!

Jók és Rosszak Iskolája sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Soman Chainani: A kezdet kezdete
Soman Chainani: A kezdet végzete
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Soman Chainani: Jótett helyébe
Soman Chainani: A Miheztartási kézikönyv
Soman Chainani: Az én váram
Soman Chainani: A király esztelen
Soman Chainani: Egy igaz király

Eredeti sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

Nikike_k>!

Jók és Rosszak Iskolája sorozat

Csodálatos sorozat, ami újra és újra visszarepít a mesék világába. :) Abszolút kedvenc. ♥

Szodalit>!

Jók és Rosszak Iskolája sorozat

Úristen, hát ez az a sorozat, amit az agyam azóta akart, amióta befejeztem a Harry Potter-t. Imádom! Zseniális! Teljesen más, mint a megszokottak, van egy határozott stílusa. A karakterek jól megformázottak, alaposan kidolgozottak. Nem nagyon van olyan része a könyveknek, ami felesleges. Egy olyan fantasy világot tár fel elénk, aminek mindenki szívesen lenne a része. És az üzenete a legjobb az egészben. Hogy nincs jó, és nincs rossz. Emberek vagyunk mindannyian. Nem lehet minket besorolni az alapján, hogy kik a szüleink. Csak rajtunk múlik, hogy melyik oldalt választjuk. És szükség van a “rosszakra” is. Mert nélkülük nincsen mese. És ezek a rosszak sem feltétlen rosszak. Ugyanúgy emberek, akik képeseklennének a jóra is. És a jók sem minden esetben jók. Csak emberek. Melyek a két oldal között állnak, és a szívük hol erre, hol arra húzza ôket. Mindegyiküket. Ettôl olyan csodálatos ez a sorozat. Mert van egy sokkal mélyebb értelme. A kulcsszó pedig: a szeretet.

2 hozzászólás
Babó_Buca P>!

Jók és Rosszak Iskolája sorozat

A sorozat befejeztével tartom magam ahhoz, hogy jobban állt a szereplőinknek az iskola és a meseközpontúság. A való élet valós problémáihoz még nagyon gyerekek, és három kötet kellett ahhoz, hogy kissé felnőttebbé váljanak. Az elgondolást és az alapkoncepciót végig szerettem, egy idő után viszont úgy éreztem, hogy elfáradt a történet. Az első trilógia is kerek egész, így ha annyira nem rajongtál a sorozatért, akkor inkább álljál meg, mert a második hármas már nagyobb és nehezebb falat, és igazából csak rajongóknak ill. kíváncsiaknak ajánlatos.

GentleRain P>!

Jók és Rosszak Iskolája sorozat

Zseniális sorozat, amit bármikor el tudok olvasni. Remek példája, hogy kell jó meseátiratokat készíteni. Izgalmas, fordulatos cselekmény, sokszínű szereplőgárda és rengeteg érdekesség. A kedvencemmé vált, pedig nem is én vagyok a célközönség. De imádom a meséket. :)

1 hozzászólás