Csodaidők sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Raana Raas: Kiszakadtak
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők


Kiemelt sorozatértékelések

Alíz_Simon P>!

Csodaidők sorozat

Remek sorozat! Egyrészt egy szerteágazó, monumentális családregény, másrészt egy nagyon összetett és kreatívan elképzelt világkép a XL.századból.
Fantasztikus a Kaven világának és viszonyrendszerének felépítése, a nitan nyelv pedig, amit Raana megalkotott ehhez a sorozathoz, egyszerűen gyönyörű! Amikor ilyen részekhez értem az olvasás közben, hangosan is kiejtettem ezeket a szavakat és mondatokat a könyv végi útmutató szerint… Elvarázsolt a különleges dallamossága, mintha varázsigéket mormoltam volna :)
A szövegvezetés végig szép ívű, a történet érdekfeszítően pörgős és tele van bölcs gondolatokkal… Idézhetnék egy rakattal, de kiválasztottam ide az egyik kedvencemet:

„Az igazi csoda nem az, amikor megtörténik a lehetetlen. Az igazi csoda az, amikor a lehetőség feltárul előttünk, s egyszerre csak kiderül: mi vagyunk a megfelelő személyek, akik a megfelelő helyen tartózkodnak. Ilyenkor a kezünkben tartjuk a világot, és olyan hatalommal bírunk, amely a semmiből teremteni képes.” (az egyik Bokra paat a 4. könyvben)

A karakteralkotás is tetszett. A szereplők eleve izgalmasak és összetettek, ráadásul a váltott nézőpontban megírt események közben folyamatosan továbbépülnek, alakulnak és fejlődnek. Nagyon szerettem a főbb szereplőket, még akkor is, amikor dühös voltam a döntéseik miatt, alig akartam elengedni őket az utolsó könyv végén :)