Holdbéli krónikák sorozat

Ez a sorozat már lezárult.

  • Szűrés
Marissa Meyer: Cinder
Marissa Meyer: Scarlet
Marissa Meyer: Cress
Marissa Meyer: Winter

Eredeti sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

RóbertKatalin IP>!

Holdbéli krónikák sorozat

Ez az a sorozat, aminek 4-ből 3 kötetére „csak” 4.5 csillagot adtam, de egyben mégis 5 csillag.
Ötlet, tét növelése, a világ kibontása, a karakterek behozása, figyelem fenntartása.
Meg Scarlet és Farkas párosa :D

anesz P>!

Holdbéli krónikák sorozat

Nagy szerelem ez a sorozat. A részek egyenként is kitűnőek, de összességében is egy egésszé álltak össze. Sci-fi és fantasy elemek középúton találkoznak össze nagyon kényelmes összhangban.

Alíz_Simon>!

Holdbéli krónikák sorozat

Elképesztően jó ez a sorozat, le a kalappal az írónő előtt! Egy pillanatra sem csökken a színvonal, sőt részről-részre fantáziadúsabb és egyre hangulatosabb a történet. Meyer mesterien vonja be az újabb szereplőket, izgalmasan bonyolítja a kapcsolatokat, hol összetereli, hol meg szétválasztja a főbb szereplőket egy-egy meglepő fordulattal. Az olvasó meg csak falja az oldalakat és alig várja, hogy a szemléletváltásos történetszálak összeérjenek :)

Aldara >!

Holdbéli krónikák sorozat

A 4 részből 2-re 4,5 csillagot adtam, viszont a sorozat egy egészében 5 csillag. Az alapötlet ötletes, és eddig egyetlenegy retelling történetet sem olvastam, ezért nekem újszerűen hatott. A karakterek zseniálisak, és az egymással való kapcsolataik is remekek. A köteteket nem lehet letenni, folyamatosan van valami, ami miatt izgulhatsz. A világot jól ábrázolja az írónő, az első rész első 50 oldala viszont nem a világépítésre koncentrál, ahogy az általában lenni szokott, hanem folyamatosan kapjuk az információkat. Mindenképpen egy kiemelkedő sorozat az ifjúsági kategóriában. Bár nem lett kedvenc (de közel volt), mindenkinek jó szívvel ajánlom.

karolka P>!

Holdbéli krónikák sorozat

Amennyire nem szeretem a disztópiát off és az ilyen kiborgos, gépes fantasykat akkora kedvencem lett a sorozat. Szeretem a finom humorát, a fordulatosságát, az akciókat. Nagyon tetszik.

Saleszter24>!

Holdbéli krónikák sorozat

Kedvenc, kedvenc, kedvenc!
Ez a sorozat szuper jó. A történet is érdekes, izgalmas, de főleg az erős személyiségű szereplők teszik igazán különlegessé. Mind a kilenc főszereplő a szívemhez nőtt, ugyanis mindegyikükben van valami, amiből lehet tanulni tőlük. Az is nagyon szép, hogy nem csak egyszerűen egy csapatban vannak, hanem tényleg mindenki mindenkivel barát. Legalábbis mindig ott vannak a másiknak, még ha nem is töltenek együtt időt csak kettesben. Tetszett, hogy az írónő a kalandok során úgymond összekeverte a párokat, nem mindig csak ugyanazok a személyek voltak együtt. Meg persze azért is olyan jó ez a sorozat, mert (az érdekes történetszálon kívűl) van benne humor és romantika is.

Kedvenc párom:
1. Cinder és Kai
2. Scarlet és Farkas
3. Cress és Thorne
(Az utóbbi kettő közül igazából nem tudok választani, mindig azt szerettem jobban, akiről éppen olvasok.)

Kedvenc baráti párosom:
1. Cinder és Thorne
2. Cinder és Ikó
3. Scarlet és Winter