Tükörlelkek sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Papp Dóra: Tükörlelkek
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.

Kiemelt sorozatértékelések

Janus>!

Tükörlelkek sorozat

Ember… lehet sorozatértékelést írni! Ezmiez?
Nem tudom, mióta él ez a funkció Molyon, lehet már hónapok óta, csak én vagyok vaksi off, hogy nem vettem észre, de az biztos, hogy most, hogy észrevettem, muszáj írnom róla néhány sort.
A Tükörlelkek eleve egy olyan sorozat, amelyről nem is lehet a külön kötetekről írni. Tudom, hogy megosztó, ahogyan maga az írónő is, viszont számomra, nem is tudom, megtette a hatását. Azt a hatást, amikor olvasás után csak fekszel egy helyben és bámulsz magad elé és le vagy sokkolódva, mert nem tudod elhinni, hogy vége, tudod te is, aki aktívan fent van ezen a platformon, kizárt, hogy ne tudná, miről beszélek. És az az érdekes, hogy lehet szó akármilyen óriási nagy rajongásról, nálam ezt a hatást eddig Papp Dóra könyvein kívül egyedül a Percy Jackson tudta elérni, és ezt nem tudom, hogy hogy.
Nem tervezek esszét írni, holott tudnék, de tudniillik hajnali egy óra van, és majdnem másfél óra gépelés van mögöttem és tanulás előttem, úgyhogy ezt rövidre fognám. A két nézőpontkarakter közül egyértelműen Orsi állt közelebb hozzám, már csak azért is, mert sokkal komolyabbnak éreztem az ő fejezeteit, mint a másikat. Nincs szó róla, hogy Kriszti ne lenne érdekes karakter, egyszerűen csak egyértelműen Orsi megy át a nagyobb karakterfejlődésen. Bele tudnék kötni, nem is egy helyen, de ahhoz túlságosan szerettem ezt a történetet és Papp Dóra írói stílusát, hogy ezt megtegyem. Na jó, ez nem igaz, én még a számomra legkedvesebb szénakazalban (teszem azt, az Avatár sorozat, mérnöki csoda, hogy nem borultak fel az ikertornyok a mű iránti rajongásom miatt) is képes vagyok a legkisebb tű méretű hibákat megkeresni, de most dőlök ki.
Említettem volt, a történet. Nagyon jól, shakespeare-ien (szeretem ezt a szót) van felépítve, hogy folyamatosan emelkedik a cselekmény, majd egy ponttól fordul a kocka és teljesen más irányt vesz, hogy a végkifejletben csúcsosodjon ki. Azért érdemes ezt többszörösen aláhúzottnak kezelni, mert egy iskolai témájú romantikus drámáról van szó, egy young adult romantikus slice of life könyvről! Lehetett volna belőle Szent Johanna gimi is, de hála a jó egeknek, nem lett az, helyette egy borzasztóan jól megírt és kitervelt cselekményű karakterdrámát kaptak, élő és lélegző szereplőkkel és valós problémákkal. A könyvek legvégéig tudott fordulatokat venni, és bár magára a végső fordulatra szerintem csak az nem számított, aki álmosan olvasott, de így is ott van a kedvenc könyveim között. Papp Dóra ezzel a könyvvel már másodjára bizonyította, hogy a mennyire belém talált a stílusa és te jó ég, milyen betegül hangzik ez az előző mondat.

Anett0612>!

Tükörlelkek sorozat

Túl sok dráma volt már a végére, és néha (sőt sokszor) teljesen logikátlan volt, hogy egy adott szituációban az adott karakter mit csinált vagy mondott, és emiatt nagyon műnek hatott a cselekmény.
Egynek elmegy, jó volt olvasni.

Vivien_Horváth_7>!

Tükörlelkek sorozat

Mennyire imádtam Kriszti és Orsi történetét! A kedvencem lett ez a könyvsorozat!