Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Rick Riordan: A villámtolvaj
Rick Riordan: A szörnyek tengere
Rick Riordan: A titán átka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Kiemelt sorozatértékelések

Kalmantuendi>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Már sok jót hallottam erről a sorozatról, de már láttam a „sorozatról” készült filmeket, így nem igazán éreztem, hogy el kellene olvasnom. Már csak azt bánom, hogy láttam ezeket a filmeket, és hogy nem kezdtem korábban a sorozat olvasását. El kell mondjam, hogy az a két film NEM erről a sorozatról szól.
Az első rész nagyon tetszett, de a második részt én kicsit laposnak éreztem és bíztam benne, hogy a folytatás nem ilyen lesz. Nagyon örülök, hogy folytattam, mert a harmadik résztől beindultak az események, innentől kezdve már letenni sem tudtam a könyveket.

Ami a szereplőket illeti:
Szerintem nagyon szépen kidolgozott nagyon szerethető karaktereket talált ki az író. Nagyon szerettem a főszereplőket, de a végére Nico is nagyon a szívembe lopta magát. Még a fő ellenség Luke-ot is nagyon megsajnáltam a végére, ugyan meg nem szerettem.
Thalia számomra az elején nagyon ellenszenves volt, de idő közben őt is megszerettem.
Talán akit egyszerűen nem tudtam megérteni az Rachel, őt még jobban meg kell ismernem.

A mitológia mindig is nagyon messze ált tőlem, soha nem értettem/érdekelt igazán. De talán, ha az iskolában is így hallottam volna róla, akkor másképp áltam volna a dologhoz. Tudom, hogy nagyon sok dolgot megváltoztatott a történetben Riordan, de úgy gondolom, hogy az alapokat ebből sokkal élvezhetőbben el tudnák sajátítani a gyerekek is.

A legjobb ebben a sorozatban pedig az, hogy nem ért ténylegesen véget. Már el is kezdtem Az elveszett hőst. Ha még nem tudod, hogy elkezd-e (az alapján, amit eddig elolvastam) szerintem ne gondolkozz tovább csak vesd bele magad.

rvsz_hrmn>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Mindig is imádtam a görög mitológiát. Egyszerűen varázslatos számomra és természetfeletti. Nagyon különlegesnek tartom, hogy több isten van ebben a mitológiában. Minden istent csodálok valamiért. Nagyon jó ötletnek találtam isten és ember szerelméből született félvérek történetet. Csodálatos volt és magával ragadó. Továbbra is imádni fogom ezt a világot, amiben a könyv is segített, hogy ne csalódhassak! :)

Aldara>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ahh, hogy én ezt mennyire imádtam! Jól volt vegyítve benne a kaland, az akció, a poénok spoiler. Nagyon szeretem a görög mitológiát, és ez a sorozat tökéletesen kielégítette abbéli vágyamat, hogy görögökről olvassak <3 off

sari88>!

Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Külön már nem tudom értékelni a könyveket, mert elég régen olvastam és összefolynak a történetek. Felnőtt fejjel olvastam, a férjem akkor olvasta, mikor megismertük egymást. Évekig pihent a polcunkon, mire valamiért levettem onnan, hogy na akkor én most ebbe beleolvasok. (addigra a filmeket láttam, nem voltak a kedvenceim). Beszippantott. Az öt könyvet azt hiszem négy nap alatt olvastam el. És utána rettenetes ürességet éreztem. Eltelt egy év és újra olvastam megint. Aztán utánaolvastam a neten és rájöttem, hogy a történet itt koránt sem ér véget…
Sajnálom, hogy amikor én voltam gyerek, nem volt még. Akkor is imádtam a görög mitológiát, de nem volt ilyen könnyen fogyasztható formában. Ha a lányom nagyobb lesz, biztos vagyok benne, hogy a kezébe adom. Tanulásnak és szórakozásnak is tökéletes.