!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Rick Riordan: A villámtolvaj
Rick Riordan: A szörnyek tengere
Rick Riordan: A titán átka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Rick Riordan: Percy Jackson és Apollón dalnoknője

Sorozatpolc

KiraTheUltimate P>!

Rick Riordan Félvér isteneinek univerzuma 27 univerzum Bővebben

Rick Riordan: A villámtolvaj
Rick Riordan: A szörnyek tengere
Rick Riordan: A titán átka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Félvér akták
Rick Riordan: A vörös piramis
Rick Riordan: Tűztrónus
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Rick Riordan: Percy Jackson és Apollón dalnoknője
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
1 hozzászólás

Eredeti sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

Aldara>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ahh, hogy én ezt mennyire imádtam! Jól volt vegyítve benne a kaland, az akció, a poénok spoiler. Nagyon szeretem a görög mitológiát, és ez a sorozat tökéletesen kielégítette abbéli vágyamat, hogy görögökről olvassak <3 off

KayTee>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Már sok jót hallottam erről a sorozatról, de már láttam a „sorozatról” készült filmeket, így nem igazán éreztem, hogy el kellene olvasnom. Már csak azt bánom, hogy láttam ezeket a filmeket, és hogy nem kezdtem korábban a sorozat olvasását. El kell mondjam, hogy az a két film NEM erről a sorozatról szól.
Az első rész nagyon tetszett, de a második részt én kicsit laposnak éreztem és bíztam benne, hogy a folytatás nem ilyen lesz. Nagyon örülök, hogy folytattam, mert a harmadik résztől beindultak az események, innentől kezdve már letenni sem tudtam a könyveket.

Ami a szereplőket illeti:
Szerintem nagyon szépen kidolgozott nagyon szerethető karaktereket talált ki az író. Nagyon szerettem a főszereplőket, de a végére Nico is nagyon a szívembe lopta magát. Még a fő ellenség Luke-ot is nagyon megsajnáltam a végére, ugyan meg nem szerettem.
Thalia számomra az elején nagyon ellenszenves volt, de idő közben őt is megszerettem.
Talán akit egyszerűen nem tudtam megérteni az Rachel, őt még jobban meg kell ismernem.

A mitológia mindig is nagyon messze ált tőlem, soha nem értettem/érdekelt igazán. De talán, ha az iskolában is így hallottam volna róla, akkor másképp áltam volna a dologhoz. Tudom, hogy nagyon sok dolgot megváltoztatott a történetben Riordan, de úgy gondolom, hogy az alapokat ebből sokkal élvezhetőbben el tudnák sajátítani a gyerekek is.

A legjobb ebben a sorozatban pedig az, hogy nem ért ténylegesen véget. Már el is kezdtem Az elveszett hőst. Ha még nem tudod, hogy elkezd-e (az alapján, amit eddig elolvastam) szerintem ne gondolkozz tovább csak vesd bele magad.

sari88>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Külön már nem tudom értékelni a könyveket, mert elég régen olvastam és összefolynak a történetek. Felnőtt fejjel olvastam, a férjem akkor olvasta, mikor megismertük egymást. Évekig pihent a polcunkon, mire valamiért levettem onnan, hogy na akkor én most ebbe beleolvasok. (addigra a filmeket láttam, nem voltak a kedvenceim). Beszippantott. Az öt könyvet azt hiszem négy nap alatt olvastam el. És utána rettenetes ürességet éreztem. Eltelt egy év és újra olvastam megint. Aztán utánaolvastam a neten és rájöttem, hogy a történet itt koránt sem ér véget…
Sajnálom, hogy amikor én voltam gyerek, nem volt még. Akkor is imádtam a görög mitológiát, de nem volt ilyen könnyen fogyasztható formában. Ha a lányom nagyobb lesz, biztos vagyok benne, hogy a kezébe adom. Tanulásnak és szórakozásnak is tökéletes.

Mateusz_2009>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Nagyon nagyon jó sorozat! Nekem ez volt az egyik legjobb könyv sorozatom amit valaha olvastam ( pedig úgy kezdtem neki hogy nem akarom meg nem tetszik meg ilyenek) de mindenkinek fiúknak és lányoknak is egyaránt ajánlom.

rvsz_hrmn>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Mindig is imádtam a görög mitológiát. Egyszerűen varázslatos számomra és természetfeletti. Nagyon különlegesnek tartom, hogy több isten van ebben a mitológiában. Minden istent csodálok valamiért. Nagyon jó ötletnek találtam isten és ember szerelméből született félvérek történetet. Csodálatos volt és magával ragadó. Továbbra is imádni fogom ezt a világot, amiben a könyv is segített, hogy ne csalódhassak! :)

_Bogi>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Kalandokkal teli úton követhettük végig Percy és barátai kalandjait. Gyorsan lehet haladni mind az öt kötettel. Hiányozni fog ez a kis Félvér Tábor csapat. Ajánlani tudom mindenkinek aki esetleg még kimaradt volna ez a sorozat, akárcsak úgy mint nekem.

Meggyespite_13 >!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Számomra a gyerekkoromat jelenti ez a könyvsorozat, emlékszem, eleinte visszakoztam tőle, de aztán az unokatesóm a kezembe nyomta, elolvastam, és egyszerűen rajogni kezdtem érte, mindig alig vártam, hogy megkapjam a következő részt. Ez által a sorozat által szerettem meg igazán olvasni, és így szerettem bele a mitológia témájú könyvekbe is. Mindenkinek, korosztálytól függetlenül ajánlom, aki szereti az izgalmas, pörgős cselekményt, a jól kidolgozott szereplőket, a zseniális humort, és persze a görög mitológiát. <3

Lorant_Soti>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy belecsöppentem a könyvek világába. Nem tudom kellően kihangsúlyozni, hogy ez mennyire jó. A Villámtolvaj ébresztett rá arra, hogy nekem nem a tömör fantasy a komfort műfajom, hanem sokkal inkább az ifjúsági.

Mindegyik könyvet nagyon szerettem, talán a Csata labirintusban és az Utolsó olimposzi volt a kedvencem. Viszont a „fordulópontot” a Titán átka hozta el, ugyanis azt akkora élmény volt olvasni, hogy akkor vált kedvencemmé a sorozat.
Percyt és Annabetht annyira megszerettem, hogy egy amolyan mérték lettek, amit eddig senki másnak nem sikerült elérni.

Talán kijelenthetem, hogy csak a mitológia miatt érdekelt kezdetben… ám a Szörnyek tengere végére már abszolút a karakterdinamikákat élveztem a legjobban. Grover és Percy barátsága csodálatos volt már az első könyvben is, és ezt a végéig csak építették. Nagyon szembeötlő, hogy még a második részben Percy szégyellte Tysont, a végére pedig már tényleg testvéreként tekintett rá. Arról ne is beszéljünk hogy a két főszereplőnek milyen jó a viszonya egymással, és én azt hiszem, hogy ennyire még nem szerettem kapcsolatot, mint az övékét.

Rick Riordan abszolút kedvenc szerzőm lett. Ez az ember egy olyan világot teremtett meg, amibe bármikor el birok menekülni, ha elegem van az emberekből.
Emlékszek… azért vettem meg a Villámtolvajt, hogy elolvassam mielőtt decemberben jön a Disneys sorozat, és mikor megérkezett, még akkor is az volt a fejemben, hogy kár volt megvenni, mert decemberig még rengeteg idő van, és úgyse lesz jó. Hát mekkorát tévedtem… ez a könyvsorozat rengeteg dolgot tett az életemhez, igazi hardcore fan lettem. Négy Félvér-táboros pólóm van, és az egész PJO univerzum abszolút fontos része lett a személyiségemnek.