>Hogyan tudom formázni a szövegeimet?

Ha két alávonás (Shift + kötőjel) közé rakod a kiválasztott mondatrészt, _például így_, akkor dőlt betűkkel fog megjelenni, ha pedig két dupla hullámkarakter (AltGr + 1) közé, ~~például így~~, akkor pedig áthúzva. Ha a kiválasztott szövegrészben van sortörés (Enter), akkor minden bekezdést külön tegyél dőltté vagy áthúzottá.

Három alulvonással (Shift+kötőjel) négy szóköznyi helyet tudsz kihagyni (ugyanis az egynél több szóköz automatikusan egyre csökken), például versek, bekezdések formázásához.

Karc, értékelés és hozzászólás szövegében jelölheted a cselekményleírásos részeket, ha azt, ami spoilert tartalmaz, két-két kapcsos zárójel (AltGr + B, AltGr + N) közé teszed, így: {{cselekményleírás}}, illetve a fórummotorokban megszokott [spoiler]cselekményleírás[/spoiler] jelölés is használható. Ez így fog megjelenni a szövegben: spoiler
Hasonlóan működik az Off jelölés is: amit ilyen módon akarsz elrejteni, két-két rendes zárójel közé írd, vagy működik az [­off]nem ide tartozik[/off] jelölés is. Ez így fog megjelenni a szövegben: off.
Mindkét a buborék kattintásra kinyílik. Ha sortörést teszel a szövegbe, nem fog működni se a spoiler-jelzés, se az off, ilyenkor minden bekezdést külön jelölni kell.

Szép linkeket az oldalon található alkotói- és könyvadatlapokra lehet készíteni:
1. Két-két szögletes zárójel (AltGr + F, AltGr + G) közé kell beírni könyv esetén a könyv szerzőjét és címét (köztük kettősponttal), vagy a könyvadatlap linkjét, alkotó esetén pedig az alkotó nevét, vagy az alkotói adatlap linkjét, majd egy elválasztóvonal (AltGr + W) után a tetszőleges szöveget.
Példa könyvre: "Megszereztem [[Gárdonyi Géza: Egri csillagok|ezt a szuper könyvet]]!" ill. "Megszereztem [[https://moly.hu/konyvek/gardonyi-geza-egri-csillagok|ezt a szuper könyvet]]!" Ezek így fognak megjelenni: "Megszereztem ezt a szuper könyvet!"
Példa alkotóra: "A kedvenc íróm [[J. R. R. Tolkien|A Gyűrűk Ura írója]]!" ill. "A kedvenc íróm [[https://moly.hu/alkotok/j-r-r-tolkien|A Gyűrűk Ura írója]]!" Ezek így fognak megjelenni: "A kedvenc íróm A Gyűrűk Ura írója!"
2. A fenti linkelési módszerek tetszőleges szöveg megadása nélkül is működnek (ilyenkor az elválasztóvonalat is ki kell hagyni).
Példa könyvre: "Elolvastam ezt a könyvet: [[Gárdonyi Géza: Egri csillagok]]!" ill. "Elolvastam ezt a könyvet: [[https://moly.hu/konyvek/gardonyi-geza-egri-csillagok]]!". Ezek így fognak megjelenni: "Elolvastam ezt a könyvet: Gárdonyi Géza: Egri csillagok!"
Példa alkotóra: "A kedvenc íróm [[J. R. R. Tolkien]]!" ill. "A kedvenc íróm [[https://moly.hu/alkotok/j-r-r-tolkien]]!" Ezek így fognak megjelenni: "A kedvenc íróm J. R. R. Tolkien!"
3. Kizárólag könyvek esetén, ha egy bekezdés végén vagy a sorban csak a szerző és könyvcím szerepel, és elé kerül egy > (AltGr + Y) jel, szintén linkké alakul, ha a cím után nem kerül más szó.
Példa: >Gárdonyi Géza: Egri csillagok
Így fog megjelenni: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Ha egy bármilyen linket két-két szögletes zárójel (AltGr + F, AltGr + G) közé teszel, az így fog megjelenni: link

Más formázásra nincs lehetőség.