Az Úr Sötét Anyagai sorozat

Ez a sorozat már lezárult. Ajánlott sorrendben olvasni.

  • Szűrés
Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: Az arany iránytű
Philip Pullman: A titokzatos kés
Philip Pullman: A borostyán látcső

Kapcsolódó sorozat: A Por könyve (link)


Eredeti sorozat

His Dark Materials angol nyelvű 9

Philip Pullman: The Golden Compass
Philip Pullman: Northern Lights
Philip Pullman: The Subtle Knife
Philip Pullman: The Amber Spyglass
Philip Pullman: Serpentine
Philip Pullman: His Dark Materials
Philip Pullman: Lyra's Oxford
Philip Pullman: Once Upon a Time in the North
Philip Pullman: The Imagination Chamber

Kiemelt sorozatértékelések

Judyt IP>!

Az Úr Sötét Anyagai sorozat

Mélyen elgondolkodtató, összetett, és igazából egy ifjúsági könyvbe oltott, felnőtt fejjel igazán megérthető csoda. ♥

rókatündérlizi P>!

Az Úr Sötét Anyagai sorozat

Egy különleges fantasy világot teremtett Pullman ezzel a sorozattal, ami egyedi, unikális ebben a műfajban. A hideg, téli esték hozzátesznek valami pluszt a könyvekhez, amitől még inkább el lehet merülni a történetben.

Aldara>!

Az Úr Sötét Anyagai sorozat

Érdekes alapötlettel operál a trilógia, és a kidolgozás bár néhány helyen hiányérzetet hagyott, alapvetően jól sikerült.
A világ kreatív, a szereplőket lehet kedvelni és ha úgy alakul sajnálni, valamint kaland híján sem vagyunk. Az egyetlen, ami feltűnt, az az erőszak mennyisége és bemutatása, mert nem hiszem, hogy egy gyerekeknek (is) szóló könyvbe ennyit kell rakni és ilyen részletesen kell leírni. Személy szerint engem nem érdekelt különösebben, de lehet, hogy valakit nagyon zavar.
Nem volt egy letehetetlen sorozat, néhol már elegem volt és muszáj volt leraknom mert annyira nem történt semmi. A vége nekem nem tetszett, de hát ízlések és pofonok.

KWera I>!

Az Úr Sötét Anyagai sorozat

Egyszerűen zseniális ez a sorozat. A világépítés lenyűgöző, a karakterek egyediek és nagyon szerethetők. Tetszenek a karakterfejlődések is. Maga a világ és a Por koncepciója is nagyon érdekes. Az információ nagyon ügyesen van adagolva, a történet elején még együtt találgatunk a szereplőkkel, sok száz oldallal később, az utolsó fejezetekben pedig végre összeérnek a szálak és összeáll a kép. Igaz, a könyvtárban a gyerekrészen találtam, de szerintem egy felnőttnek talán még többet is adhat ez a mély és elgondolkodtató, kalandos, olykor szomorú, de igazán felemelő történet.