John Cleaver sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Dan Wells: Szörnyeteg úr
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Dan Wells: Csak a holttesteden át
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Eredeti sorozat

John Cleaver angol nyelvű 8

Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Dan Wells: Mr. Monster
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Dan Wells: Next of Kin
Dan Wells: The Devil's Only Friend
Dan Wells: Over Your Dead Body
Dan Wells: Nothing Left To Lose
Dan Wells: The Complete John Wayne Cleaver Series

Kiemelt sorozatértékelések

csizau>!

John Cleaver sorozat

Nem tudtam, miről fog szólni az első rész, amikor belekezdtem. Kicsit csalódás volt számomra, amikor kiderült a gyilkos kiléte és hogy miért is ölt. Utólag láttam, hogy már a könyv fülszövegében is szerepelt, hogy a gyilkos emberfeletti képességekkel bír. Valószínűleg ha ezt észreveszem, bele se kezdtem volna a könyvbe, mert ez a téma már annyira lerágott csont, nehéz belőle újat, érdekeset alkotni. Az első részben nem is sikerült, viszont a főszereplő srác karaktere nagyon ígéretes volt: egy gimnazista srác, aki szociopata és besegít a szülei halottasházában. Jó kis kombináció! Ez eléggé kíváncsivá tett ahhoz, hogy a második részt is a kezembe vegyem. Ez már lényegesen jobban tetszett, több fantázia volt benne a gyilkos természetét tekintve és az a központi szál, ami a gyilkosokat összeköti kifejezetten izgalmas volt, innen már látszott, hogy ebben még bőven vannak lehetőségek, így hát tovább olvastam.
A sorozat 3. és 4. része volt a legizgalmasabb, közülük is a 4. rész számomra kiemelkedő volt, kicsit ki is lógott a többi közül, másabb volt a hangulata, a stílusa, feszítettebb volt a tempó, eseménydúsabb a történet, mintha nem is ugyanaz az író írta volna.
A „szerelmi szál” (már ha lehet annak nevezni) tök jól el volt találva a 3. részben, sokat dobott a történeten.
Negatívumként az ismétléseket tudnám kiemelni, ami a sorozat minden részében jelen volt, de ahogy haladtunk előre, egyre hangsúlyosabb lett. Gondolom az író szerette volna, ha akkor is érthető és követhető a sztori, ha valaki nem olvasta az előző részek valamelyikét (mégis ki csinálna ilyet???) ezért újra és újra elmesélt információkat, korábbi történéseket, a 6. résznél ez már elég tetemes volt.