Démon-ciklus sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Peter V. Brett: A Rovásember
Peter V. Brett: A Nagy Bazár / Brayan Aranya és más történetek
Peter V. Brett: A Sivatag Lándzsája
Peter V. Brett: Napháború
Peter V. Brett: Koponyatrón
Peter V. Brett: A Mag

Eredeti sorozat

Demon Cycle angol nyelvű 9

Peter V. Brett: The Painted Man
Peter V. Brett: The Warded Man
Peter V. Brett: The Great Bazaar and Other Stories
Peter V. Brett: The Desert Spear
Peter V. Brett: The Daylight War
Peter V. Brett: Messenger's Legacy
Peter V. Brett: The Skull Throne
Peter V. Brett: The Core
Peter V. Brett: Barren

Kiemelt sorozatértékelések

Mara_olvas >!

Démon-ciklus sorozat

Végére értem ennek a csodálatos sorozatnak.
Nem való mindenkinek, de teljes szívemből ajánlom azoknak, akik szeretik a kalandokat, az epikus fantasyt, a jól kivitelezett harcokat és az elképesztően színes karaktereket.
Ámulva olvastam, hogy hogyan harcolnak az északi favágók és asszonyaik a démonok ellen, és milyen bámulatos harci kiképzésen vesznek részt a déli sivatag nem mindennapi férfiai és női. Végül a tudásukat összehangolva együtt indulnak a pokol gonosz lényei ellen.
Mindezt sok mágia, hatalmi harcok és egy csipetnyi romantika is megfűszerezi.
Brett annyira hitelesen adja át ezt a világot, állandóan a réseket kerestem a napomban, hogy mikor vehetem újra a kezembe és olvashatom.
Hatalmas rajongója lettem mint a történetnek, mint az elképesztő karaktereknek. Kedvenc.

1 hozzászólás
balage P>!

Démon-ciklus sorozat

Majdnem kedvenc lett, tényleg jó világ, remek szereplők, izgalmas, cselekménydús történet.
Csak hát a homoszexualitás behozatala, plusz számomra a szexualitás túlzott ábrázolása, spoiler nem jött be. Kár érte, ezek nélkül simán kedvencet avattam volna.

Victorious>!

Démon-ciklus sorozat

Kicsit tologattam a sorozatértékelésemet, mert még a „Barren” nevű novellát nem olvastam, de nem hiszem, hogy sok vizet zavarna. (plusz leírás alapján annyira nem foglalkoztat egyelőre)

Elég rég kezdődött a kapcsolatom a Démonciklussal, 2014-15-ben adta oda az unokatestvérem az első két részt. Kifejezetten tetszettek, de a lassú magyar kiadás miatt úgy döntöttem, hogy inkább megvárom míg az utolsó is kijön. Most végül 2022-23-ban újráztam egyet és elolvastam a maradék pár részt is.
Az első két rész szerintem még mindig remek, nem tökéletesek, de nagyon szerettem őket. A 3. résztől kezdődött igazán a problémám a sorozattal, ami az volt, hogy előszeretettel nyújtotta 800+ oldalasra a könyveket, közben meg az érdemi rész egészen minimális volt. Brett sajnos a rétestészta nagymestere. Pedig a némileg antiklimatikus zárás és egyéb kisebb-nagyobb dolog ellenére egy teljes mértékben jó és élvezhető történet volt ez.
A nézőpontkarakterek nagy részét igazából kedveltem, leginkább Arlen, Renna, Inevera és Abban kötött le, de Rojer sem volt rossz. Sajnos Jardirnál sok dolog volt ami nem volt szimpatikus, Leesha pedig kb a legunszimpatikusabb volt mind közül. Mellékkarakterek tekintetében is voltak jobbak, de olyanok is akik az érdektelenségük ellenre túl sok szerepet kaptak.
Bővebb véleményemet lássátok az adott részeknél :D
Összességében azért nem bántam meg, hogy elolvastam és nyugodtam ajánlom másoknak is :)