Időtlen szerelem sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Kerstin Gier: Rubinvörös
Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Eredeti sorozat

Edelstein-Trilogie német nyelvű 3

Kerstin Gier: Rubinrot
Kerstin Gier: Saphirblau
Kerstin Gier: Smaragdgrün

Kiemelt sorozatértékelések

DarknessAngel>!

Időtlen szerelem sorozat

Ez a trilógia már szerintem örökké az egyik kedvencem marad. Majdnem több, mint 10 év után is imádom! Szórakoztató, tele vicces jelenetekkel, romantikával, titkokkal és időutazással. Tetszik, hogy a könyvekben a cselekmény nem évekig tart, és mégis úgy érződik, hisz annyi minden történik. Nincs elnyújtva, de a szerelem mégis szerintem hiteles a szereplők között.
Ami miatt pedig csak még kedvesebb a számomra az Gwendolyn. Illetve az, hogy mennyire egy normális karakter, akivel könnyű azonosulni. Nem egy harcrakész, mindenttudó amazon, de a maga módján badass és talpraesett… főleg, ha figyelembe vesszük milyen gyorsan csöppent ebbe az egész katyvaszba.
Ritka példák egyike ez a sorozat, hisz az össze része tökéletes, és még a befejezés sem lett elrontva. Én még szívesen olvastam volna tovább is, pl. egy hosszabb epilógust, hisz nehéz elengedni ilyen jó karaktereket♡

17 hozzászólás
Tya77 P>!

Időtlen szerelem sorozat

Best sorozat ever. Olvasd el! Ennyit mondhatok, mert az események gubancosabbak, mint a hajam hajmosás után, ha nem szárítom meg és áll minden irányban reggel. :'D
Ja és… Xemerius. <3

Pelyhe_Anna>!

Időtlen szerelem sorozat

Távolról, még olvasás előtt nekem ez a sorozat egészen mást jelentett, mint amit végül kaptam. Olyan érzés, mintha egy másik sorozatot olvastam volna el, sokkal inkább unalmas, történelmi bemutatásokra és tényekre számítottam, és bevallom, egy kicsit még mindig azt keresem (hiába is társult mindig kétely hozzá). Ugyanakkor amikor ez eszembe jut, mindig olyan jó érzés tölt el, hogy mennyire pozitív csalódás volt a történet, és mekkora kedvenceim lettek ezek a könyvek.
Szerettem az aprólékos, első ránézésre (na jó, az első kötet olvasása után) is sokat eláruló borítókat, és a kezdetben furcsának tartott különböző betűszíneket is. Főleg az utóbbi igazán egyedivé varázsolta a könyveket, és az is biztos, hogy számomra a cselekmény mellett ez is emlékezetessé teszi.
Végül szeretném megemlíteni, hogy ugyan néhány száz oldalt még nagyon szívesen elolvastam volna, tetszett a sorozatban, hogy nem történt semmi hiábavaló, nem húzta az írónő az időt, és a végén egy teljesen kerek sztorit kaptunk.

Viktoria_0014>!

Időtlen szerelem sorozat

Már nem most olvastam (2016-ban, ez nagyon durva, atyaég), de annyira emlékszem rá, hogy mennyire imádtam (és iszonyú gyorsan elolvastam mind a három részt), hogy bármikor nagyon szívesen újra elolvasnám.

Bess>!

Időtlen szerelem sorozat

Gimis korom egyik kedvenc YA sorozata. Újraolvasva kíváncsi voltam, vajon a trilógia kiállja az idő próbáját, több, mint egy évtizedre rá. Mint kiderült, Gwendolyn és Gideon története még mindig aranyosan humoros, szórakoztatóan izgalmas, rendkívül olvastatja magát. Nem mellesleg jól esett nosztalgiázni, visszatérni Londonba és Xemerius fecsegését hallgatni.

Fél pont levonás egyedül az utolsó harminc oldalért jár, számomra a mai napig spoiler.

krismol>!

Időtlen szerelem sorozat

Ez a sorozat orok kedvenc akarhanyszor is olvasom. Aranyos szereplok erdekes tortenet minden benne van ami kell egy jo YA konyvnek.

ercypici>!

Időtlen szerelem sorozat

Első olvasásom nem most volt , karácsonyra kaptam a könyvet és már akkor imádtam.
Most az újra olvasás nagyon izgi volt , mert nagyon sok mindent elfejtettem , így majdnem olyan volt mintha először olvastam volna mert fogalmam nem volt , hogy is lyukadunk ki a végre oda amire ugye emlékeztem . Így érdekes volt ennek tudatában olvasni az eseményeket. Észrevettem jó pár dolgot ami elsőre nem esett le.( Mr. Bernhard személy pl)
De hogy a sorozatról is írják. Nagyon olvasmányos , nagyon szeretem az írónő stílusát , a humort ami szinte minden sorban benne van. A szereplők is nagyon kidolgozottak, mindenkit el tudtam képzelni . Külső és belső tulajdonságaik alapján is nagyon részletesek és életszerűnek. Gwenny szerintem egy szerethető kompetens főhős. Gidoen modora néha tényleg bicskanyitogató, de végülis mindenre fény derül. Lesliet is kedvelem benne. Xemeriust meg kedvenc szerintem mindenkinek. A szerelmi szal is hitelesen bontakozik ki , számomra csak az meglepő kicsit , hogy csak 2 hét telik el a 3 könyv alatt , sokkal többnek érződik és hitelesebb is lenne ha mondjuk 2 hónap lenne legalább . A cselekmény természetesen nagyon érdekes , Lehet találgatni és tippelgetni sokat. Es van benne nem kevés csavar is. Sokat izgultam és sokszor meghatódtam . És a sok sok időutazós történet közül nem jut eszembe másik ami ilyen okosan van felépítve és nem találok benne logikai hibát .
Nekem nagy kedvencem ez a trilógia , olvasós , izgalmas, romantikus , nagyon humoros és annyira bájos. Nem tudok bele kötni :)

Eszter0418>!

Időtlen szerelem sorozat

A párommal nagy rajongói vagyunk az időutazásnak, így nagyon kíváncsi voltam erre a történetre. És nekem nagyon tetszett egyedi, vicces és könnyen lehetett vele haladni. A szerelmi szálon nem csodálkoztam hiszen saját tapasztalatból tudom, hogy két nap alatt is bele lehet szeretni az emberbe és tudtam azonosulni Gwen érzelmeivel. Kicsit kevésnek találtam Gideon részeit volt, hogy 100 oldalt is elolvastam mire végre beszéltek, de annak örülök, hogy nem volt se nyáltenger, se felesleges szerelmi háromszög. A főgonoszra végig gyanakodtam, a végkifejlet tetszett, annyit azért még elviseltem volna ha a többi szereplő sorsát is megtudjuk a mert számomra ők is érdekesek voltak. A filmeket is megnéztem egymás után az első kettő nagyjából követi a könyvhűséget a harmadiknál fogtam a fejem, hogy úristen ti mit csináltok ez nem is így van de azt is érdemes megnézni. 25 éves vagyok és régóta nem volt könyv ilyen hatással rám, hogy faltam az oldalakat és nevettem, sírtam, izgultam a szereplőkért és Gideon felkerült a képzeletbeli kedvenc férfi szereplő aki sajnos nem létezik toplistám dobogósai közé. Így aki nyitott az ilyen történetekre annak szívből ajánlom, mert jó néha itt hagyni a valóságot és belecsöppeni egy ilyen világba ahol semmi sem lehetetlen.