!

Napernyő Protektorátus sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Gail Carriger: Szívtelen
Gail Carriger: Időtlen

Eredeti sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

Schildkröte P>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Pezsgő történet feledhetetlen párbeszédekkel, plusz csillag a világalkotásért, és a sokszínűségért.

Alíz_Simon P>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Ez egy nagyon szórakoztató sorozat volt! Imádtam az írónő stílusát, az abszurd helyzeteit és az elképesztő szereplőit, de legfőképpen a sziporkázó humorát!
Alexia Tarabotti, már a neve is hihetetlenül jó hangzású, szédületes egy nőszemély!
De a többiek, Lord Maccon, Lyall professzor, Lord Akeldama, Biffy, Ivy…, mind izgalmas karakterek. Igazán sajnálom – így az utolsó könyv végén – elhagyni a világukat, szívesen olvasnám még tovább a történetüket:))

Keja>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Nemcsak történelmi, hanem egyben fantasy és még a tudomány is nagy szerepet kap? Hogy pont ezeket a műfajokat ötvözni? Zseniális!

Régóta várólistás volt, aztán a kisvárosi könyvtárunkban megtaláltam csak az 5. részét. Üsse kő kivettem, majd a szomszédos nagyváros könyvtárából, ami tényleg nagyon felszerelt és a legújabb könyvek is megtalálhatók a kínálatában, megszerzem a többit. Gondoltam én. Bementem, azt kiderült, hogy csak a 4. rész van meg nekik. Nem is tudták, hogy sorozat.
Szóval volt két utolsó részem. Az első hármat megmondom őszintén, nem túl legálisan olvastam, de a lelkiismeretem tiszta. Én tényleg megpróbáltam :)

A történetről meg, annyit, hogy szerintem nagyon korhűre sikeredett. Annyira tetszett, hogy voltak társadalmi szabályok, illem, magázódás. Hogy az emberek, de még a farkasemberek, vámpírok, szellemek, lélektelenek, léleklopók is adtak magukra. Végre van egy olyan főszereplőnk, aki bár nagyszájú, vénlánynak indul, de nem mindegy neki, hogy mit vesz fel.
Imádtam az egész Macon pereputtyot!
Minden szereplőnek egyénisége van, annyi itt a kaland, hogy esélyünk sincs unatkozni. A tudományos részek irtó érdekesek voltak. Talán csak az első részben éreztem kicsit soknak.
A lezárásnál Floote-ot és Felicityt hiányoltam kicsit, hogy többet tudhassunk róluk, de a többiekkel elégedett voltam.
Azt hiszem, ez az a világ lesz, ahova időről időre, feltétlen visszatérek még!

Morgen>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Imádtam ezt a sorozatot. Egy-egy katasztrofális olvasmányélmény után szoktam elővenni és újraolvasni. Jó stílus, kiváló humor, kedvelhető, életteli szereplők. A cselekmény is rendben. Egyedül az utolsó rész lóg ki a sorból, az szerintem gyengébb lett, mint az előzőek.
A borítók katasztrofálisak.

Alynne_Webb I>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Kevés olyan sorozat van, melynek minden részét imádom, és minden egyes részén képes vagyok hangosan nevetni. Ez közéjük tartozik.

Claress>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Egyedülálló sorozat, vicces jelenetekkel és párbeszédekkel. Nagyon ajánlom!

Caley>!

Napernyő Protektorátus sorozat

Nagyon imádtam! Rég olvastam már ennyire szórakoztató, kikapcsoló, mégis izgalmas történetet. A szereplők szerethetőek, bár a neveikkel nem vagyok kibékülve (Biffy, akit imádok, de a neve… mintha mindig büfögne, de ez valószínűleg inkább a magyar nyelv és az asszociációs készségeim hibája, nem a műé), de a karaktereik csodálatosak. Talán picit sok a ruházat és az egyes szalonok leírása, de ettől kap egy kis bájt az egész. Sokat nem tudtam a történetről előzetesen, a borító, a fülszöveg és az utolsó rész akciózása fogott meg, de életem egyik meghatározó sorozata lett. Próbáltam spoilermentesen végigolvasni, ám így sikerült életem legborzasztóbb 18 oldalát átélnem, amit sajnos csak 2 részletben tudtam elolvasni, így órákig györtődtem, hogy ezt ugye nem? Ugye nem? Ne, ne, ne!
Nem hittem volna, hogy 40 oldalban meg tudja menteni az életemet, de Gail erre is képes. Igazából mindegyik részre jellemző a tudatos felépítés, a végére kibontakozó akciójelenetek, és bár van egy biztonságérzete az embernek olvasás közben, hogy végzetes tragédia nem történhet, azért néha körömrágós a szituáció.
Az egyik legbámulatosabb nekem, az a farkasember mítoszba belekevert egyiptomi párhuzam. Az alfahímek sajátossága, az Anubisz-alak, egyszerüen fenomenális.
Az első három könyvben kicsit irritált az alfázás, meg bétázás, de az ezredik oldalra már szavam járása lett.
És ha semmi másért, de Nádasdy grófnőért mindenképp imádnám ezt a sorozatot (bár keveset szerepel), hiszen nagypapám Nádasdi volt :)