Captive Prince Trilogy sorozat angol nyelvű

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
C. S. Pacat: Captive Prince
C. S. Pacat: Pet
S. U. Pacat: Captive Prince 2.
C. S. Pacat: Prince's Gambit
C. S. Pacat: Green but for a Season
C. S. Pacat: Kings Rising
C. S. Pacat: The Summer Palace
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant
C. S. Pacat: The Summer Palace and Other Stories

Magyar nyelvű sorozat


Kiemelt sorozatértékelések

szkrn>!

Captive Prince Trilogy sorozat

! Egyelőre a kiegészítő történetek nélkül értékelem !
Már régóta szemeztem vele, majd @Eszteeer újra a látókörömbe hozta. Aztán elkezdte újraolvasni, meghozva a kedvemet. Szerintem nagyon ritka nálam, hogy valamit ilyen nagy sebességgel darálok le, talán gimnázium környékén kapott el utoljára ennyire bármi is. Ezért is lehet fura, hogy az összcsillagos értékelésem nem öt, „csupán” négy és fél, de ennek oka van: az első rész. Nagyon kis rövidke volt, egy felvezetés a világról, a viszonyokról, egy skicc, amelyet a következő kötetek alakítottak végül festménnyé.
Ez a trilógia azonban nem való mindenkinek, ha bármelyik címke is riasztónak tűnik, akkor azt komolyan kell venni, mert C. S. Pacat nem kendőz. Éppen ezért volt olyan, amikor küzdenem kellett olvasás közben – a sokkal, a könnyeimmel vagy mindkettővel egyszerre.
A karakterek erősek, bár Dament annyira nem éreztem felzárkózottnak hozzájuk képest. Mivel szinte mindig az ő szemszögéből láttuk a dolgokat, így annyira könnyű sem volt érzékelni benne a változásokat. Akadtak persze, de míg például Laurent úgy maradt önmaga, hogy közben elmozdult egy irányba, amely felé eddig nem nyitott, addig Damen statikusabbnak tűnt.
A cselekmény fondorlatos. Nagyon jó volt, hogy a narráció nem Laurenthez állt közelebb, mert így nagyon sokszor az államat kapargattam a földről, hogy már megint mit talált ki ez a fiú! A második és a harmadik kötet tempója bőven kárpótolt az első kötet lassúságáért. A végjátéktól való félelmem is alaptalanná vált, nem lett giccses.
Összességében az idei egyik legjobb élményem volt, a három kötetet pedig külön-külön csillagozni fogom még.

1 hozzászólás