!

Évszázad-trilógia sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Ken Follett: A Titánok bukása
Ken Follett: A megfagyott világ
Ken Follett: Az örökkévalóság küszöbén

Eredeti sorozat

Century Trilogy angol nyelvű 3

Ken Follett: Fall of Giants
Ken Follett: Winter of the World
Ken Follett: Edge of Eternity

Kiemelt sorozatértékelések

bokrichard>!

Évszázad-trilógia sorozat

Ken Follett munkásságának krémje. Aki a XX: századot akarja megismerni, annak kötelező olvasmány. Lehengerlően sodró, drámai feszültségektől nem mentes családregény-folyam.

Steve2292>!

Évszázad-trilógia sorozat

A legjobb Ken Follett trilógia! Az, aki nem szereti a történelmet, itt megszereti. Az, akit nem érdekel a politika, azt ezután érdekelni fogja. Persze ez egyáltalán nem biztos, de nálam így volt. Még 2016-ban olvastam őket, és újra és újra elővenném legszívesebben. off A történelmi precizitás, részletesség, és a mellé szőtt cselekmények… zseniális munka. Persze kissé elfogult is vagyok.

2 hozzászólás
misevy>!

Évszázad-trilógia sorozat

A könyvsorozat rendkívül olvasmányosan, és amennyire meg tudom ítélni, hűen mutatja be a 20. század történelmének főbb politikai mozgatórugóit. Tetszik, hogy nem az agyonrágott mozzanatokon keresztül közelít, hanem diplomaták, titkárok szemén át a tárgyalótermekből is láthatjuk a világformáló döntések születését.
Emellett számomra külön fűszere az, ahogy ütköznek a generációk. Mindig ugyanaz a mintázat. „Mindig ugyanaz a tajték és mégis más” ahogy Simone de Beauvoir írta. A jelen nem ismeri fel, hogy milyen mélységekig tartozik a gyökeréhez, a múlthoz. Az új hajtást nem érdekli, hogyan csírázott ki a földből a fa törzse, holott ott kezdődött el az ő története is. A múlt képviselői pedig, az előző kötetek öregedő szereplői saját történetük piedesztáljáról néznek le az új generációra, nem látva meg, hogyan hajt ki az új történet a régiből, és hogy ez sem kevésbé érdekes és értékes, mint amilyen az övék volt. Legalábbis eleinte nem, a történet szépsége, hogy miután kibontakoztak a fiatalok, meg- és elismerik egymást a szüleik/nagyszüleik generációjával.
A könyvsorozat egyetlen hibája(?) talán csak az én Trónok harca könyvélményem miatt érződik annak. A szereplői biztonságban vannak a történelem viharaiban. Ez a kemény politikai valóságot olyan szépen ábrázoló könyv nem meri átvinni a kemény valóságot hősei magánéletébe is. Ugyanakkor talán épp emiatt jó érzéseket hagy az emberben az olvasás.
Hát még azt milyen jó érzés olvasni, amikor a harmadik kötet végén az egyik csapat szereplő a Balaton partján bukkan fel :)
Ethel és Fitzherbert gróf búcsúja pedig az egyik legmegindítóbb könyves élmény amivel eddig találkoztam!

nzlorca>!

Évszázad-trilógia sorozat

Kedves Ken bácsi,
Köszönöm, hogy megírtad ezt a trilógiát.
~3100 oldal ~83 óra olyan gyorsan repült el mint egy vándorsólyom vadászat közben :)
Nagyon nagy élmény volt olvasni. Hiába a sok szereplő mindig képben voltam ki-kicsoda, kinek a kije :)