Bridgerton család sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Nem fontos sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Julia Quinn: A herceg és én
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Julia Quinn: Rossz kor
Julia Quinn: Csókja megmondja
Julia Quinn: Esküvő lesz
Julia Quinn: És boldogan éltek
Julia Quinn: Lady Whistledown további megfigyelései

Eredeti sorozat

Bridgertons angol nyelvű 18

Julia Quinn: The Duke and I
Julia Quinn: The Viscount Who Loved Me
Julia Quinn: The Viscount Who Loved Me: The Epilogue II
Julia Quinn: An Offer From a Gentleman
Julia Quinn: An Offer From A Gentleman: The Epilogue II
Julia Quinn: Romancing Mr. Bridgerton
Julia Quinn: Romancing Mister Bridgerton: The Epilogue II
Julia Quinn: To Sir Phillip, with Love
Julia Quinn: To Sir Phillip, With Love: The Epilogue II
Julia Quinn: When He Was Wicked

Kiemelt sorozatértékelések

RTMariann P>!

Bridgerton család sorozat

Imádtam az 1800as években tett sétámat. Megismerhettünk egy fantasztikus és kaotikus családot a Bridgertonok személyében. Mindannyian megtévesztésig hasonlóak és mégis szöges ellentétei egymásnak. A megszokott testvéri harcok és csipkelődések igazán szórakoztatóvá tették az oldalakat. Mindegyikük életének révbe érését ismerhettünk meg mesébe illő és csavarokkal teli módon. Nem tudnék kedvenc történetet vagy testvért választani, hisz mindegyikük igazán szeretetre méltó személyiség. Választottjaik tökéletesen illenek hozzájuk és az egész családba. Közülük Kate talán a legkedvesebb számomra.
A szerelmi bonyodalmakon kívül a legszebb része a történetnek maga a család. A hihetetlen összetartozásuk. Számomra is a család a legfontosabb így, hogy ez ekkora hangsúlyt kap igazán könnyen váltak a kedvenceimmé. A cseles matriarchával, – aki a ragasztó ebben mulattató családi fejetlenségben, – Violet-tel az élen. ♥

Karolina_K>!

Bridgerton család sorozat

Őszíntén meg kell mondjam, imádtam ezt a sorozatot. Nem hiszem, hogy valaha elolvastam volna 9 könyvet ilyen rövid idő alatt. JQ írási stílusa és a világ, amit felépített annyira beszippantott, hogy nem bírtam letenni a könyveket.
Nem mondhatom, hogy mindegyik egyformán tökéletes volt, de mindnek nagyon élveztem az olvasását. A kedvenc köteteim a 2. és a 7. voltak, ehez mérten természetesen a kedvenc karatkereim Anthony és Hyacinth.
Mindenképp kiemelnék néhány jelenetet, amik nagyon megmaradtak az emlékezetemben, ezek: spoiler és spoiler.
Az egyetlen kivetnivalóm a sorozattal kapcsolatban, hogy a rengeteg karakter személyisége néha nem különül el teljesen. Kevés az egyedi vonásuk, így viselkedésük sokszor hasonlóvá, szinte megkülönböztethetetlenné válik. spoiler Ez pedig néha monotonná, kiszámíthatóvá, ritkán unalmassá tehet bizonyos jelenetsorokat.

Nikoletta_Benkő P>!

Bridgerton család sorozat

Újabb sorozattal bővült a kedvenc sorozataim listám. Nagyon jól megírt sorozat. Olvasás közben olyan érzésem volt, mintha visszamennék az időben. Szerintem hozza a történelmi hűséget. Mindegyik testvér története nagyon tetszett, kivéve Gregoryé. Örültem, hogy mindenki boldog befejezést kapott, és szerelemből mentek férjhez, illetve nősültek meg . És az is nagyon tetszett, hogy egy nagyon összetartó család, és ha kell kiállnak egymásért és támogatják mindenben egymást.

pevike>!

Bridgerton család sorozat

Egy hónapot töltöttem a Bridgerton családdal és nem vagyok maradéktalanul elégedett. Voltak hullámhegyeink és nagyon mély hullámvölgyeink is. A kedvenc köteteim a második, a harmadik és a hetedik voltak, a kedvenc szereplőim pedig Violet és Lady Danbury. A legfőbb problémám az volt a sorozattal, nem tudott rendes kohéziót létrehozni az egyes kötetek között. A családtagok néha vissza-visszatértek a másik testvér kötetébe, de sosem volt súlya a megjelenésüknek. A legnagyobb fájdalmam a háttér kidolgozatlansága, a tájak, épületek, környezet leírásának teljes hiánya. Nem tud felépíteni egy kerek világot, amit én nagyon sajnáltam. Mindig a Lisa Lleypas sorozatok jutottak eszembe, a Ravenel család és a Wallflowers, azokban a könyvekben tényleg lenyűgöző korrajzot kaptunk. A tanulság, hogy itt a kevesebb több lett volna, kevesebb testvérrel, kevesebb kötettel ez akár egy igazán jó sorozat is lehetett volna. A négy csillag inkább a sorozat elejének szól, a végét igyekszem elfelejteni.

Szilvia_B P>!

Bridgerton család sorozat

Az első 4 rész nagyon jó volt, de sajnos szerintem a végére unalmassá vált.
Összességében tetszett, 3 kötet volt amit legszívesebben elfelejtenék.

_Vera_ >!

Bridgerton család sorozat

A második kiegészítőkötet elolvasásával egy közel kétéves utazás végére értem. Eleinte, mielőtt az adaptáció első évada debütált, erősen ellenálltam annak, hogy a könyveket a kezembe vegyem, de ez néhány hónap után megtört. Először is a csodálatos új borítókat emelném ki, amik szemet gyönyörködtetők, viszont a kiadás negatív oldala, hogy ha egy kicsit is erőlteted a kötetek kinyitását, megtörik a gerincük. Nekem ez összességében egy kicsit rontott az élményen. Emellett néhol helyesírási hibák is volt, bár elenyésző számban, de arra is volt precedens, hogy egy másik szereplő neve szerepelt a szóbanforgó helyett teljesen indokolatlanul. Nem tudom, hogy ez fordítási hiba lehet-e, de kizökkentett az olvasásból. Na de ezeken kívül elmondhatom, hogy az utóbbi években a Bridgerton család volt az én guilty pleasure-öm. Nagyon kedveltem a szerző humorát, és az összes sorozatrész otthonos érzést adott ezáltal. Az erotikus jelenetek az én mércémnek abszolút megfeleltek, és nem voltak kínosan összerakva. Kifejezetten jó volt az is, hogy hiába a nyolc testvér, mindegyikük története egy kicsit mást adott, egyáltalán nem éreztem repetitívnek. A második kiegészítő kötet, ahogy ezt az arra szóló értékelésemben is megfogalmaztam, talán kissé felesleges volt. Ennek ellenére néhány nappal azután, hogy leraktam azt a részt, komoly ambíciót érzek arra, hogy hosszútávú projektként megismerkedjek a szerző teljes életművével.

Infinitidestiny>!

Bridgerton család sorozat

A netflixes sorozat 1. évada után kezdtem olvasni a könyvet. Miután befejeztem az első részt, nem tudtam megállni egészen az utolsó kötetig. Nem hittem el, hogy lehet 8 könyvön keresztül mindig más, izgalmas és romantikus könyvet megírni. Julia Quinn-nek sikerült. Az összes könyvet szerettem. De ha valaki nem akarja az egész sorozatot elolvasni, akkor azt hiányérzet nélkül megteheti, hiszen a könyvek nem kapcsolódnak annyira szorosan egymáshoz, bár a teljes élményhez szerintem mindegyiket el kell olvasni.