John Cleaver sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Dan Wells: Szörnyeteg úr
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Dan Wells: Csak a holttesteden át
Dan Wells: Már nincs vesztenivalód
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – A teljes trilógia

Eredeti sorozat

John Cleaver angol nyelvű 8

Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Dan Wells: Mr. Monster
Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Dan Wells: Next of Kin
Dan Wells: The Devil's Only Friend
Dan Wells: Over Your Dead Body
Dan Wells: Nothing Left To Lose
Dan Wells: The Complete John Wayne Cleaver Series

Kiemelt sorozatértékelések

A_S1M0N P>!

John Cleaver sorozat

Remek „dupla trilógia”, John hamar szimpatikus lett, sok dologban tudtam azonosulni vele, valamint maga a világ és az alapötlet is nagyon jó.
Főszereplőnk mellett is akadnak szimpatikus karakterek, így van kiért izgulni vagy éppen sajnálni.
Az érdekes körítés sokszor tartalmaz fontos kérdéseket, gondolatokat, amik Johnra is hatással vannak, általa pedig olykor mi is megkérdőjelezzük cselekedeteinek jogosságát.

csizau>!

John Cleaver sorozat

Nem tudtam, miről fog szólni az első rész, amikor belekezdtem. Kicsit csalódás volt számomra, amikor kiderült a gyilkos kiléte és hogy miért is ölt. Utólag láttam, hogy már a könyv fülszövegében is szerepelt, hogy a gyilkos emberfeletti képességekkel bír. Valószínűleg ha ezt észreveszem, bele se kezdtem volna a könyvbe, mert ez a téma már annyira lerágott csont, nehéz belőle újat, érdekeset alkotni. Az első részben nem is sikerült, viszont a főszereplő srác karaktere nagyon ígéretes volt: egy gimnazista srác, aki szociopata és besegít a szülei halottasházában. Jó kis kombináció! Ez eléggé kíváncsivá tett ahhoz, hogy a második részt is a kezembe vegyem. Ez már lényegesen jobban tetszett, több fantázia volt benne a gyilkos természetét tekintve és az a központi szál, ami a gyilkosokat összeköti kifejezetten izgalmas volt, innen már látszott, hogy ebben még bőven vannak lehetőségek, így hát tovább olvastam.
A sorozat 3. és 4. része volt a legizgalmasabb, közülük is a 4. rész számomra kiemelkedő volt, kicsit ki is lógott a többi közül, másabb volt a hangulata, a stílusa, feszítettebb volt a tempó, eseménydúsabb a történet, mintha nem is ugyanaz az író írta volna.
A „szerelmi szál” (már ha lehet annak nevezni) tök jól el volt találva a 3. részben, sokat dobott a történeten.
Negatívumként az ismétléseket tudnám kiemelni, ami a sorozat minden részében jelen volt, de ahogy haladtunk előre, egyre hangsúlyosabb lett. Gondolom az író szerette volna, ha akkor is érthető és követhető a sztori, ha valaki nem olvasta az előző részek valamelyikét (mégis ki csinálna ilyet???) ezért újra és újra elmesélt információkat, korábbi történéseket, a 6. résznél ez már elég tetemes volt.