünk a legjobban.

>Hogy tudom megosztani a molyokkal a blogomat?

Ha a profilodnál a Személyes adatok szerkesztése linken elérhető Blog mezőbe beírod a blogod webcímét, és bepipálod a hozzá tartozó szem ikon jelölőnégyzetét, ez az adat meg fog jelenni a profiloldaladon, és minden moly láthatja majd. Ha azt akarod, hogy a figyelőid frissébe is bekerüljenek az egyes bejegyzéseid, pipáld be a mező alatt található Blogom publikálása itt jelölőnégyzetet is.

>Több blogot is megoszthatok?

A frissben csak az egyik blogod számára van hely, de a személyes adataid között felsorolhatod a többit is a Magamról szekcióban.

>Mikor jelenik meg a megírt bejegyzésem a Molyon is?

Pro tagoknak 1 órán belül, nem pro tagoknak 12 órán belül kerül át a Molyra a bejegyzésed. Ilyenkor bekerül a frissedbe, így könnyen észreveheted, és csatolhatod a hozzá tartozó könyvet vagy könyveket.

>Hogyan tudok könyvet csatolni a Molyra bekerült bejegyzésemhez?

A bejegyzés szerkesztési nézetében a Könyv hozzáadása linken keresztül. Ha csatolsz egy könyvet a bejegyzésedhez, az megjelenik a könyvet figyelők frissében is, valamint a könyv Blogbejegyzések menüjében.

>Hogyan tudom az aktuális olvasmányaimat beszúrni a blogomba?

A profiloldalad jobb szélső menüjében a Beágyazókód bloghoz linkre kattintva egy külön oldalon tudod megszemlélni a widget előnézetét és a beágyazandó kódokat.

Beillesztés Joomla-s oldalba

A Joomla-s oldalakhoz @keep készített egy modult, amely letölthető a http://www.joomlaspecialista.hu/bovitmenyeink/moly-hu-widget-modul címről.

Beillesztés Blog.hu-s blogba

Az admin felületen a Beállítások menü Oldaldobozok oldalán a Keltetőből válaszd ki a HTML doboz sablont, húzd a helyére, majd nyisd meg szerkesztésre. Töröld ki a címet, majd a Tartalom mezőben válts HTML nézetre, onnan is törölj ki mindent, és illeszd be a beágyazókódot. Majd mentsd el.

>Az itteni hozzászólások megjelennek a blogomban is, vagy fordítva?

Nem, nincs átjárás a kettő között. A Kedvenceld a Molyon widget beágyazásával ugyanakkor láthatóvá teheted a blogodon, hogy a Molyon hány kedvencelés és hány hozzászólás érkezett az egyes bejegyzéseidhez. Az alábbiakban meg tudod nézni, hogy miként állíthatod be a legkedveltebb blogszolgáltatásokban.

Blogger.com, blogspot.com

Jelentkezz be az adminfelületre, és kattints a Sablon menü HTML-kód szerkesztése gombjára. A data:post.body részt tartalmazó sor fölé illeszd a következő kódot:
<div><iframe allowtransparency='true' expr:src='&quot;https://moly.hu/external/entries?url=&quot; + data:post.url + &quot;&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border: none; overflow: hidden; width: 400px; height: 26px;'/></div>

Blog.hu

Jelentkezz be az adminfelületre, a Megjelenítés menüben válaszd ki a saját sablonod szerkesztését, és a blh:post_author-t tartalmazó sor alá illeszd be a következő kódot: <iframe frameborder="0" scrolling="no" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 400px; height: 26px;" allowtransparency="true" src="https://moly.hu/external/entries?url={blh:post_permalink}"></iframe>

Joomla

Joomla-s oldalhoz @keep készített modult, amiről itt olvashatsz.

Wordpress

@bolint wordpresses modulját innen tudjátok letölteni.

>Mi a helyzet, ha többen vezetünk egy blogot?

Ha több ember is megadta ugyanazt a blogot itt a profilján, akkor is csak az először regisztrált emberhez kerülnek be a bejegyzések a duplikációk elkerülése érdekében - azonban az illető átadhatja az egyes bejegyzéseket a társának, ha az figyeli őt. Erre a molyos bejegyzés szerkesztési nézetében van mód.